Recept: Dubbla Romkakor

Här kommer receptet på Romkakorna jag gjorde här. Receptet har jag fått av Helena Karlsson. Jag ändrade instruktionerna dock då jag gjort dem med hjälp av en bakmaskin men det går även bra att göra dem utan en. Instruktionerna för det (utan bakmaskin) finns längst ner i inlägget.

Dubbla Romkakor

4 dl vetemjöl
1/2 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ägg
150 g smör

Fyllning:
50 g smör
1 dl råsocker flor
1 tsk romarom
100 g choklad

Gör så här:

Häll ner torrvarorna i baktråget och rör om med en slickepott så att det blandas.

Tillsätt ägg och smör och sätt i baktråget i maskinen (blir lätt spill så det är enklast att hälla i ingredienser när den står på bänken bredvid). Kör igång program 10.

När allt är blandat kan du stänga av.

Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek och ta ut cirklar (eller någon annan form) med mått. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Häll ner den och övriga ingredienser i baktråget och kör igång program 10. När allt är blandat kan du stänga av.

Spritsa (eller använd en sked) fyllning på hälften av kakorna. Lägg på kakorna som är kvar som lock så att du får en dubbelkaka. Förvara kakorna svalt.

Lycka till! :-)

Gör så här (utan bakmaskin)

Gör som ovan men använd en vispskål och elvisp istället för baktråg och bakmaskin :-)

0 thoughts on “Recept: Dubbla Romkakor

  1. Pingback: Dubbla Romkakor (Lumumba) « Sockerrus

  2. Mums vad gott det låter! Ser med stor spänning fram emot att se hur det slutliga kafferepet blir, bakmaskin för mig är något som man bakar tråkigt fyrkantigt bröd i men vad jag förstått senaste veckan är denna modellen användbar till så mycket mer.

    • Haha ja man kan visst baka allt möjligt i bakmaskiner. Jag hade oxå illusionen om att det bara var fyrkantig bröd man kunde baka – Ack så fel jag hade :-) Kan avslöja att jag slitit riktigt hårt de senaste dagarna för att bli klar med bakverken till kafferepet. Känner mig väldigt nöjd med resultatet – Hoppas att du kommer gilla det :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *