Recept: Limemousse

Denna mousse är väldigt fräsch och syrlig. Passar perfekt tillsammans med jordgubb, kokos och choklad tycker jag och är en av mina favoritfyllningar. Receptet har funnits med ett tag men jag har valt att dra ner på gelatinbladen då jag gärna använder så lite som möjligt av den varan. I de recept jag hittat på nätet så ska det vara 6-7 gelatinblad och jag använder oftast bara 2. Jag tycker att det räcker. Viktigt är dock att inte vispa creme fraiche och matlagningsyoghurten för hårt/på för hög hastighet för då blir den väldigt rinnig.

Limemousse

Receptet ger ungefär 2 lager fyllning till en normalstor tårta på 25cm.

– 1 dl pressad limesaft av 4 limefrukter (cirka 1 dl)
– 2-3 gelatinblad
– 4 dl vispgräde
– 2 dl creme fraiche
– 2 dl matlagningsyoghurt
– 1 1/2 dl socker
– 2 tsk rivet limeskal

Gör så här:

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Smält dem tillsammans med limesaften i en kastull. Ställ åt sidan.
  • Vispa grädden fluffig men inte för hårt.
  • I en annan bunke vispar du creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker, på låg hastighet med elvisp eller med en handvisp, tills allt socker löst sig. Tillsätt det rivna limeskalet och rör om. Rör ner limesaften och vänd sedan ner grädden med en slev.
  • Ställ i kylen och låt stå i minst 1-2 timmar.

14 thoughts on “Recept: Limemousse

  1. Det här kanske är en jättedum fråga.. men.! Kan man använda moussen som ”frosting”? Dvs om man tex gör jordgubbsmuffins, kan man använda moussen och göra en cupcake av de hela? :)

  2. Pingback: Tårta med lite bling bling « Sockerrus

  3. Pingback: Bröllopstårtor med golftema « Sockerrus

  4. Pingback: 3-våningstårta med rosa orkideér –

  5. Pingback: Bröllopstårta med rosa rosor –

  6. Pingback: Lace Wedding Cake |

  7. Ett tips, lägg lite färska jordgubbar i fyllningen, det höjer smaken!
    Gjorde en tårta med ett lager limemousse m hackkade jordgubbar o ett lager vitchokoladkräm……. Fick mycket beröm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *