Recept: Matmuffins

Det var ett antal personer som ville ha receptet på de otroligt goda matmuffinsen (länk) vi hade på namnfesten så jag tänkte att jag kunde lägga ut det här på bloggen. Jag gjorde 4 olika smaker på namnfesten men är säker på att möjligheterna är oändliga :-)

Receptet räcker till  ca 12 muffins.

Grundrecept:

3 msk olja

5 dl vetemjöl

100g ost, riven eller i kuber

1 msk bakpulver

1/4 tsk salt

2 1/4 dl mjölk

2 stora ägg

75- 100g cream cheese med smak (kan uteslutas)

 

Förslag på fyllning/smaksättning:

Hackade oliver, soltorkade tomater, salami, skinka, fetaost m.m. (Sammanlagt ca 2dl)

Hela oliver (stick i dessa sist)

Cream Cheese (cirka en tesked per muffins)

Gör så här:

Förvärm ugnen till 175 grader. Blanda samman mjöl, ost, bakpulver, salt och ev hackad fyllning i en stor skål. I en annan skål blandar du mjölk, ägg (ev cream cheese) och matolja. Rör ner vätskan i mjölblandningen och rör om tills allt precis är blandat. Fördela blandningen jämt i muffinsformarna.

     – Vill du ha hela oliver i dina muffins sticker du i 2-3 st i varje muffins.

     – Om du ska ha cream cheese fyller du formarna till hälften och lägger sedan i en klick cream cheese. Toppa sedan med mer muffinsmet.

Grädda i ugnen i cirka 16-18min eller tills de är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna i plåten i cirka 10 min och stjälp sedan upp på galler.

Godast är de när de serveras varma men går även bra att äta kalla. Servera gärna med lite smaksatt cream cheese till.

Lycka till! :-)

Säg gärna till om jag är opedagogisk när jag skriver! Är inte så van vid att skriva recept.

Orginalreceptet är hämtat från ”Massor av muffins” men jag har ändrat det väldigt mycket 😛

0 thoughts on “Recept: Matmuffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *