Recept: Rabarbermarmelad

Enkelt marmelad som går att göra både på spisen och i en bakmaskin.

 

Rabarbermarmelad

600 g rabarber skurna i bitar

2 tsk vaniljsocker

450 g syltsocker

Gör så här:

I bakmaskin

Häll ner alla ingredienser i baktråget som följer med bakmaskinen och välj program 11. 60 min senare är det klart. Häll över marmeladen i en burk och låt den kallna lite innan du stoppar in den i kylen eller brer den på mackan :-)

På spisen

Låt rabarber och vaniljsocker värmas upp under omrörning i ca 15 minuter på svag värme. Dra upp värmen till max, häll i syltsockret och rör om kraftigt. Låt marmeladen koka 2-3 minuter under omrörning. Ställ av kastrullen och låt svalna något innan du håller ner marmeladen i burkar. Låt kallna något innan du äter eller stoppar in den i kylen.

0 thoughts on “Recept: Rabarbermarmelad

    • Hej Jessica! Nejdå, det behövs inte. Du stoppar bara i allt i maskinen och låter den köra sitt program på ett timme. Sen är det bara att hälla över den i en burk och låta den svalna något. Hur smidigt som helst :-) Sylt fungerar precis på samma sätt. Eventuellt att det kan ha stänkt lite i taket på bakmaskinen om man gör mycket sylt/marmelad på en gång, det hände nämligen mig. Men det gick snabbt att åtgärda :-)
      Ha det gott!
      Lisa

  1. Pingback: Rabarber | kaTj@

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *