Recept: Rårörda bär

Rårörda bär tycker jag är supergott att ha som fyllning i tårtor och cupcakes och är dessutom väldigt lätt att göra. Marsanpulver har jag i så att fyllningen ska bli lite stabbigare då bären har en tendens att bli rätt vattniga/rinniga annars.

Rårörda bär

200 g valfria bär (hallon, jordgubbar, blåbär)

2 tsk marsanpulver

ev lite socker

Gör så här:

Mosa bären med en gaffel och tillsätt marsanpulvret (och ev socker). Fyll din tårta eller använd till annat bakverk/dessert (För att den ska bli stabbig så bör du ställa in bakverket/tårtan i kylen en stund nu).

Lycka till!

Tips: Om du har frysta bär så börjar du med att koka upp dessa i en kastrull och sedan mosar och blandar med marsanpulvret. Dock blir de ju inte riktigt rårörda då 😉

17 thoughts on “Recept: Rårörda bär

  1. Pingback: En enkel kärlekstårta –

  2. Så smart att använda marsanpulver i, det ska jag ta till nästa gång jag ska baka tårta. För det är ju verkligen supergott med rårrörda bär i tårtor.
    Tack för sen superbra och inspirerande blogg!
    Ha det gott! Mia

  3. Måste fråga för jag tänker alltid på det, varför skriver man rårörda bär ?
    Vad menas med det, det är ett ord som ständigt dyker upp överallt 😉
    Förr trodde jag att det var orörda bär att dem var som i sin helhet, men när jag läser
    att man mosar dem och blandar dem med annat blir jag osäker på vad man menar med rårrörda bär.
    Vänligen Pia

    • Vet du vad Pia, det har jag oxå undrat över då man ofta använder frysta bär direkt från frysen. 😉 Ursprungligen så använder man ju färska /eller upptinade bär och då rör man ihop dem utan värme, därav namnet. Koka dem gör man ju endast om de kommer direkt från frysen. Sockret eller i mitt fall marsanpulvret har ju kommit till senare för att göra det lättare att hantera i tårtor och sötare. Bären är ju fortfarande rårörda även om man tillsätter dessa. Men själva kokningen gör ju att det blir mosade bär och inte rårörda bär 😛 Jag har ändrat i inlägget. Brukar själv tina upp bären först innan jag mosar dem men tipsade om kokning men då blir det ju inte riktigt rårört. Hm.. invecklat det blev 😉

      Ha det gott!
      Kram, Lisa

  4. Pingback: 3-våningstårta med rosa orkideér –

  5. Pingback: Våningstårta i rosa, vitt och guld –

  6. Pingback: Frilly Cake –

  7. Pingback: Bröllopstårta med rosa rosor –

  8. Pingback: Läcker tårta med superenkel frostningsteknik –

  9. Pingback: Bröllopstårta + BröllopsCupcakes –

  10. Pingback: Hallon – Elins bakficka

  11. Pingback: Bröllopstårtor med fåglar –

  12. Pingback: A Little Birthday Cake –

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *