Recept: Regnbågstårta

Här kommer receptet på regnbågstårtan jag gjorde i för ett tag sedan. Den tar lite tid att göra men är väl värt det tycker jag :-) Själva kakan blir vit så det går lätt att färga in den med pastafärg. Går säkerligen att färga in med lite karamellfärg också, akta dig dock för att hälla i för mycket färg då vätskan kan påverka slutresultatet. Den färgen du ser på smeten är den färgen den kommer att ha efter gräddning också (förrutom själva skalet dvs). Receptet på Angel Feather Icing som jag använt till fyllning och frosting finner du HÄR!

Regnbågstårta

225 g smör, rumstempererat

360 g strösocker

100 g florsocker

5 äggvitor, rumstempererade

2 tsk vaniljpulver, eller 4 tsk vaniljsocker

375 g vetemjöl

4 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

350 g mjölk, rumstempererad

Röd, orange/rosa, gul, grön, blå, lila pastafärg

Gör så här:

  • Vispa smör och strösocker pösigt.
  • Blanda i äggvitan (lite i taget) tills allt är väl blandat.
  • Tillsätt florsockret och vaniljpulvret, rör om.
  • Varva med att hälla i mjölk och sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten.
  • När allt är blandat fördelar du smeter i 6 olika skålar/djupa tallrikar. Jag använde vågen för att på så sätt väga smeten så att alla 6 delar blev lika stora.
  • Färga de olika delarna och häll i formar/en form. Använder du pastafärg så behöver du inte så mycket. Ta lite färg på en tandpetare och blanda. Upprepa tills du fått färgen du vill ha.
  • Grädda på 175 grader. Använder du en 15 cm form är gräddningstiden ca 25 min (testa gärna med en sticka efter 22 min, är den torr så är kakan klar). För en form på 22 cm är gräddningstiden ca 15 min.

Orginalreceptet kommer ifrån Whisk Kid men jag har gjort en del modifieringar för att det bättre ska passa mig + att jag hade för lite strösocker hemma och då fick göra räddningen att delvis använda florsocker ;-) Gott blev det iallafall!

17 thoughts on “Recept: Regnbågstårta

  1. Pingback: Recept: Angel Feather Icing with lemon « Sockerrus

  2. Härlig kreation!!
    En liten fråga bara: gräddar du de olika lagren ett och ett, eller häller du dem i en stor form? Om du har flera olika formar (så att det blir flera platta kakor) slänger du in dem i ugnen flera åt gången då, eller får några stå och vänta medan en är i ugnen? För en sådan här smet ska väl in i ugnen så fort som möjligt efter att bakpulvret blandats med vätska..?

  3. Den är jättefin! Jag älskar regnbågstårta, man blir så glad av det :)
    Kan tipsa om att göra olika fyllningar som lager också, det blev jättegott! Jag gjorde tre olika, alla vita, och de blev succé :D Fast angel feather icing låter inte helt fel det heller… ;)

  4. Vilken fantastisk tårta! Finns en variant som heter Red velvet cake, som jag också tror är vit på utsidan och helt otroligt röd på insidan :D Vilken överraskning gästerna får!

  5. Pingback: Regnbåge på burk –

  6. Pingback: Ljuvliga insida « Vanilj och Viol

  7. Den här tårtan kommer fungera lika bra på en nittonårings kalas! Det kan jag lova! Ska testa att baka den nu. Tack för ett bra recept!

  8. Pingback: ~Regnbågen~ | bakairosa

  9. Pingback: ~Påsktårta~ |

  10. Pingback: Alla var här… nästan iaf :-) « Familjen Zaxmy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>