Chokladbollstårta -Vit, Ljus & Mörk

chokladbollstårta

*Sorry, only in swedish for now. Let me know If you would like the recipe in english. Här kommer receptet till Chokladbollstårtan jag gjorde till dotterns Fairytale Dessertbord /Kalas som gick av stapeln för någon vecka sedan. Den var väldigt … Continue reading 

Heaven & Hell Cake

heaven & hell cake

Har haft så mycket att göra med boken den senaste tiden att jag inte riktigt hunnit med göra i ordning nya inlägg, så idag bjuder jag på en gammal favorit ♥ Helt nya inlägg är på ingång dock och kommer … Continue reading 

The Golden Diva Cake

macarontårta macarons prinsesstårta

En vacker och rätt komplicerad tårta att göra – Därav namnet 😉 Tårtan består av pistagebottnar varvat med chokladbottnar fyllda med mosade hallon och kardemumma- och cream cheesefrosting. Då alla inte gillar marsipan så valde jag att bara göra den undre … Continue reading 

Once upon a time…

…there was a cake 😉

Kan du gissa sagan som inspirerat denna tårta?

En liten ledtråd:

Kommit på det än?

En till liten ledtråd:

Snövit är helt rätt :-)

Kanske en mer känd replik från sagan:

Snövit är sagan som inspirerat till denna ljuva tårta som består av rödfärgad vit sammetskaka med mandelsmak, fylld med äppelmos och lönnsirapsfrosting. Som dekoration har jag sedan ett knäckäpple. Knäcken har jag färgat lite extra röd för att få en lite giftgare effekt.

♥ For recipe in English, please click here!

Vit sammetskaka med mandelsmak

70 g äggvitor (ca 2 st)

1 1/4 dl mjölk

0,5 tsk vaniljpulver (1 tsk vaniljsocker)

0,5 tsk mandelarom (kan uteslutas eller bytas mot annan arom/essens)

2,5 dl mjöl

2 dl socker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

85 g smör, rumstempererat

Ev lite röd pastafärg (karamellfärg)

Gör så här:

Vispa ägg, mjölk, vanilj och mandelarom. Ställ äggblandningen åt sidan. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt. Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg.

Fördela smeten jämnt mellan 5 stycken 10-14 cm formar (jag använde aluminiumformar man köper i vanliga mataffärer) och grädda på 175 grader i ca 12 min (kolla av med sticka, den ska vara torr).

Lönnsirapsfrosting

Receptet räcket till fyllning+frosting av en tårta i storleken ovan eller ca 14 cupcakes.

200 g rumsvarmt smör

3,5 dl florsocker

400 g philadelphiaost

50 g gräddfil

1 tsk vaniljessens

2 msk lönnsirap

Gör så här:

Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa på hög hastighet tills det är nästan vitt och fluffigt (gärna upp till 10 min). Tillsätt philadelphiaosten och vispa på låg hastighet tills det är blandat. Tillsätt gräddfil, vanilj och lönnsirap. Rör på låg hastighet tills allt blandats. 

Orginalreceptet på lönnsirapsfrostingen kommer i från Holy Sweet, men jag har gjort en del förändringar i receptet som ses ovan.

Knäckäpple

5 äpplen

2,5 dl socker

1,25 dl vit sirap

0,5 dl hett vatten

Några droppar karamellfärg

Gör så här:

Skölj och torka äpplena. Stick ner grillpinnar/klubbpinnar/glasspinnar i mitten av varje äpple.

Häll socker, sirap och hett vatten i en kastrull. Rör om medans det kokar upp. Låt sedan koka (utan att röra) tills sirapsblandningen när 155 grader. Ta av och doppa snabbt i äpplen. Låt stelna på exempelvis en bakplåtspapperförklädd plåt. OBS det är mycket varmt så var försiktig när du hanterat varm knäck. 


Diva Party Cake – Recept

diva-party-13

Det var många som var intresserade av receptet på Diva Party tårtan som fanns med på Diva Party Dessertbordet jag gjorde till min dotter. Den innehöll choklad- och jordgubbsbottnar fylla med chokladbollsfyllning, rårörda jordgubbar och glasscreme. Den var sedan spacklad … Continue reading 

Påsktårta

påsktårta ombre kokos

Vill börja med att önska er alla en riktigt härlig påsk! Själv är jag mitt uppe i dessertbords bakning/planering då familjen kommer och firar min 35-årsdag i helgen. Blir ett lite mindre avancerat sådant då tidsbristen är stor. Kan därför … Continue reading 

Purple Ombre Cake

Nu tycker jag allt att det var dags för en regnbågstårta igen, denna gång lila :-) Denna gjorde jag tidigare i somras, samtidigt som jag gjorde den blå som du hittar HÄR. Hade jag gjort en nu så hade färgen rosa varit ett självklart val.

Den är väldigt enkelt spritsad med en stor rund tyll…

… och är vackert lila på insidan :-)

Jag använde detta white velvet cake recept och bytte ut mandel mot vaniljarom och fyllde den sedan med nutella. För att färga de olika lagren använde jag  denna färg. Till den allra mörkaste tillsatte jag lite svart Wiltonfärg oxå. Receptet räckte till 11 små bottnar (ca 12 cm) och jag gräddade dem i 10 min vardera på 175 grader.

”Frostingen” består av grädde blandat med lite, lite socker och mandelarom.

Även denna regnbågstårta fick mina kära grannar smaska på :-)

Glöm inte bort Kanelbullens dag imorgon. Mitt tips är dessa bullar :-)

Ha det sött!

Kram, Lisa