Varm Choklad (Bakelse) med Extra ALLT

Vad säger du om en vinterbakelse i form av en varm kopp choklad med smakerna jordnötsbotten, nutellamousse, salt karamellsås, marshmallows, rostad marhsmallowfrosting toppad med chokladdoppade chips och mini marshmallows? Själv vill jag påstå att det är något utav det godaste jag ätit på väldigt länge – Galet gott helt enkelt! ♥

varm choklad bakelse sockerrus

Hur har jag tänkt när jag skapat min vinterbakelse? Jag började med att fundera på vad vinter är för mig och varm choklad var en av de första sakerna som poppade upp. Jag bestämde mig snabbt för att jag ville göra en lekfull bakelse som man även lätt kan göras mer sofistikerad. Viktigt var även att man ska kunna göra en snabb dessertvariant av bakelsen (i glas) då jag vet att tiden ibland inte räcker till. Varm choklad är ju dessutom som godast med extra allt så utifrån dessa kriterier skapade jag en lekfull och galet god bakelse som är söt, salt, len, crunchy, seg och chokladig. Resultat är fantastiskt och smakerna gifter sig verkligen med varandra. Helt enkelt något alla borde testa minst en gång.

Så här ser den ut på insidan.

vinterbakelse

 Tävling med finfina priser

Bakelsen finns att hitta i tidningen BAKA som kommer ut den 14 oktober och där finns även receptet. Anledningen till att jag gjorde bakelsen är att jag fick förfrågan att vara med i tävlingen BLOGGKAMPEN som tidningen har tillsammans med Arla. Vem som vinner tävlingen avgör Du som läsare.

Skulle ju såklart väldigt gärna vilja att Du röstar på mig, för vinna vore ju precis hur kul som helst, MEN jag tycker inte riktigt att det är rätt att inte ge er möjligheten att få se de andra bakelserna som man kan rösta på. Är ju trots alla fyra stycken otroligt duktiga bloggare som jag tävlar mot och som har gjort fyra stycken fantastiska vinterbakelser. Så jag uppmanar er att rösta på den bloggare/bakelse som ni tycker förtjänar vinna. Själv håller jag tummar och tår över att det är just en av er som tar hem tårtkursen värde 10 000kr som en av er som röstar kan vinna (läs mer om priserna längre ner). Ett pris som jag gärna skulle vilja vinna :-) Det kan jag dock inte utan vi bloggare tävlar om ett eget uppslag i tidningen BAKA.

Här är de andra bloggarnas bidrag – Visst är de fina?

övriga bloggare

1. – Midvinterguld gjord av Louise’s Spis

2. – Polkanelbakelse gjord av Bara en kaka till

3. – Rimfrost gjord av Made by Mary

4. – Vinterbur gjord av Sweet and Simple

5. – Hot Chocolate gjord av Sockerrus (se nedan)

OBS: Jag har lagt till numren för bloggen, det är inte den ordningen bakelserna kommer i tidningen.

Baka tidning sockerrus

Skulle såklart bli jätteglad om ni vill rösta på min bakelse ”Hot Chocolate” men huvudsaken är att ni röstar överhuvudtaget, för om du inte röstar på något vinterbakelse så har du ju heller ingen möjlighet att vinna de fina priser som BAKA-tidningen lottar ut :-)

Så vilka är priserna då?

1:a priset är: Privatkurs i tårtbakning med Conrad Tyrsén den 24 november i Stockholm, värde hela 10 000 kr (resa ingår)!
 
2:a – 3:e pris är: En helårsprenumeration på Baka samt värdecheckar från Arla, värde 300 kronor! 

SÅ HÄR TÄVLAR DU:

Fundera på vem som gör den vackraste, godaste, mest fantasifulla bakelsen. Skicka sedan ett mail till ”baka@matochvanner.seSENAST den 1 NOVEMBER 2013 med namnet på din favoritbakelse samt en kort motivering till varför den är ditt val. Skriv även ditt namn och din adress.

Lycka till! Och tack för att du tar dig tiden ♥

Kram, Lisa

 

 

13 thoughts on “Varm Choklad (Bakelse) med Extra ALLT

 1. Jag kikade på de andra bidragen men kunde inte annat än rösta på dig! Ditt bidrag är helt fantastiskt och jag hoppas att du vinner. Lycka till!
  Kram Sinta

 2. Men vad svårt det blev att rösta nu då! Har bara sett Marys innan men nu såg jag din och dog chokladdöden. Nästan så jag önskar att det var 10- å jag fick krypa upp i soffan med en sån där, fixar du med hemleveransen också 😉
  Måste bara prova på att baka denna så ju sjukt god ut!

 3. Hej Lisa,
  Du har skapat en suverän,helt underbart bakelse ….jag måste prova den.Kul att höra att du är med i min favorit tidning Baka.Så klar att jag ska rösta….Undrar om detta är ditt svar på att du fick veta att dessert i glas är inte omtyckt i programmet Dessertmästarna ..hehehe
  Fortsätt baka så inspirerande kaka.
  Kram

 4. Rolig bakelse då den verkligen ser ut som en kopp varm choklad. Kan inte bärga mig då jag får göra och äta den! Röstade såklart på dig. Underbar blogg!

 5. Hej!
  Ser att du har taggat recept, men hittar det inte någonstans? Kommer det upp senare eller är det bara jag som är ouppmärksam?
  Jättefin blogg! :)

 6. Detta var något av det ljuvligaste jag sett på länge KLART jag röstade på denna underbara bakelse. Ska absolut testa att göra den själv.
  Om man lyckas blanda chips med choklad och få fram något så ljuvligt som detta, då är man ärkligen en värdig vinnare i denna tävling.
  Lycka till
  Anja

 7. Pingback: Tävling: Vinn en Helårsprenumeration på tidningen BAKASockerrus | Sockerrus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *