Vinterfina Cupcakes

Igår vad det julavslutning på dotterns skola och med oss hade vi 3 fina cupcakes till hennes 3 lärare.

Under täcket av sugarpaste gömmer sig ett lager vaniljkräm och chokladcupakes med chokladbitar. Dekorationerna borstade jag med lite olika metallicfärger för en mer vinterkänsla.

Mm..

Eftermiddagsfikat igår bestod av kaffe med smak av Päron & Cognac

… och pepparkakor med lite godis på :-)

Kaffe med smak av Päron & Cognac fick jag ett litet smakprov på av Tefrossa för ett tag sen. Smaken av cognac fanns där och gav en viss syrlig smak. Päronsmaken kände jag dock inte så mycket av men det kan bero på att jag var för snål med smaksatt kaffe. Nästa gång ska jag testa att ta mer smaksatt kaffe och mindre vanligt för att se om päronsmaken kommer fram mer. :-) Kul med olika smaker på kaffe tycker jag – finns verkligen hur mycket som helst :-) En favorit är kaffe med mintchoklad, den är supergod.

Recept: Mandelbollar med Tranbär

Superenkelt julgodis som går snabbt att göra och perfekt att ställa på julbordet eller att ge bort.

Det här behöver du:

200g mandelmassa

½dl tranbär

1-2msk pressad saft av apelsin*

½-1dl kokos*

Ev 50-75g choklad

 

Gör så här:

Rosta kokosen i en torr het panna. Riv mandelmassan. Blanda mandelmassan med tranbär och apelsinsaft. Rulla bollar och ställ i kylen medans du ev smälter chokladen. Doppa bollarna i chokladen eller ringla över och låt stelna.

Lycka till! :-)

* Jag använde nästan 2msk saft av apelsin och 1 dl kokos. Ta mindre apelsin ifall du vill ha lite mindre apelsinsmak.

Årets Pepparkakshus

Att göra pepparkakshus har aldrig varit min starka sida men i år gick det iallafall betydligt smidigare då jag har en hel del verktyg jag inte hade förra året. Så jag är rätt nöjd med mitt hus i rosa, vitt och silver :-)