Gott & Blandat

Nu är vi nästan helt klara med renoveringen av köket här hemma och jag har spenderat de senaste dagarna bakandes. Har ju en del att ta igen 😉 Massor med godsaker har det bakats och ni som följer mig på Instagram (heter Sockerrus där) har fått se en liten del av det. I väntan på att jag fått ordning på recept, bilder och inlägg så tänkte jag dela med mig av några av bilderna jag lagt ut på Instagram.

Instagram sockerrus

Jag har gjort världens godaste fudge (eller iallafall godaste jag har ätit 😉 )

Chocolate fudge

Har även gjort en massa tryfflar. Den absolut godaste är den jag gör på bilden nedan.

Saffron white chocolate

Det har blivit ett gäng icke så traditionella pepparkakor också (utöver de mer traditionella)*.

Sen har jag även testat att göra Baked Pops. Det är typ Cake Pops/balls som bakas runda. Till det behöver man en speciell form som jag fick hem ifrån It’s DesignJag testade att göra en mandelvariant som blev väldigt god. Måste säga att jag blev positivt överraskad över formen/plåten. Gick väldigt enkelt och snabbt att göra. Dottern tyckte dessutom det var jättekul att vara med och baka med den. Kan helt klart rekommenderas :-) För att se fler bilder och läsa mer om formen kan du klicka HÄR.

Baked pops

Det du kan se ovan är dock inte allt jag har bakat utan jag har även gjort flera olika sorters tryfflar, biscotti, cupcakes, brownies, fudge, egengjord marsipan, rombitar och chocolate-caramel popcorn. Jag är dock inte färdig än utan har en del kvar att baka :-)

Jag har även fått testa en till ny produkt, nämligen ett köksmått/våg från Coolstuff. Men mer om det senare.

Ska försöka få ut lite inlägg så snart jag bara kan :-)

Tårtor har jag också hunnit med att göra. De kommer dock ut på bloggen först efter jul, men här kommer en liten sneak peek. Kan du gissa temat?

Önskar er alla en underbar dag!
Kram, Lisa

*Formarna jag har använt till pepparkakorna kommer ifrån William Somona. Jag köpte dem när jag var i New York men de skickar till Sverige från onlinebutiken. Tyvärr var ena setet slut men fick tips om att man kan hitta dem på Ebay.

0 thoughts on “Gott & Blandat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *