
Jag får en del frågor på vilka tyllar jag använder samt vilken typ av tyll man bör ha för en viss typ av spritsning. För att lite lättare förklara så tänkte jag försöka visa er några av mina favorittyllar och … Continue reading
Jag får en del frågor på vilka tyllar jag använder samt vilken typ av tyll man bör ha för en viss typ av spritsning. För att lite lättare förklara så tänkte jag försöka visa er några av mina favorittyllar och … Continue reading
Tänkte visa med ett fyra enkla steg hur jag fyller mina cupcakes Allt du behöver är muffins, en äppelurkärnare, fyllning och en tesked (att peta ner fyllningen med).
Jag brukar göra mitt hål nästan hela vägen till botten så att jag får plats med så mycket fyllning som möjligt. För lite större hål så stoppar jag ner äppelurkärnaren igen.
Lycka till!
Som en del i ”Sockerskolan” tänkte jag tipsa er vilka tyllar jag använder samt visa någon bild där jag använt dem. Kommer själv ihåg när jag först skulle köpa mig ett par stycken och visste inte alls vad jag skulle välja. Så denna guide underlättar förhoppningsvis för några av er läsare
Bilden nedan visar skillanden på 3 liknande spritsar. Den i plast kommer ifrån Patisse och har inget nummer men är den största som kommer i ett kit om 7 tyllar. Den till vänster i bilden är tyll nr 829 från Ateco och den minsta i höger på bilden ärtyll 1M från Wilton.
– – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – –
Jag hoppas att inlägget kan vara till någon hjälp!
Ha det bäst!
Kram, Lisa
Som en del av Sockerskolan (länk) så vill jag även ge lite tips på produkter jag har testat. Denna gång rör det muffinsformar.
Det finns ju så mycket olika formar och ibland är det svårt att veta vilken/vilka man ska använda till vilken typ av muffin/cupcake. Jag har länge sökt efter formar som håller färgen även om jag gör chokladmuffins och i förra veckan så testade jag ett par stycken jag nyligen fått. Resultatet blev över all förväntan 😀 Färgerna höll näst intill perfekt! Den största överraskningen var att t.o.m. den vita formen höll för den mörka chokladen I’m impressed!
Den vita formen kommer ifrån Klara Färdiga (länk) och de övriga kommer ifrån Dr Oetker (länk).
2010-10-02: Jag har kollat med Dr Oetker och än så länge går det tyvärr bara att köpa muffinsformarna på City Gross.
Som i en del av ”Sockerskolan” tänkte jag börja med att förklara skillnaden mellan muffins och cupcakes.
Cupcakes
Från början lagades cupcakes i koppar (innan muffinsformen fanns) och därav har de fått sitt namn, KoppKaka. Tanken är att du ska kunna äta den utan bestick till skillnad från vanliga tårtor.
En cupcake är en individuell bakelse, eller en-portions-tårta och har alltid glasyr eller frosting på toppen – Gärna med dekorationer i form av stössel ocheller sugarpaste/marsipan. Den har även också ofta en fyllning såsom bär, vaniljkräm etc.
Cupcakes är också i regel mindre och luftigare i konsistensen än muffins och är alltid söta. Recept för cupcakes och muffins skiljer sig åt en del, men jag tycker att många muffinsrecept fungerar bra att använda till cupcakes.
Muffins
En muffin är ett amerikansk namn för en typ av bröd som är bakat i små portioner. Muffins är mer kompakt och oftast större än cupcakes och kan dessutom vara både söt eller matig. De brukar heller inte dekoreras och äts ofta lite varma (till skillnad från cupcakes som inte äts varma).
En sammanfattning
I kort skulle jag kunna säga att Cupcake är en muffins med topping.
En annan (läs roligare) förklaring har detta linne: