Smaksatt Sugarpaste

Jag måste tipsa om något alldeles fantastiskt gott i sugarpasteväg – Nämligen sugarpaste smaksatt med frukt och bär! 😀 Jag hittade dessa godbitar för nån vecka sedan när jag klickade runt på nätet. Kände genast att jag måste testa en av dem så hallon åkte ner i varukorgen (De två andra smakerna var apelsin och banan). Så fort jag fick hem förpackningen med hallon så öppnade jag för att smaka och blev mycket positivt överraskad. Den smakar verkligen lite syrligt som hallon gör och har en jättegod hallonsmak. Det känns att det är riktiga bär i den (läste att det är 30% riktiga bär). Har testat den till bland annat chokladkakor och det blev mycket gott.

Ångrade genast att jag inte köpte de andra smakerna oxå vilket jag fick råda bot på 😉 Häromdagen fick jag hem de två andra smakerna och nu hade jag ju skyhöga förväntningar på att de skulle smaka lika gott som hallon 😛 Det gjorde de oxå! Banan var len i smaken och apelsin var härligt syrlig. Båda var väldigt goda :-)

Har inte hunnit med att täcka en tårta med dem men har gjort lite dekorationer och tycker att pastan är mjuk och härlig att arbeta med. Den stelnar dock inte helt (såsom flowerpaste) så det går inte att göra vilka dekorationer som helst, men helt klart ett väldigt gott inslag på bakverken :-)

Dessa pastor är helt klart ett mycket gott och uppskattat alternativ till vanlig sugarpaste 😀

Är du sugen på att testa så kan jag tipsa om att jag köpte mina här, hos B’s Skafferi.

 

10 thoughts on “Smaksatt Sugarpaste

 1. Tack för tipset!

  Ja jag har tänkt att fixa lite blommor på mina spritsade cupcakes i framtiden :) Och kul att sitta i grupp och pyssla lite utan att behöva kolla upp innan vilka redskap som är bra att ha och inte (kommer nog klä nån tårta nån gång så bra att veta basen för rosor). Självklart vill väl hon som har kursen att vi ska handla i butiken efteråt men jag har istället köpt lite grejer på Ebay nu. Det jag dock undrar över som jag glömde fråga är hur man/ni/du gör för att förvara öppnade förpackningar av exempelvis marsipan och suparpaste? Hur länge kan man sen förvara dem? Jag kommer inte göra så mycket åt gången och så ofta, så då vill jag inte ha en massa öppet som sen måste slängas…

  Trevlig helg!

  • Jag brukar förvara det som blir över i en plastpåse, insvept i en annan plastpåse, i en tupperware i rumstemp. Man använder sunt förnuft när man tar fram den nästa gång… dvs lukta, titta, känna och smaka. Om degen är ok så använd den.

  • Det går även att frysa sugarpaste och marsipan. Se bara till att låta dem tina upp i kylen först. Sen kan du ta ut dem och använda. Är jättesmidigt om man inte använder så mkt :-)

   Akta för att låta färgad SP ligga i ljus för då bleknar färgen.

   Förvarar du öppnade förpackningar rätt så kan de hålla så länge som någon månad i rumstemp (se datummärkning). Fryser du dom så håller de ännu längre :-)

  • Hej Caroline!
   Det var tyvärr så himla länge sen jag gjorde receptet att jag inte riktigt kan hjälpa dig där. Köper alltid egen. Ofta brukar det vara så att man kan göra flera satser samtidigt av det mesta så jag skulle tro att det går bra :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *