Steg-för-Steg: Stora blommor

Jag tänkte visa hur jag gör några enkla, men ack så fina, blommor. Har använt dem en del på tårtor och fått många frågor på just hur jag gör och torkar dem.

Steg 1

Du behöver flowerpaste i antingen en färg eller flera olika nyanser. En kavel, skålar, palett eller äggkoppar, aluminiumfolie och blomutstickare i olika storlekar.

Steg 2

Kavla ut flowerpaste.

Steg 3

Stick ut blommor i flowerpaste’n i olika storlekar och nyanser.

Steg 4

Lägg dina små blommor i exempelvis en palett, äggkopp eller liknande.

Steg 5 och 6

Du kan antingen låta de stora blommorna torka i skålar eller så kan du skapa rätt skålform genom att använda dig av aluminiumfolie som du sätter på en skål, glas eller liknande. Tänk på att den mindre blomman måste vara mer djup än den stora för att kunna lägga dem i varandra. Jag brukar använda olika djupa/branta skålar för att få rätt form på de olika blomstorlekarna.

Steg 7

Låt torka tills de är helt stela.

Steg 8

Klistra fast blommorna i varandra och avsluta med några sockerpärlor.

Lycka till! :-)

11 thoughts on “Steg-för-Steg: Stora blommor

 1. Din blogg är underbar! Jag måste få fråga, hur länge ska blommor torka? Och hur förvarar man dem sen, innan man ska använda dem? Kan man göra blommor långt i förväg?

  Det är så här att jag måste göra min egen bröllopstårta då jag blev strandad av konditoriet som skulle ordna tårtan :( jag har aldrig gjort nåt i sugarpaste så jag vet inte hur man förvarar m.m.
  Tacksam för hjälp!

  / Catherine

  • Hej Catherine!
   Men vad tråkigt att du blivit strandad av konditoriet :(

   Blommorna kan man göra rätt långt i förväg. När de väl torkat helt så kan man lägga dem i en lufttät burk och då håller de några månader. Att tänka på är att de måste vara helt torra innan de läggs i lådan. Tänk oxå på att de bleknar om de ligger i solljus så bästa stället för dem att förvaras är mörkt.

   Torktiden beror lite på vad du använder för pasta och hur tjocka blommor du gör. Jag använder flowerpaste till mina blommor och i princip allt har torkat på 24h.

   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *