Superenkel frostningsteknik

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥

Idag när jag var inne och kikade på fina bloggen Flickan och Kakorna så insåg jag att jag hade gjort en liknande tårta i  somras, med tillhörande steg-för-steg, som jag glömt att lägga ut på bloggen (har massor av bilder på olika bakverk som inte nått bloggen än). Genast slängde jag mig över bilderna och skapade detta inlägg.

Jag älskar utseendet på dessa tårtor och det som gör den ännu mer älskvärd är att det tog mig ungefär 10 minuter att frosta den. Perfekt när du inte riktigt har tiden på din sida.

Jag har täckt min tårta med chokladsmörkräm, men det går precis lika bra med grädde eller någon annan frosting. Inuti gömmer sig en rosafärgad almond white velvet cake, Devils Food Cake och Saftig Vaniljkaka. Den är sedan fylld med rårörda hallon och vit chokladganache.

Visst blir det ett läckert utseende på den? :-)

Så här enkelt gör du frostningen:


Du behöver en spritspåse (eller plastpåse+maskeringstejp), en sked och en tyll. Använd en rund tyll av större modell. Jag har använt denna men det går lika bra med vilken större tyll som helst. Spritsa en rad (med tyll+spritspåse hållandes rakt fram ifrån). Ta en sked och smeta ut den åt höger.

Spritsa nästa rad och fortsätt att återupprepa tills du är klar. Sista raden kräver lite mer omsorg för att få en snygg skarv, annars går det rätt snabbt :-)

Lycka till!

Tyllar jag använder

Som en del i ”Sockerskolan” tänkte jag tipsa er vilka tyllar jag använder samt visa någon bild där jag använt dem. Kommer själv ihåg när jag först skulle köpa mig ett par stycken och visste inte alls vad jag skulle välja. Så denna guide underlättar förhoppningsvis för några av er läsare :-)

Tyllar

Bilden nedan visar skillanden på  3 liknande spritsar. Den i plast kommer ifrån Patisse och har inget nummer men är den största som kommer i ett kit om 7 tyllar.  Den till vänster i bilden är tyll nr 829 från Ateco och den minsta i höger på bilden ärtyll 1M från Wilton.

 
 En bild som visar skillnaden i storleken på Wiltons största stjärntyll 1M, Atecos nr 829, och Patisse’s största plasttyll. Innan jag köpte dessa tyckte jag det var svårt att se hur pass stor Wiltons tyll var i jämförelse med ex Atecos. Vissa webbutiker nämner ju inga mått vilket gör det supersvårt tycker jag.
 
 
 
 
En av mina favorittyllar är Wilton 1B som syns till vänster på bilden härbredvid. Den använder jag mycket flitigt. Tyllen bredvid är också från Wilton och har nummer 1B. Då jag länge bara hade den som rund och stor så är det främst den jag använt. Numera har jag dock även en annan stor rund tyll som jag gillar. Den är dock lite större och kommer från Ateco (finns på bild längre ner)
 
 

Sockerrus rekommenderar

Om jag skulle rekommendera ett bra startpaket så är det Atecos 4 stora tyllar (bild nedan). Det är främst dessa 4 som otroligt duktiga Åsa Hello Sugar (länk) använder. De går att köpa hos Klara Färdiga (länk). Utöver det så kan jag varmt rekommendera ena favoriten, tyll 1B från Wilton (se bilden ovan) som bl.a går att köpa på Kakburken (länk).

Exempel

Nedan ses ett par bilder där jag använt en del av tyllarna jag nämnt ovan. Jag kommer att fylla på med flera bilder så att alla tyllarna finns representerade som färdiga cupcakes.
(Om du klickar på bilderna så kommer du till respektive inlägg.)
Tyll 1A från Wilton

Tyll 1B från Wilton

Största tyllen från Patisse

 

– – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – –

Jag hoppas att inlägget kan vara till någon hjälp! :-)

Ha det bäst!

Kram, Lisa