Som i en del i Sockerskolan så vill jag gärna lyfta fram olika ingredienser som (enligt mig) gör dina bakverk godare. Idag är det Vanilj-Måndag
Vaniljtips
När jag bakar så använder jag alltid äkta vaniljpulver eller hemmagjort vaniljsocker. Jag testade vaniljpulver för ett par månader sen och upptäckte en stor skillnad på smaken mot då jag använt köpt vaniljsocker eller vanillinsocker – Till det bättre. Det blev nämligen så otroligt mycket godare. Har du inte testat så kan jag varm rekommendera det – Dina bakverk kommer att bli sååå mycket godare
Vaniljguide
För ett tag sedan så gjorde jag en vaniljguide (länk) där jag redde ut de olika vaniljsorterna som finns. Jag skrev den efter att ha känt mig lite lost i vaniljdjungeln. Finns ju så mycket olika sorters vanilj och jag kände att det var dags att jag en gång för alla lära mig skillnaden. Jag hoppas att den kan vara till glädje även för dig
Hemmagjort Vaniljsocker
Recept på hemmagjort vaniljsocker hittar du här.