Steg för Steg: Sockerblommor med floristtråd

För några dagar sedan så lät jag er som följer mig på Facebook att välja vad som skulle komma härnäst på bloggen. Det som fick flest röster var ”tips och beskrivningar på sockerblommor”. Så här kommer som utlovat en beskrivning på hur jag gör bladen till blommor som de du kan se på bilden nedan. Tack till alla er som lämnade er åsikt! ♥

Sockerblommor steg för steg

Hur jag gör Sockerblommor med floristtråd

Att tänka på vad gäller floristtråd är att ju högre siffra ju smalare tråd. Ska du göra tunga stora blad behöver du därför ha en längre siffra på tråden. Till dessa blommor har jag använt storlek 24.

Sockerblommor  steg för steg v2

Du behöver följande: Flowerpaste, en kavel, en utstickare, en silikonform/veiner, en skumdyna, en ball tool, floristtråd, lite vatten och något att torka bladen på, exempelvis inlägg från äpplekartonger. Något annat som är bra att ha när man gör sockerblommor är Petal Base.

  1. Kavla ut din flowerpaste och använd valfri utstickare. Stick ut ett blad. Se till att den är lite tjockare längst ner på bladet där tråden ska in.
  2. Lägg bladet i en silikonform och tryck till så att du får ett tydligt mönster.
  3. För att göra kanten på bladet vågigt lägger du den på din skumdyna och drar en ball tool ytterst på bladet. Du behöver inte ta i så mycket. Låt verktyget rulla fram och tillbaka tills du är nöjd. Fastnar bladet i dynan så kan du lägga lite florsocker under. Detsamma gäller om bladet fastnar på verktyget, doppa den då i lite florsocker.
  4. Kapa din floristtråd till önskad storlek. Doppa ena änden i vatten (den ska bara vara lite fuktig så ta bort överflödigt vatten). Håll nedre delen av bladet mellan tummen och pekfingret och stick sakta in tråden i bladet. OBS: Viktigt är att skruva på tråden medan du trär in det i bladet, då går det nämligen lättare.
  5. När tråden är på plats kan du vika till tråden såsom jag gjort på bild 5 och 6. OBS: Håll i änden av bladet (där tråden är) med ena handen och böj tråden med andra. Håller du inte i själva tråden i bladet så kan den förstöra bladet. Lägg dem sedan att torka i exempelvis inlägg från äpplekartonger.
  6. Låt bladen torka helt innan du målar dem, sätter ihop dem med floristtråd eller vad du nu vill göra :-)

Floristtråd binda sockerblommor

Lycka till! ♥

Avslutar inlägget med en chokladbollstårtavars blomma jag gjort på detta sätt.

Stor sockerblomma beskrivning

Önskar dig en härlig måndag!

Kram, Lisa

 PS: Glöm inte att ge ditt stöd (10kr) till Stockholms Stadsmission och samtidigt rösta på din favorit till Matbloggspriset – Folkets Val 2013. Din tia går till ett mycket bra ändamål och kan göra stor skillnad för en annan människa. För att rösta på mig Sms:ar du ”MAT9” till 72980

 

5 thoughts on “Steg för Steg: Sockerblommor med floristtråd

  1. Så glad jag blev när jag kom in här och såg att du skrivit en inlägg om sockerblommor! Nästa vecka ska jag baka tårtor till något så otroligt sorgligt som en begravning och då tänkte jag försöka mig på det här med blommor och floristtråd. Det verkar ju lite klurigt men ska nog gå bra!

    Himla bra tips det där med äppelkartonger, det måste jag genast ge mig ut på jakt efter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *