Jag tänkte visa er hur jag gjorde Ying Yang-tårtan (länk) jag gjorde till mina goda vänner.
Gör så här:
Börja med att baka en mörk- och en ljustårtbotten.
Gör en pappermall under tiden de är i ugnen.
När bottnarna svalnat skär du dem efter mallen.
Lägg ett lager på en tårtbricka och spritsa grädde eller smörkräm i skarven så att fyllningarna inte blandar sig.
Fyll sedan med dina fyllningar.
Upprepa detta tills du har slut på bottnar.
Nu till det svåra. Innan du spacklar måste du se till att du märker upp vart den mörka bottnen är så att den svarta delen av dekorationen hamnar rätt. Jag märkte tårtbrickan med lite maskeringstejp.
Spackla sedan tårtan och lägg på det vita locket.
Använd samma pappersmall och skär ut den svarta dekorationen i sugarpaste (elller marsipan). Placera sedan denna efter dina markeringar.
Dekorera med valfri kantdekor.
Jag gillar den enkla, rena utseendet på tårtan och valde att göra långa snören av vitt och svart som jag tvinnade. Är mycket nöjd med det resultatet
Jag hade tänkt ta en bild på tårtan när en tårtbit var tagen men vi kom så pass sent och tårtan var så populär så det gick inte. Enligt mina vänner hade jag dock träffat helt rätt med den svarta dekorationen och de var både mycket imponerade och supernöjda 😀
Tårtbrickan kommer ifrån Siluett (länk).
Den där var riktigt häftig i och med att du gjorde fyllningen likadan.
Jättehäftigt:)
Vilket jobb, men vad fint det blev.
kul att du delar med dig hur du gjort tårtan
Håller med Linda. och TACK för att du delar med dig
Jättebra tips på hur man ”delar upp” en tårta.
Och den är fantastiskt snygg också!