Tutorial: Easy Frosting Technique

*Check blue text for english

Här kommer den utlovade steg-för-steg-beskrivningen på hur jag frostade min rosa tårta bestående av Almondytårtor som jag gjorde i helgen. Det tog max 15 minuter att göra och är rätt enkel – Dock ser den rätt avancerad ut så du kan lätt imponera på dina vänner och familj :-)

*Here comes the promised step-by-step description of how I frosted the pink cake that I made this weekend. It took less than 15 minutes and is fairly simple – however, it looks advanced so you can easily impress your friends and family :-)

Jag har ju tidigare på bloggen visat ett annat enkelt sätt att frosta en tårta på och detta sätt är en vidareutveckling av det. Det slog mig när jag satt i soffan en dag och tänkte på tårtor (tänker typ alltid på tårtor 😉 ) att jag ännu inte sett någon som använt den tekniken med en stjärntyll. Jag bestämde mig därför att göra det på just Almondytårta då jag ville göra en tårta till tävlingen som var enkel för vem som helst att göra oavsett om du har vana av att göra tårtor eller ej. Jag valde även att frosta tårtan med en smörkräm (med bubblegumssmak) då just smörkräm är lättare att spritsa med då konsistensen är smidigt och stelnar bra när man spritsat den.

* A while back I shown another easy way to frost a cake, and this new technique is based on that. It struck me as I sat on the couch one day thinking of cakes (cakes are always on my mind 😉 ), that I have not seen anyone who has used this technique with a star tip. I therefore just had to do it to see how it turned out, and I think it turned out great! 

Steg-för-steg: Enkel teknik för spritsning

 1. Det du behöver för att göra tårtan är en stor tät stjärntyll, spritspåse (går att köpa i vanliga mataffärer), smörkräm, en tesked och eventuellt lite hett vatten att doppa skeden i.
 2. Denna typ av tyll använde jag och är av märket Ateco.
 3. Spritsa ut ”bollar” i en linje på tårtan såsom bilden visar.
 4. Använd baksidan av skeden och dra åt sidan. Ta bort den smörkrämen du får på skeden genom att stoppa den i hett vatten eller dra bort med papper.
 5. Upprepa tills du dragit skeden genom alla ”bollar”.
 6. Spritsa nya ”bollar” i en linje. Se till att avslutet från förra raden täcks.
 7. Använd baksidan av skeden och dra åt sidan. Ta bort den smörkrämen du får på skeden genom att stoppa den i hett vatten eller dra bort med papper.
 8. Återupprepa punkt 6-7 tills du har gått hela vägen runt tårtan. Var lite extra petig med sista raden så att skarven blir så fin som möjligt.

*English

 1. You need a star decorating tip, pastry bag, a teaspoon, butter cream and possibly a some hot water to dip the spoon into.
 2. I used this large Ateco tip.
 3. Pipe ”balls” in a line on the cake as shown on the picture.
 4. Use the back of a spoon to pull the butter cream to the side. Use hot water or some papertowels to remove butter cream from the spoon. 
 5. Repeat until you have pulled the spoon through all the ”balls”.
 6. Pipe new ”balls” in a line, as seen on picture 6.
 7. Use the back of a spoon to pull the butter cream to the side. Use hot water or some papertowels to remove butter cream from the spoon.
 8. Repeat step 6-7 until you have gone all the way around the cake. 

Som jag skrev i förra inlägget så gjorde jag denna tårta till en tävling som Almondy har.

Have a Sweet Day!

Love, Lisa

25 thoughts on “Tutorial: Easy Frosting Technique

 1. Pingback: Mousse Cake with Lemon, Strawberry & Bubblegum | Sockerrus – The Sweet Blog

 2. Man kunde inte tro att det var så lätt! Måste pröva detta, så att jag kan briljera med en tårta som ser ut som att den är proffsdekorerad…

 3. Hej! Hur är ”chokladfrosting len” i konsistens? Går den att spritsa eller ska jag byta ut den mot smörkrämen på heaven/hell tårtan? Jag vill ha ett lite roligare utseende än ”bara” spacklad.. Kram Kristine!

 4. Pingback: Una tecnica facile per decorare! | Ho sempre fame

 5. Jättefin och så lätt det verkar. Jag är ingen ”spritstyp” för det brukar inte bli bra. Men det här ska jag prova. Jag bara undrar om du kan förklara lite närmre hur du avslutar. Hur man får till sista draget utan att smeta in i första. Tack!

 6. Å vad fint! Coolt, för jag var inne på tävlingssidan tidigare idag och sen kom jag in på din blogg av en slump och kände igen tårtan :) Den var lätt finast!! Nu blir jag sugen på att spritsa loss, precis varit i Ullared och inhandlat lite bakgrejer..
  Du har en sån fin blogg!!

 7. Kan du inte göra ett inlägg till oss som vill lära oss mer om sugarpaste osv, lite om vad man ska använda osv.. det finns ju så mycket att välja på.. så tex vad olika färger är till för som typ pulverfärger osv.. ett litet inlägg för nybörjare alltså! 😀 skulle vara superbra! sen undrar jag också var man kan hitta typ ”ugnsfasta” koppar som man kan baka cupcakes i? tacksam för svar!

 8. Pingback: Dreamy Almondy Cake | Sockerrus – The Sweet Blog

 9. Pingback: FROST IT: FAVORITE FROSTING TECHNIQUES | Best Friends For Frosting

 10. Pingback: GF Chocolate Cake with Orange Blossom Buttercream | Unmasked Adventures

 11. estoy super facinada con tu pagina es lo mejor q vi en mi vida , recien empiezo en el camino de la reposteria , y cada vez q veo uno de tus trabajos me dan más ganas de seguir avanzando , saludos lore

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *