Förra veckan träffade jag två förtjusande bröllopspar som jag ska baka tårtor till på deras stora dagar i sommar. Det ska bli precis hur kul som helst! Det kommer att bli två helt olika tårtor och hur de ska se ut tänker jag ännu inte avslöja. Kan dock säga att den ena är väldigt speciell och inget jag sett tidigare, och den andra kommer att bli klassiskt vacker.
För att kunna bestämma smak på tårtan bakade jag 3 olika provtårtor med smaker som brudparen ville testa. Då det var smaken som är viktig i detta sammanhang så har jag inte lagt någon vikt alls på utseendet mer än att göra de lite olika så att man kan skilja dem åt. Jag har även gett dem möjligheten att välja på två olika sockerpastor, Ballinas och Strössel & Annats dekorfondant. De ena brudparet har redan hunnit välja och föredrog dekorfondanten (vilket för övrigt är min stora favorit när det kommer till sockerpastor då den både är god och väldigt smidig).
Provtårtorna bestod av följande:
Tårta 1 – Vaniljbotten, vit chokladganache, rårörda jordgubbar och limemousse
Tårta 2 – Vaniljbotten, vit chokladganache, rårörda hallon och vaniljkräm
Tårta 3 – Red Velvet, rårörda hallon och whipped cream cheese
Tårta 4 – samma som i tårta 1
Tårta 5 – samma som i tårta 2
Tårta 6 – Vaniljbotten, vit chokladganache, rårörda skogsbär och citronmousse
Alla var spacklade med vaniljsmörkräm och täckta med antingen Ballinas SP eller Strössel & Annats dekorfondant.
PS: Recepten på vit chokladganache, limemousse och citronmousse kommer att läggas ut på bloggen inom kort.
Mmm … så flotte de var – og så gode de høres ut! Jeg gleder meg til oppskriftene legges ut, for de skal definitivt testes.
M:)
Men DU! Vilka tårtor – och då har jag inte smakat dem mer än med ögonen! FAAaan… nu får guben fria så vi får anlita dig till tårtmakare! 😀 Ingen annan i stan kommer ju duga när man sett dina alster. Ren och skär konst!
Ska bli spännande att höra vilka smaker de valde och självklart även sen se de färdiga tårtorna
En fråga, funkar det att spackla med whipped cream cheese utan att sockerpastan smälter?
Det låter riktigt gott, alltihop!!
Åh ja, jag vill ha receptet på limemoussen! Och även de rårörda jordgubbarna
Får så mycket inspiration av din blogg, är verkligen glad att jag hittade hit!
Låter som härligt goda kombinationer med fyllningarna, skall bli spännande att få se de färdiga tårtorna här på bloggen när bröllopen varit
Jag såg dig allt i Corren imorse! Grattis!
Hur långt i förväg borde vi proväta vår bröllopstårta tycker du?
Såg dig i tidningen imorse.
Så kul att läsa om personer som har samma intresse. Jag hejjar på dig i Fazertävlingen!
Oj vad tjusiga! Ser fram emot våra provtårtor ÄNNU mer nu
Åh vad roligt! Tack
Så fina de är, gillar verkligen det enkla =) Vilka fina bilder du har på bloggen nu förresten, jättefina!
Åh återigen så fint, och låter ju underbart gott.
Är i bröllopsplaneringsstadiet och försöker få min blivande att ha festen i Östergötland där jag kommer ifrån, för jag bara måste anlita dig som tårtkonstnär och konditor!
Men vad söt du är Lina!! Vad glad jag blir 😀 Tycker absolut att ni ska ha festen här 😉 Att få göra er tårta skulle vara en ära! 😀
Kram till dig!