3-våningstårta med rosa orkideér

I lördags var det nog många bröllop runt om i landet och ett av dessa par som gifte sig var Johanna och Fredrik. Festen höll till på ett slott och paret var otroligt vackra i sina fina kläder och strålande leenden :-) Jag fick den stora äran att göra deras tårta :-)

Då Johanna hade rosa orkideér i buketten så önskades även detta som dekoration på tårtan. Orkideérna borstade jag med lite mörkrosa i mitten samt lite guld för att ge dem en skimmer. Har aldrig gjort orkideér tidigare och det var lite pyssligt när man inte använder floristtråd men till slut blev jag nöjd med resultatet :-)

Tårtan består av en saftig vaniljbotten (recept kommer) fylld med rårörda jordgubbar + limemousse och rårörda jordgubbar+grädde+ riven vit choklad. Jag har sedan spacklat med vaniljsmörkräm och täckt tårtan med sugarpaste (dekorfontant). Den största våningen i botten har 2 lager fyllning och de andra har 3 respektive 4 lager fyllning. Jag gillar när alla våningarna inte är riktigt lika stora och gjorde dem därefter. Blommorna är gjorda av sugarpaste och innehåller inga floristtrådar eller liknande så de är fullt ätbara.

Tack Johanna och Fredrik för att jag fick äran att göra er tårta.

Jag önskar er ett stort LYCKA TILL i framtiden! :-)

22 thoughts on “3-våningstårta med rosa orkideér

 1. Hej
  Vilken vacker tårta!!!
  Vilka utstickare använder du?
  Jag använder inte heller floristtråd till mina blommor men trodde att man var tvungen för att göra orkideer
  /Karin

 2. Hej, jättefin tårta. Tänkte höra hur det blir med blommorna i sp? Hur får du dem att inte säcka ihop när de är av Sp? Jag gjorde i sp i helgen och de liksom stelnade aldrig riktigt sjönk liksom ihop. Använde dekorfondant…..Är Fp bättre? Det stelnar väl helt? Och hur får du upp dem från bordet när de är så tunna? Tycker att man liksom fular till dem när man ska ta upp dem, om du förstår vad jag menar 😉
  Tacksam för hjälp!
  / Marie

 3. Men shit pommes vilken underbar tårta!!! Har du använt något orkidée-vertyg, eller har du ”frihandat”? Blommorna va verkligen supersnygga! Ser riktigt natrutrogna ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *