3-våningstårta med rosor, fjärilar och glitter

Min kära vän Sofia gifte sig med sin älskade Jonas i december förra året. Jag fick den stora äran att göra deras bröllopstårta :-)

Det är inte första tårtan jag gör till dem utan har fått äran att göra både doptårtor, födelsedagstårtor och lite annat. Sofia är en av mina entusiastiska provsmakare och skrämdes som tur var inte iväg när hon för snart ett år sedan fick smaka bakverk med hudkräm i 😉

Bröllopstårtan skulle bestå av 3 våningar, ha dekorationer såsom skimrande pärlor, rosa rosor, vita blommor, två fjärilar och en massa glitter. Tårtan skulle dekoreras liknande en tårta jag gjorde i somras men i övrigt fick jag fria händer. Jag fick även äran att frakta tårtan till bröllopet, vilket innebar 2h med bil härifrån på rätt slingriga vägar 😛 Jag fick mao sätta ihop och dekorera tårtan på plats då jag inte kunde frakta tårtan annars. Rosor, blommor och fjärilar däremot kunde jag dock göra i förväg.

Det var nästan kväll när tårtan blev kvar och varken belysning eller bakgrund var speciellt bra, så bilderna blev tyvärr inte de bästa. Det går bland annat inte att ser hur mycket tårtan faktiskt gnistrar men vacker är den ändå :-)

Tårtan består av citron- och vaniljbottnar som jag hällt en syrlig citronsirap över och är fyllda med ljuvlig lemoncurd, mosade jordgubbar och vit chokladganache med extra hackad vit choklad. Den är sedan spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sugarpaste (Wilton).

Dekorationerna är gjorda utav flowerpaste (Ballinas) och pärlorna jag använt är mjuka pärlor (så man inte biter sönder tänderna).

För att göra tårtan lite vintrig dekorerade jag med gnistrande snöflingor…

… och fjärilarna fick bli lite blåa i kanten och sedan doppade i glitter.

Den översta våningen blev 16cm hög så ni kanske kan gissa att tårtan blev rätt hög 😉 Fanns gott om tårta och jag tror att nästan hela nedersta våningen var kvar tills dagen efter. Det där med att beräkna tårta är väl helt klart inte min starka sida då jag alltid gör för mycket. Men bättre det än för lite. Dessutom ger det möjligheten att frysa en en bit eller två :-)

Tack Sofia och Jonas för förtroendet!

Jag önskar er all lycka i framtiden! :-)

Kram, Lisa

0 thoughts on “3-våningstårta med rosor, fjärilar och glitter

 1. Sååå vacker Lisa. Du är verkligen en svensk tårt gudinna med dina vackra kreationer. Det syns långa vägar att du älskar det du gör, passionen speglas i dina bakverk. Hejar på dig och vi kikar in lite då och då, trots att vi vissa veckor har massor att göra här i chokladverkstan. Men man kan ju inte låta bli :-) .

  /Anna och Johan

  • Bruden svarar: Fjärilarna bad jag särskilt om då jag alltid har en fjäril på mig när jag tävlar. Lite sdom en lyckoamulett. :-)

   Lisa är fantastisk.

 2. Fantastisk tårta, helt fantastisk!!!!!
  – jag har sagt det förut men ingen gör så diva rosor som du!! Helt makalös är du på bakverk!
  Blir så imponerad varje gång!!!

 3. Åh så vacker! Hur duktig är du egentligen? :) Önskar jag hade en gnutta av den skickligheten, själv får jag knappt ihop en sockerkaka.

  Heja Dig!

  Kram Mrs G

 4. Så vacker!!! Roserna ser ju äkta ut. Hur många personer skulle de vara till?? Lite nyfiken. Ska göra en bröllpstårta i våning till min syster i maj. Lite kul och veta hur många våningar de blir. 😉

 5. Vilken ljuvligt vacker bröllopstårta. Rosorna är helt otroligt vackra.
  Jag ska göra en bröllopstårta (min första) till ett syrianskt bröllop i sommar och är inge duktig på rosor. Dags att lägga sig i hårdträning för att få till dem.

 6. Åh! Så vacker! Helt fantastisk tårta! Duktiga du, Lisa! :-)
  Själv har jag faktiskt inte hunnit med att göra så många våningstårtor. Kanske 10 stycken max? Men det är lika kul (och tidskrävande…) varje gång!
  Tack också för din fina kommentar inne hos mig. Du är för härlig! :-)

  Massor av kramar!
  Malin

 7. Verkligen otroligt vacker tårta! Rosorna är helt fantastiska, och fjärilarna gjorde mycket för helheten! Härligt när det glittrar så mycket om tårtan. :)

 8. Hej LisA.Ja skulle vilja lära mig hur man gör stora rosor.sån som du gjorde på din brownie,den lila som du tävlade med,så mäktig,skulle va kul om du kunde göra steg för steg beskrivning.
  du gör så vackra rosor och gärna se vad du använder för verktyg.

 9. Hej!
  Jag ska göra en bröllopstårta på lördag och undrar vart man kan få tag i i såna pärlor lite snabbt?

  Tack på förhand! / Matilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *