A Haute Couture Wedding Cake

Scroll down for english.

Jag vill börja med att säga att jag fullkomligt älskade att göra denna tårta! Jag älskar verkligen idén om att göra tårtan som bröllopsklänningen och har velat göra det länge. Tårtan var verkligen fantastiskt kul att göra och jag är så glad över att vackra Lena och Stefan lät mig göra den ♥ Utöver själva klänningen ville de även att brudbuketten och blommorna från festen skulle finns med på tårtan. Tonerna var lila, syren, plommon och mörklila.

Tårtan bestod av saftiga chokladbottnar fyllda med cheesecakefyllning, polkagris och hackad mörk choklad och täcktes med marsipan. Blommorna har jag gjort i flowerpaste och prickarna är av kristyr. Själva midjan på tårtan är marsipan. Brudparet som på festen toppade tårtan är inget jag har gjort utan det är köpt på annat håll. Spana in modellbrudens söta klänning :-)

Så, nu till en massa bilder! De bilderna som är tagna på festen har jag själv inte tagit men har fått godkänt av bruden att få lägga ut dem här på bloggen :-)

I must start by saying that I absolutely LOVED making this cake! I just love the idea of making the cake like the wedding dress and I’ve been wanting to do this for a very long time. I had such a blast making the cake and are so thankful that Lena and Stefan picked me to make it for them ♥ 

The cake is covered in marzipan and made of moist chocolate cake filled with cheesecake filling, mint and dark chocolate. Love this flavour combination – It taste so good!

Enjoy the pictures! :-)

OBS det är inte jag som har gjort de modellerade figurerna.

Avslutar med en bild från Instagram samt en kommentar jag fick av bruden ”Åå Lisa den var helt ljuvlig! Alla var så imponerade över hur lik klänningen den var – du missade inte en detalj. Och smaken var himmelsk :)

Tack Lena & Stefan för förtroendet! Jag önskar er all lycka i framtiden! ♥

I’m finishing with a picture from Instagram and a quote from the bride ”Oh Lisa it was so lovely! Everyone was so impressed that the dress and cake was so alike – you didn’t miss any details. And the cake taste like heaven :)”

Have a sweet, sweet day!

Love Lisa

30 thoughts on “A Haute Couture Wedding Cake

 1. Hej! Otroligt fin tårta! Hur många bitar blev den? Jag tycker alltid det är svårt att beräkna bitarna, är alltid rädd att de ska tycka det blir för små bitar eller för stora!

 2. Hej duktiga du ! 😀
  Jag har en fråga jag hoppas du, eller kanske någon annan här kan svara på. På fredag ska jag frakta två tårtor i bil ca 1,5 timme. De kommer vara spacklade med smörkräm och täckta med SP. Hur fraktar jag de smidigast? Bara på en bricka i sätet? Ska de täckas med något?
  Hälsningar Maria

 3. Åh så fin! Vilken rolig idé att göra den som klänningen! Och lilla tårtparet är ju också för söta även om jag såg att du inte gjort dem- tänk så mycket duktiga folk det finns!)

 4. Pingback: Visst är hon skicklig??!! « TANKESMEDJAN

 5. Jag kan verkligen intyga att tårtan var fantastisk både till utseende och smak. Vill också passa på att tacka för att du gav oss möjligheten att se och bli inspirerade
  Brudens mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *