Frozen Cake – Elsas Ice Castle

För ett tag sedan så firade Vilma sin 5-årsdag. Jag fick äran att göra tårtan. Blir ju lätt så när hon är en av min sons bästa kompisar samt en av mina bästa vänners dotter. Har alltid gjort hennes födelsedagstårtor. I år hade hon övergett Pippi Långstrump för Frost och ville gärna ha en Frosttårta. Det var viktigt att Elsa var med på tårtan, utöver det fick jag fria händer. Jag bestämde mig för att göra Elsas isslott.

Elsa frost tårta

Då barn i regel inte äter så mycket tårta fyllde jag översta våningen med minimarsmallows och mittenvåningen med kakor. Bottenvåningen däremot innehöll tårta. Det blev en bananbotten fylld med karamell cream cheesefyllning och sedan täckt med lite lite chokadganache. Allt annat på bilden är sugarpaste.

Vilma älskade tårtan, dock blev ju hennes vänner (och deras föräldrar) mer imponerade än hon själv. Hennes kommentar när en mäkta imponerad kompis frågade om Vilma sett tårtan, och vem som gjort den, var: ”Ja, ja, jag har sett den. Det är ju bara Lisa som gjort den” och sprang sedan snabbt därifrån. Haha ja vad säger man? Är ju svårt att imponera på en liten tjej som växt upp med Sockerrus 😉 Lika gäller mina barn, de förväntar sig ju att jag ska kunna göra det mesta i tårtväg och har ju hunnit se en hel del. Milo blev dock lite mer imponerad än vanligt i år och poserade glatt på bild med tårtan. Sen sa han att han oxå minsann ska göra fina tårtor när han blir stor.

Frosttårta

Förra året gjorde jag ett Pippislott till Vilma med inspiration från Villa Villekulla (så som den ser ut på Gotland). Vill du kika på den så kan du klicka på länken här!

Här skiner solen och vi ska bege oss ut och plocka jordgubbar. Hoppas att du har en underbar sommar!

Kram, Lisa

 

Chokladbollstårta -Vit, Ljus & Mörk

chokladbollstårta

*Sorry, only in swedish for now. Let me know If you would like the recipe in english. Här kommer receptet till Chokladbollstårtan jag gjorde till dotterns Fairytale Dessertbord /Kalas som gick av stapeln för någon vecka sedan. Den var väldigt … Continue reading 

Fairytale Dessert Table

dessertbord sagotema

*Check blue text for English. Förra lördagen så var det dags för min dotter och hennes kompis att fira sina födelsedagar. Förra året så hade de ett Diva Party och året innan så hade dottern ett Hollywoodkalas och i år … Continue reading 

Diva Party Cake – Recept

diva-party-13

Det var många som var intresserade av receptet på Diva Party tårtan som fanns med på Diva Party Dessertbordet jag gjorde till min dotter. Den innehöll choklad- och jordgubbsbottnar fylla med chokladbollsfyllning, rårörda jordgubbar och glasscreme. Den var sedan spacklad … Continue reading 

Diva Party Dessert Table

diva party tårta

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥ För ett par månader sedan så började min dotter planera hennes stora kalas hon skulle ha med sin bästa vän. Det var mycket viktigt att jag gjorde den vackraste tårtan någonsin, sa hon. Partyt skulle dessutom … Continue reading 

2-våningstårta till en 1-åring

För ett par veckor sedan fyllde lilla Maja 1 år. Blev jätteglad när Majas syster kom och frågade mig om jag kunde göra hennes födelsedagstårta :-) Majas systrar är nämligen kompisar till min dotter och brukar hänga i köket när jag bakar. Kändes extra kul att jag då skulle få baka dem en tårta. Jag fick i princip fria händer vad gäller smak och utseende. Majas mamma Petra berättade dock att hon gillar hundar, så någon hunddetalj var önskvärt. Att få skapa något helt fritt tycker jag är så himla kul då jag kan få utlopp för de ideér jag har samlat på mig. Men det blir ju också mycket mer nervöst då det alltid finns en chans att de inte gillar tårtan man skapat. Så fort jag såg pappa Peters blick när han fick syn på tårtan så förstod jag dock att jag träffat mitt i prick – Han älskade tårtan :-)

Tårtan är fylld med rårörda hallon, vit chokladganache, riven vit choklad och cookies and cream. Den är sedan spacklad med smörkräm och täckt med sugarpaste.

Dekorationerna består av flowerpaste. Jag har borstat blommorna och fjärilarna med pulverfärg och sedan avslutat med att borsta alla dekorationerna med glitter. Kantdekoren består av svart marsipan och på toppen finns även ätbara mjuka sockerpärlor.

 Hunden är platt och är svart på baksidan.

Missa inte tävlingen som pågår här på Sockerrus. Klicka HÄR!

Tårta med Prinsesskrona

Till Saras 1-årsdag ville mamma Sofia ha en tårta med en prinsesskrona, någon form av kvist med små blommor, en ”spets”kantdekor och en massa glitter. Jag som länge velat göra en tårta med en kvist som slingrar sig upp på tårtan blev överlycklig över att äntligen få möjligheten att göra en sådan :-) Detta blir den 3e tårtan jag gör åt Sara då jag tidigare gjort hennes doptårtor och hennes 6-månaderstårta. Kan knappt förstå att det redan gått ett år sen hennes födsel – tiden flyger verkligen iväg! Hur som helst, tillbaka till tårtan :-)

Jag är väldigt nöjd med resultatet av tårtan och den fick betyget: Alla var så imponerade av tårtan, den finaste de sett! vilket är superkul! 😀

Tårtan består av vaniljbottnar som är fyllda med hallonmousse och vit chokladmousse. Den är sedan täckt med dekorfondant och dekorationerna består av flowerpaste och chokladsugarpaste. Tårtan spacklades med grädde. Intressant är att jag inte fodrade locket men att den hölls sig jättefin även efter en natt i kylskåpet. Grädden var osockrad. Ska tests med sockrad grädde också för att se om den beter sig annorlunda då. Finns tidigare inlägg om just fodring här.

Det fina tårtfatet kommer ifrån Two Shabby Chicks och den guldiga tårtbrickan kommer ifrån Siluett of Sweden.

Yoda-Tårta

Idag var det dags för Jacob att fylla 6 år och till tårta ville han ha en Star Wars inspirerad tårta – Helst med Yoda. Skulle jag dessutom göra en 3D som står upp så skulle han bli väldigt imponerad. Å inte kan väl jag göra Jacob besviken inte! 😛 Jag gjorde ett försök till att göra denna lilla gröna gubbe men gjorde misstaget att göra honom delvis i marsipan. Ansiktet var därför så mjukt att det formades om hela tiden. Men till slut så lyckades jag få till något som liknade Yoda iallafall. Känner ju att modellering inte riktigt är min starka sida och såg nu i efterhand att jag glömt rita dit pupiller 😉 Men men, lillebror var nöjd med tårtan så jag hoppas att Jacob blev lika nöjd han! :-)

Tårtan består av Ägg-och Glutenfria Tårtbottnar fyllda med Vit Chokladganache och jordgubbsmousse. Jag spacklade sedan med grädde och täckte tårtan med marsipan.

Jag skickade även med en liten tårta just in case att den stora inte skulle räcka 😉 Den är gjord på samma tårtbotten men fylld med hallonmousse istället för jordgubb. Den är täckt med dekorfondant.