Bröllopstårta med spets

Det är helt klart något extra fantastiskt att få göra en bröllopstårta. Att få den äran värmer i hjärtat. Skulle vara otroligt kul att kunna tacka ja till alla de förfrågningar jag får men tyvärr så går inte det. Som många av er vet så gör jag bara detta som hobby och då kan man tyvärr inte baka till andra hur som helst. Känns dock alltid sorgligt att behöva tacka nej till dessa ärofyllda uppdrag. Men, nu ska vi ju inte diskutera sådant utan jag tänkte ju visa er en tårta jag gjorde till underbara Johanna och Jonni :-)
De ville ha en tårta i vitt med röda och vita detaljer, rosor och spets. Utöver det fick jag fria händer. Eller vänta, de ville gärna ha en liten detalj med supermanloggan oxå. Loggan fick jag dock lägga på tårtbrickan i slutändan för det gula tog bort för mycket fokus från tårtan. Den dyker heller inte upp i detta inlägg utan jag kommer visa den i nästa inlägg som har med sockerdekorationer att göra :-) Tillbaka till denna tårta. Tanken var att jag skulle göra 84 bitar tårta och sedan 4 glutenfria cupcakes, men så blev det inte. Det hela slutade med att jag gjorde en 110-bitarstårta och sedan 5 glutenfria cupcakes. Då kan jag även avslöja att våning 5 ställdes in i frysen – Kände liksom att antal bitar räckte 😉 Ni som läst bloggen ett tag är nog inte förvånade, jag har ju nämligen en tendens att göra på tok för många bitar. Dock föredrar jag att göra det, så det är ett val från min sida. För det första så älskar jag höga tårtor, för det andra så vill jag ju absolut inte att tårtan ska ta slut och för det tredje så är ju tårtan så pass god dagen efter att jag tycker man ska kunna unna sig en extra bit bröllopstårta då. Kanske ska lägga till en fjärde anledning oxå, och det är att om det blir över så kan man frysa in tårtan för att njuta av senare. Så 4 bra anledningar till att göra för mycket tårta helt enkelt 😉

Nog om det, dags för lite bilder och avslöjande av innehållet.

bröllopstårta våningstårta spets rosorTårtan består av chokladbottnar penslade med hallonsirap och fyllda med hallonkompott, chokladganache och cheesecakefyllning med vaniljsmak. Tårtan är sedan spacklad med chokladfrosting och täckt med marsipan. Receptet på tårtan kommer senare.

bröllopstårta blommor rosor vit rödBlommorna är alla gjorda utav flowerpaste (gumpaste) och de flesta är gjorda med floristtråd. Dock har jag inte stoppat i tråden direkt i tårtan.

Glutenfritt cupcakes bröllopstårtaTill de med allergier gjorde jag glutenfria chokladcupcakes som jag fyllde med hallon cheesecakefyllning, spacklade med mjölkchokladganache och täckte med sugarpaste. Blomman på toppen är gjord utav flowerpaste. Undvek strössel då många strösselpärlor innehåller gluten.

sockerblomma röd vit

Bottnarna har diametern 30cm, 25cm, 20cm och 15cm och höjden på våningarna varierar mellan 9-16 cm. Sammanlagt var den lite över 50cm hög, dock missade jag att väga den (kan dock säga att den var galet tung 😉 ).
Spetsen jag använt finns tyvärr inte längre att få tag på (vad jag vet). De som producerade dem har visst gått i pension och vad jag förstår så har ingen fortsatt att tillverka dem. Tipset är att kolla Tradera, ebay och liknande om du är på jakt efter en :-)

vit bröllopstårta rosor spets

Önskar er alla en söt dag!
Kram, Lisa

 

Ett stort TACK till Johanna och Jonni för att jag fick vara en del av er fantastiska dag ♥

15 thoughts on “Bröllopstårta med spets

 1. Superfin! Varifrån får du alla idéer, kan man undra… :)
  Men jag har alltid undrat över , hur gör man med blommorna som har floristtråd? Hur fäster man dom i kakan, när tråden inte får komma i kontakt med kakan…?? En lite tutorial kanske? 😉

 2. Oh herregud! Vilken vacker skapelse! 😀
  Cheesecakefyllning och hallonsirap lät otroligt spännande, så jag ser fram emot recepten.
  Just nu är jag också sjukt kär i prickar, så de prickiga blommorna tycker jag är helt underbara. Är prickarna gjorda med ätbart bläck?

 3. Hur många dowels använde du per lager, och vilken typ? Ska göra en lika hög tårta i juli och är lite nervös över att den kommer väga så mycket..

 4. Så otroligt fin. Har funderat lite på om man skulle försöka sig på att göra lite tårtor. Har du något tips om vilka verktyg som är bra att ha som ”startkit”? Är det bäst att köpa sugerpaste eller att göra den själv?

 5. Hejsan! Vi ska göra en bröllopstårta till sommaren då vi gifter oss och jag undrar hur jag kan få den hög utan att den säckar ihop. Skulle vilja ha tre våningar men högre än 10 cm per våning. Har du några bra tips?
  Tack på förhand
  Elin

  • Hej Elin!
   Gratulerar :-)

   Använd stadiga bottnar och stadiga fyllningar, då kan du bygga tårtorna högt och de håller sig stabila. Använd fyllningar såsom marängsmörkräm, cream cheese frosting, chokladganache etc

   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *