Bröllopstårta i pastell och guld

Bästa, fina Fotograf Satu och hennes charmige Jonas gifte sig tidigare i somras. Ett helt underbart bröllop full med glädje och som hämtat från en vacker Pinterest board. Tänkte visa er lite bilder från bröllopet i ett senare inlägg för just detta inlägg är dedikerat tårtan jag gjorde till dem i bröllopspresent.

våningstårta guld pastell sockerrus

Satu visste ungefär vilket utseende hon ville ha på tårtan och gav mig en bild på en tårta med sicksackmönster i guld och pastelliga blommor. Det är den bilden jag har utgått ifrån och gjort den lite egen (tyvärr vet jag inte vem som gjort originalet). Satu blev mycket nöjd med resultatet och menade på att tårtan på bilden hon gett mig varit väldigt snygg men det jag hade gjort var så himla mycket snyggare. Det värmde enda in i själen kan jag säga, speciellt då det var långt ifrån smärtfritt att göra den. Det var nämligen otroligt varmt dagarna innan bröllopet så när jag väl var klar så hade jag lagt lite över 35 timmar på den. Rätt galet va? 😉 Men det var så värt det för Satus reaktion när hon såg den var ovärderlig ♥

Nu var det ju inte så att allt strulade utan det var främst momentet att måla med pulverfärg på svettande marsipan som tog onödigt lång tid och framkallade många arga ord från min sida. Tanken från början var att använda flytande guldfärg men den jag köpt hem hade fel ton och blev mer bronsaktig i tonen och det ville jag ju inte ha.

tårta guld pastell chevron sockerrus

Tårtan består av vaniljbottnar penslade med syrlig citronsirap och är fylld med skivade jordgubbar, hackad vit choklad och citroncheesecakefyllning. Den är sedan spacklad med kardemummafrosting och täckt med marsipan. Alla blommor är i flowerpaste.

Tårtan blev mycket populär och jag fick massor av härliga komplimanger både vad gäller smaken och utseendet, vilket är skoj. En av gästerna berättade att hon inte brukar gilla tårta men att denna var fantastisk. Den var inte för söt och tung vilket hon förväntat sig utan den var fräsch, syrlig och lätt. Blev rätt glad över den kommentaren kan jag lova :-)

Nu till en massa bilder.

bröllopstårta sockerrus sockerblommor

Sockerblommor sockerrus

Bröllopstårta

gold chevron cake wedding

gold chevron cake by sockerrus

Tack Satu och Jonas, det var en stor ära att få göra er tårta.

Önskar er oändligt med lyckliga dagar tillsammans ♥

Kram, Lisa

7 thoughts on “Bröllopstårta i pastell och guld

  1. Tack för att du gjorde vår tårta! Den var verkligen den vackraste och godaste tårta jag sett och ätit!
    Våra gäster ha berömt den massa efteråt med 😀
    Tack bästa du!
    Krams!!

  2. Superfin med blommor i världsklass! Dina fantastiska tårtor har inspirerat mig till tusen sedan jag själv börjat experimentera med bakning och dekorering. Tack för en underbar blogg och för alla fina idéer du förmedlar genom alla toksnygga tårtor 😀 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *