Diva Party Cake – Recept

diva-party-13

Det var många som var intresserade av receptet på Diva Party tårtan som fanns med på Diva Party Dessertbordet jag gjorde till min dotter. Den innehöll choklad- och jordgubbsbottnar fylla med chokladbollsfyllning, rårörda jordgubbar och glasscreme. Den var sedan spacklad … Continue reading 

Diva Party Dessert Table

diva party tårta

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥ För ett par månader sedan så började min dotter planera hennes stora kalas hon skulle ha med sin bästa vän. Det var mycket viktigt att jag gjorde den vackraste tårtan någonsin, sa hon. Partyt skulle dessutom … Continue reading 

3-våningstårta med rosor, fjärilar och glitter

Min kära vän Sofia gifte sig med sin älskade Jonas i december förra året. Jag fick den stora äran att göra deras bröllopstårta :-)

Det är inte första tårtan jag gör till dem utan har fått äran att göra både doptårtor, födelsedagstårtor och lite annat. Sofia är en av mina entusiastiska provsmakare och skrämdes som tur var inte iväg när hon för snart ett år sedan fick smaka bakverk med hudkräm i 😉

Bröllopstårtan skulle bestå av 3 våningar, ha dekorationer såsom skimrande pärlor, rosa rosor, vita blommor, två fjärilar och en massa glitter. Tårtan skulle dekoreras liknande en tårta jag gjorde i somras men i övrigt fick jag fria händer. Jag fick även äran att frakta tårtan till bröllopet, vilket innebar 2h med bil härifrån på rätt slingriga vägar 😛 Jag fick mao sätta ihop och dekorera tårtan på plats då jag inte kunde frakta tårtan annars. Rosor, blommor och fjärilar däremot kunde jag dock göra i förväg.

Det var nästan kväll när tårtan blev kvar och varken belysning eller bakgrund var speciellt bra, så bilderna blev tyvärr inte de bästa. Det går bland annat inte att ser hur mycket tårtan faktiskt gnistrar men vacker är den ändå :-)

Tårtan består av citron- och vaniljbottnar som jag hällt en syrlig citronsirap över och är fyllda med ljuvlig lemoncurd, mosade jordgubbar och vit chokladganache med extra hackad vit choklad. Den är sedan spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sugarpaste (Wilton).

Dekorationerna är gjorda utav flowerpaste (Ballinas) och pärlorna jag använt är mjuka pärlor (så man inte biter sönder tänderna).

För att göra tårtan lite vintrig dekorerade jag med gnistrande snöflingor…

… och fjärilarna fick bli lite blåa i kanten och sedan doppade i glitter.

Den översta våningen blev 16cm hög så ni kanske kan gissa att tårtan blev rätt hög 😉 Fanns gott om tårta och jag tror att nästan hela nedersta våningen var kvar tills dagen efter. Det där med att beräkna tårta är väl helt klart inte min starka sida då jag alltid gör för mycket. Men bättre det än för lite. Dessutom ger det möjligheten att frysa en en bit eller två :-)

Tack Sofia och Jonas för förtroendet!

Jag önskar er all lycka i framtiden! :-)

Kram, Lisa

3-våningstårta med Liljor

Att fira jubileum tycker jag absolut att man ska göra – Med tårta allra helst. Men det kanske beror på att göra att jag älskar att göra dem 😉

Denna skönhet består av chokladbottnar, rårörda hallon, vit chokladganache, mörk chokladganache, lite grädde och riven mörk- + vit choklad. Jag spacklade med chokladsmörkräm och täckte tårtan med marsipan.

Dekorationerna består av ätbara liljor i flowerpaste, guldbollar och vit kristyr.

Tårtan gjorde jag till Lovisa och Petter som i september firade 1 månad som gifta. Jag gjorde ju deras bröllopstårta och lyckades räkna så pass fel att de fick en 2-våningstårta istället för en 3-vånings som vi först bestämt. Därför ville jag göra dem en liten 3-våningstårta att fira detta jubileum med – Japp, du läste rätt, tårtan är faktiskt väldigt liten och passar utmärkt till 2 bitar :-)

Till ”tårtfat” har jag använt en liten ljusstake från Lagerhaus som finns i min bloggshop samt en tårtbricka från Siluett.

Bröllopstårta + BröllopsCupcakes

Den 3 september (då jag egentligen skulle ha gift mig) gifte sig Karin och Lars och jag fick den stora äran att göra deras tårta + cupcakes. Lars berättade för mig att Karin blivit jättebesviken över att jag först inte kunnat göra bakverken och blev mycket glad när jag berättade att vi flyttat vårt bröllop – För detta innebar ju att jag nu kunde göra deras bröllopstårta + cupcakes :-) Roliga är att vi (jag och Karin) inte bara hade delat bröllopsdag utan bådas plan var att ha en liten tårta + cupcakes i färgerna vitt, svart och rött – Dock hade jag planerat andra blommor. Men nu blev datumet som sagt flyttat och färgtemat blir något annat (som än så länge är hemligt) 😉

Karin och Lars önskade en liten tårta + ett 40-tal cupcakes med röda/vinröda gerbera. Pga tidsbrist hann jag tyvärr inte få ihop min cupcakeställning de skulle stå på, så ni får hålla till godo med ett fåtal av dem :-)

Tårtan består vaniljbottnar, ett lager limemousse och ett lager jordgubbsmousse. Den är sedan spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sugarpaste (dekorfondant). Cupcakes’n består av vaniljcupcakes fyllda med rårörda jordgubbar och limecurd samt är toppad med vit angel feather frosting.

Dekorationen består av röda och vinröda gerbera i flowerpaste. Det svarta kantbandet och blommornas mitt är gjorda av marsipan. Utöver det har jag pudrat glitter på blommorna. Enkel och stilren dekoration i färgerna vinrött, svart och vitt – I love it.

De svarta formarna kommer ifrån B’s Skafferi och de röda från DrOetker. Båda håller färgen helt fantastiskt bra :-)

Tack Karin och Lars för förtroendet!

Jag önskar er all lycka i framtiden! :-)

Bröllopstårta med rosa liljor

I början av året så fick jag ett jättegulligt mail från en superlycklig Lovisa. Hon hade just upptäckt att vi bodde i samma stad och önskade så att jag skulle kunna göra hennes bröllopstårta. Jag blev jätteglad över förfrågan och ville absolut göra hennes tårta :-) Senare visade det sig att jag bodde i samma bostadsrättsförening som hennes mamma och pappa (vi flyttade hit samtidigt), min sambo har arbetat med hennes pappa och då vi har gemensamma vänner så har vi faktiskt träffats några gånger tidigare. Snacka om att Linköping är litet ibland 😉

Tillbaka till tårtan.

Lovisa ville ha rosa liljor på tårtan och själva bottnarna skulle vara ljusrosa och vita med prickar i kristyr.

Tanken var att tårtan skulle ha 3 våningar och det skulle vara två olika bottnar. Någonstans så räknade jag ”lite” fel och de tre våningarna blev lite över 70 bitar istället för 40. I know, jag brukar oftast gör lite för mycket 😉 Efter att ha pratat med Lovisa så bestämde vi oss för att ta bort en våning.

Tårtan består av saftiga choklad-och vaniljbottnar (+ en devils food cake) fyllda med hallonmousse, vit chokladganache och mörk chokladganache. Den är sedan spacklad med chokladsmörkräm och täckt med marsipan.

Då bottnarna blev så jämna skar jag inte bort den yttre kanten på bottnarna så de med choklad har fortfarande kvar mannagrynen från formen. Här ovan har jag valt att ha 2 olika chokladbottnar då jag hade en devils food cake i frysen använde jag en i topptårtan.

Liljorna är gjorda utav flowerpaste. Då det är floristtråd i dem så bör de inte ätas. För att kunna stoppa ner dem i tårtan har jag först trätt ner dem i ett sugrör som jag fyllt underifrån med kristyr. Så jag har lärt mig så får man inte sticka ner floristtråd eller floristtejp i något som ska ätas (alltså att det kommer i kontakt med det som ska ätas).

Prickarna är gjorda utav kristyr.

Ett stort GRATTIS till vackra Lovisa och Petter.

Jag önskar er all lycka i framtiden!

Är så glad över att jag fick vara en del av er stora dag.

Så himla vackra!! Är så glad över att kunna dela med mig av denna bild :-)

Bröllopstårta med rosa rosor

Vill börja med att tacka alla er otroligt härliga människor för allt stöd jag har fått de senaste dagarna. Jag är helt överväldigad över alla kommentarer och mail jag fått. Ni är verkligen helt fantastiska! ♥ Av hela mitt hjärta – TACK! ♥ Ni anar inte hur mycket detta betyder för mig. Nu är det dags för mig att lämna det tråkiga och ta tag i det roliga igen. Jag valde idag att göra ett inlägg med en bröllopstårta jag gjorde för någon vecka sen.

För ett tag sen fick jag förtroendet att göra det otroligt söta paret Victoria och Erics bröllopstårta. Utseendet på tårtan var redan bestämt då Victoria hittat en bild på en tårta hon ville ha (med några ändringar såsom pärlor och annat kantband). Det behövde dock inte vara en exakt likadan utan jag fick utgå från den tårtan och sedan dekorera den som jag tyckte blev bäst. Jag hoppas innerligt att Victoria gillade tårtan! Eric som var här och hämtade den var iallafall mer än nöjd :-)

Tårtan består av en saftig vaniljbotten fylld med rårörda jordgubbar + limemousse och rårörda jordgubbar+grädde+ riven vit choklad. Jag har sedan spacklat med vaniljsmörkräm och täckt tårtan med sugarpaste (dekorfontant).

Dekorationerna består av rosor som borstats med shimmer och blommor i flowerpaste (Ballina)…

…kristyr och mjuka ätbara pärlemokulor.

Denna tårta tyckte jag var superkul att göra. Har inte använt så mycket kristyr i dekorerande förrut och har gett mersmak kan jag lova :-)

Jag gjorde även en enkelt dekorerar tårta med samma innehåll som 3-våningstårtan och två mjölkfria vaniljcupcakes fyllda med jordgubbar och toppade med mjölkfri citron- och vaniljfrosting. Som dekoration har jag använt mjuka ätbara pärlor.

Tack för denna gång :-) Jag är snart tillbaka med ett nytt inlägg. Får se om det blir en till tårta eller något annat smaskigt. Följ gärna Sockerrus på Facebook där jag uppdaterar lite oftare med bilder, tips och annat.

Avslutar dagens inlägg med en KRAM till alla er härliga läsare ♥  och en sista bild på tårtan!

Victoria & Eric, jag hoppas att ni fick en helt fantastisk dag och önskar er all lycka i framtiden!

3-våningstårta med rosor

Den 6 augusti var dagen som Annie och Tor gått och längtat efter – Deras bröllopsdag :-) De var för övrigt med i både Corren och Corren24 så delar av vigselakten filmades vilket jag tycker var jättekul. De var så otroligt fina och lyckan lös om den vackra bruden. Kändes jättekul att jag fått vara med på en hörna då jag fått det fina förtroendet att få göra deras tårta. Färgerna på bröllopet skulle gå i blått och rosa och rosorna på tårtan likaså.

Tårtan består av citronbotten, vit chokladganache, rårörda hallon och vaniljkräm. Den är sedan spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sugarpaste (Dekorfondant). Jag lät dem testa olika märken av sugarpaste för att ge dem en valmöjlighet även där och de valde dekorfondanten då den är mindre söt.

Rosorna består av flowerpaste. Som dekoration hade de delvis rosa och blåa rosblad på borden och jag försökte göra färgerna på rosorna så nära som möjligt. För att få lite liv i dem borstade jag vissa blad med en metallicfärg.

Utöver blommorna satte jag dit mjuka pärlemofärgade pärlor på de vita kantbanden. Älskar verkligen dessa pärlor. De är superfina och man slipper bita sönder tänderna om man får en i munnen 😉

Blombuketten hade duktiga Caroline på Blomdekor gjort. Känns jättekul att kunna visa upp även den här på bloggen då det annars mest bara är sötsaker 😉 Visst är den drömmande vacker?

Tycker att vi lyckats matcha färgerna bra!

Då brudparet ville ha en trevåningstårta fick jag även göra ett par tårtor som skulle matcha den stora då det var många gäster på bröllopet.

Enkelt och stilrent.

Det är samma innehåll i dessa två som i den stora tårtan.

En allergitårta gjordes oxå. Denna består av laktosfria vaniljbottnar, laktosfri vaniljkräm och laktosfri ahlgrens bilarfluff. Den är sedan täckt med angel feather icing.

De flesta korten jag tog på tårtan gjorde jag innan jag insåg att jag glömt toppdekoren… Var lite stressigt i slutet 😉 Jag valde dock att lägga in även dessa bilder i inlägget.

TACK Annie och Tor för förtroendet att göra er bröllopstårta! Jag önskar er alla lycka i framtiden! :-)

Bröllopstårtor helt i vitt

För ett par veckor sedan gjorde jag tårtor till vackra paret Camilla och Timmys bröllop. Smakerna  var väldigt viktiga och det skulle vara en rätt enkel dekoration. En provtårta testades för att vara helt säker på att jag inte missuppfattat något och den var precis mitt i prick :-) Puh! 😉

3 tårtor gjordes och tanken är att tårtorna ska stå på olika höjd som i en trappa med ett fall av små vita rosor och pärlor som dekoration. Pga tidsbrist så hann jag dessvärre bara fota ena tårta men ni kanske kan tänka er resten :-)

Det som gömmer sig under den vita ytan är en mörk devils food cake fylld med vit choklad, citron & creme cheese fyllning och rårörda hallon. Tårtorna är sedan spacklade med citronsmörkräm och täckta med sugarpaste (dekorfondant). Dekorationen består av vita små, små rosor utav flowerpaste och mjuka ätbara pärlor.

Camilla och Timmy, Jag önskar er all lycka i framtiden! Tack för att jag fick förtroendet att göra era bröllopstårtor :-)

Bröllopstårta med en annorlunda twist

I lördags gifte sig vackra paret Hanna och Jonas. De visste precis vilken typ av tårta de ville ha (utseendemässigt) och det gav mig en rejäl utmaning kan jag lova.

De ville nämligen ha en Lego Bröllopstårta där det ser ut som att själva tårtan är gjord utav Lego. Utöver det ville de ha rosor och gerberaliknande blommor i orange. Jag borstade mitten på blommorna med lite guldfärg för lyster.

Tårtan består av vaniljbottnar (recept kommer) fyllda med rårörda skogsbär och citronmousse. Tårtan är sedan spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med dekorfondant (sugarpaste). Blommorna består av flowerpaste och legot av marsipan. Gubbarna är riktigt Legogubbar och kantdekoren är ett sidenband.

Gubbarna satte jag bara dit för själva fotningen. Innan tårtan skulle ätas så sattes ett brudpar i Lego dit samt lite fler gubbar och ev någon stege till.

Tack Hanna och Jonas för förtroendet! :-)

Jag önskar er all lycka i framtiden! :-)

3-våningstårta med rosa orkideér

I lördags var det nog många bröllop runt om i landet och ett av dessa par som gifte sig var Johanna och Fredrik. Festen höll till på ett slott och paret var otroligt vackra i sina fina kläder och strålande leenden :-) Jag fick den stora äran att göra deras tårta :-)

Då Johanna hade rosa orkideér i buketten så önskades även detta som dekoration på tårtan. Orkideérna borstade jag med lite mörkrosa i mitten samt lite guld för att ge dem en skimmer. Har aldrig gjort orkideér tidigare och det var lite pyssligt när man inte använder floristtråd men till slut blev jag nöjd med resultatet :-)

Tårtan består av en saftig vaniljbotten (recept kommer) fylld med rårörda jordgubbar + limemousse och rårörda jordgubbar+grädde+ riven vit choklad. Jag har sedan spacklat med vaniljsmörkräm och täckt tårtan med sugarpaste (dekorfontant). Den största våningen i botten har 2 lager fyllning och de andra har 3 respektive 4 lager fyllning. Jag gillar när alla våningarna inte är riktigt lika stora och gjorde dem därefter. Blommorna är gjorda av sugarpaste och innehåller inga floristtrådar eller liknande så de är fullt ätbara.

Tack Johanna och Fredrik för att jag fick äran att göra er tårta.

Jag önskar er ett stort LYCKA TILL i framtiden! :-)

Bröllopstårtor med golftema

Igår gifte sig Anna och Markus. Då de båda är golfare så gick bröllopet i golfens tecken. Festen hölls på en golfbana här i stan, det fanns golfbollar med deras namn och datum på borden och givetvis ville de även ha en personlig tårta som matchade temat. Färgerna på tårtan skulle gå i ljusrosa, ljusgrönt och vitt samt ha ett golftema. Resten fick jag fria händer till. Resultatet blev 4 tårtor i 3 olika storlekar och utföranden. Tanken var bara att göra 3 tårtor från början men gjorde även en 4e tårta att skicka med då tårtorna sjönk ihop lite (1-2 cm) under natten (vilket är lätt hänt när man gör extra höga tårtor med många lager fyllning, då tårtbottnarna suger åt sig fyllningarna).

Tårtorna består av vaniljbottnar fyllda med rårörda jordgubbar, limemousse och vit chokladganache. De är sedan spacklade med vaniljsmörkräm och täckta med sugarpaste (dekorfondant). Tårtbottnarna är extra höga och är 13-15cm höga, så det blev många lager fyllning.

På toppen av 3 tårtor hade jag gjort en green med golfflagga. Våningstårtans green fick en hjärtform och en egen liten rund golfboll.

All dekoration är gjord i sugarpaste (dekorfondant) förrutom de vita blommorna som är gjorda i flowerpaste.

Även blommorna på toppen av tårtorna fick ett center/en mitt som liknade en golfboll och borstades i antingen rosa eller grönt.

Den ”lilla” extra tårtan gjorde jag lite rundare och smyckade med halva golfbollar i vitt, rosa och grönt samt små blommor och även 2 större med golfbollscenter.

På de tre flaggorna stod dagens datum, årtal samt brudparets initialer.

Det var precis hur kul som helst att göra dessa tårtor och jag är väldigt glad över att jag fick förtroendet!

Stort GRATTIS till Anna och Markus! Hoppas att ni fick en underbar bröllopsdag! Önskar er alla lycka i framtiden! :-)