Bröllopstårta – Doptårta

1998 åkte jag till Dublin på Irland för att jobba som au pair i 6 månader. Efter mitt halvår på Irland så skulle jag åka till USA ett år, vilket är ett mål och en önskan jag haft väldigt länge. Jag hade även planerat att efter USA åka och jobba i Italien i minst 6 månader. Jag ville ut och se mer av världen helt enkelt och såg till att jobba ihop pengar samt lära mig italienska för att underlätta mina planer. Irland var faktiskt inte riktigt planerat utan något jag spontant bestämde mig för att göra ”på väg till USA” så att säga. Det jag dock inte räknat med var att jag skulle förälska mig så i den gröna lilla ön och önskan att åka vidare försvann. Det blev lite över 4 år på den vackra ön vilket gav mig massor av fina vänner, underbar minnen och så klart min älskade dotter. Att åka till Irland och stanna kvar där, längre än tänkt, är något utav det bästa jag har gjort ♥

Så, vad har detta med bröllopstårta att göra måntro? Jo, tårtan gjorde jag till en av alla de otroligt fina människor jag lärde känna i Dublin. Karin och hennes man Daniel planerade att gifta sig när de ställde till med dop för deras yngsta dotter Maja. Giftemålet var en hemlighet och alla gästerna trodde att de enbart skulle gå på dop. Därav fick inte tårtan vara för dopaktig utan skulle fungera lika bra som en bröllopstårta. Karin önskade sig en tårta med spets och blommor i pastellfärger. Hon ville även ha 3 små fåglar, lovebirds, på tårtan. Ett med dotterns namn och sedan de andra två med orden Mr och Mrs. Utöver det fick jag fria händer.

sockerblommor pastell

Tårtan är 2,5 våning och består av vaniljbottnar penslade med citronsirap som sedan är fylld med jordgubbar och cheesecakefyllning. Tårtan är sedan spacklad med citronsmörkräm och täckt med marsipan. Sockerblommorna består av flowerpaste och fåglarna likaså. Spetsen har jag gjort med magic decor och en spetsform avsedd för ändamålet. Är toknöjd med magic decor och rekommenderar det varmt.

magic decor bröllopstårta spets
Stort TACK Karin och Daniel för att jag fick förtroendet att göra er tårta. Önskar er all lycka i framtiden ♥

 

Nu till en drös bilder.

Bröllopstårta lovebirds

Bröllopstårta sockerblommor spets

bröllopstårta spets fåglar

bröllopstårta sockerblommor

sockerblommor

Ha en riktigt söt dag! ♥

Kram, Lisa

 

PS: Du som har spridit BLOG LOVE på din blogg/Facebook/Instagram, skicka gärna länken till mig i en kommentar snarast möjligt då jag kommer att lyfta fram er alla i ett inlägg snart. För dig som är nyfiken på BLOG LOVE och vill vara med, klicka på länken (eller klicka på bilden längre upp i högerkanten eller här under) så kan du läsa lite mer :-)

Blog Love - Länka Vidare

2 thoughts on “Bröllopstårta – Doptårta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *