Doptårtor i vitt, brunt, grönt och guld

Translate this blogpost by clicking on a flag in the sidebar on your right.

Insåg när jag satt och kollade igenom mina bilder att jag helt missat att lägga ut dessa doptårtor jag gjorde i december. Doptårtorna är fotade i snön och har en del snödetaljer men om man bortser från det så känns de lite våriga trots allt tycker jag.

Önskemålen var vitt, brunt, ljusgrön, blommor, vinter, doptårtskänsla och födelsedatum. Min tolkning blev så här:

Doptårta brun grön guld

Den ena tårta består av saftiga chokladbottnar fyllda med lemoncurd, vit chokladganache och hackad vit choklad. Den andra tårtan består av vaniljbottnar med jordgubbskompott och Ahlgrensbilarfluff. Båda är täckta med marsipan. Dekorationerna består av flowerpaste.

doptårta guld bebis

Nu till lite detaljbilder.

doptårta dekorationer

Får ofta många frågor på vad jag hittar textstämplarna när jag använder dem så jag passar på att tipsa om det redan nu. Du hittar dem HÄR :-)

doptårta bebis

För att göra händer och fötter i blommorna har jag använt stämplar man hittar på exempelvis bokhandlar och Panduro.

doptårtor blommor

Jag vill passa på att önska er alla en härlig helg! Hoppas att ni ska göra något skoj. Själv ska jag på bloggträff i Göteborg vilket ska bli riktigt kul :-)

Ha det sött! Kram, Lisa

 

 

6 thoughts on “Doptårtor i vitt, brunt, grönt och guld

  • Hej Madde.
   Dessa blommor är nog 7-10 cm stora. Jag använde en veiner jag köpte hos Tårtdekor här. Dock har jag inte sett den veinern i deras butik sen jag köpte den så vet inte om de har den kvar :(

 1. Vilka fina tårtor (som vanligt :) )!! Du gör så fina, nyskapande blommor! Dessa passade verkligen perfekt till ett dop!
  Din blogg var förresten den första jag hittade när jag började med att baka tårtor för ett drygt år sedan och du har varit en sådan inspirationskälla för mig! Din blogg är så fin, allt du bakar så snyggt och de recept jag har provat har varit SÅ GODA! Hoppas du fortsätter med bloggandet länge till! :)

  • Hej Sara!
   Vad otroligt glad jag blir över din kommentar! TACK! ♥ Det är kommentarer som denna som gör att jag aldrig vill sluta blogga :-) Hoppas att tårtskapandet ger dig lika mycket glädje som den gett mig ♥
   Kram till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *