Godistårta

Härliga Jenny ville muntra upp sin lille son Jacob med en liten tårta då han legat hemma en vecka med vattkoppor. Jacob älskade donutsen jag gjorde på Homer Simpsonstårtan (länk) och tyckte att det var så kul då det var både tårta och godis – Så denna gång ville hon gärna ha ett godistema men jag fick fria händer på hur det skulle se ut.

Min första tanke var att göra en glad tårta med mycket färg som piggar upp. Resultatet blev vit bakgrund med massor av härliga färger i form av klubbor, karameller och annat smått o gott :-)

Tårtan består av ägg- och glutenfri chokladbottnar fyllda med hallon- och kokosmousse. Täcket är av sugarpaste och alla dekorationer är gjorda i antingen sugarpaste eller marsipan (förrutom klubbpinnarna). Karamellerna och chokladen dekorerades med bokstaven ”J” efter Jacob förstås :-)

Tårtbrickan kommer ifrån Siluett (länk)

0 thoughts on “Godistårta

  1. Tårtan var MYCKET uppskattad av både barn och vuxna! Bra smakkombination och fint dekorerad. Jag tror att lillebror också vill ha vattkoppor och tårta nu :-)

    • Men så söt du är Erika – TACK! 😀 Vad otroligt glad jag blir över dina ord och din award. Vilken fantastisk start på måndagen 😀

  2. Du är ju helt sjukt duktig. Vilken läcker godistårta. Kan du inte baka till vårt dagis. Alla barn skulle bara älska dig Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *