Leopardtårta med röda rosor

Vill börja med att tacka för alla fantastiska kommentarer, meddelanden, mail etc jag har fått den senaste veckan. Blir varm enda in i själen ♥ TACK! Veckan som varit har varit hektiskt men jag kommer att svara er alla inom kort. Stort TACK igen – Ni är bäst! ♥

Nu till dagens tårta.

Denna tårta var himla rolig att göra och bortsett från rosorna rätt enkel och relativt snabb. Det som tog längst tid är helt klart rosorna men vill man inte göra rosor i socker så kan man absolut använda färska rosor.

Lisa lundqvist tårta Sockerrus

Tårtan består av mandelbottnar toppade med mjölkchokladmousse och daimbitar. Känns kombinationen igen? Det kanske beror på att det är just frysta tårtor från Almondy som gömmer sig under sugarpastetäcket. Jag sa ju att den var snabb att göra 😉 Jag har sammanlagt använt 6 almondytårtor i denna 2-våningstårta. 4 stycken i bottentårtan och sedan 2 stycken i toppentårtan.

Almondy daim mousse tårta

Det jag gjorde var att jag tog ut Almondytårtorna från frysen, la dem på varandra och skar sedan till dem i kanterna så att jag fick lika stora bottnar. Det gör inget om de blir lite kantiga för det går att jämna till med chokladganachen (går även att använda smörkräm) sen. När ganachen/smörkrämen är på så ställer du in den i kylen tills den stelnat, först då lägger du på sugarpaste och dekorerar.

Almondy daimmousse tårta

Så varför gjorde jag då en tårta med Almondybottnar? Jo, det är ju nämligen så att deras tävling ”Pimp my tårta” är igång och i år sitter jag i juryn :-) För er som följt mig ett tag vet att jag vann den förra året med min Dreamy Almondy Cake (klicka på namnet för att komma till det inlägget). Då hade jag gjort en beskrivning på hur jag dekorerade den med frosting och i år har jag givetvis inte varit sämre utan jag har filmat lite när jag målat på mönstret på tårtan så att ni alla kan se.


Själva mönstret har jag målat med lite pastafärg utblandat med lite vodka. Alkoholen dunstar av och ger ingen smak vilket jag tycker är smidigt. Vill man inte använda alkohol kan man även använda citronjuice, men den smaken dunstar inte bort.

Kanske ska nämna också att de röda rosorna är gjorda utav flowerpaste och gör man dem utan floristtråd är de fullt ätbara.

Lisa Lundqvist Sockerrus

Så anledningen till att jag gjorde tårtan är för att ge lite inspiration, nu är det upp till dig att göra en tårta och vara med i tävlingen. Första priset är en resa värd 30000kr! Så missa inte den 😉

röd ros sockerrus tårta

Som ni kanske noterat här på bloggen så har jag en dille för mustascher och kunde inte låta bli att sätta denna glittrande (japp, den glittrar massor) mustach på toppen av tårtan. Jag tycker att den gjorde sig bra där. Vad tycker du, med eller utan mustach?
Både mustaschen och det vackra träfatet kommer ifrån Hemlängtan.com.

mustasch tårta

Sista tävlingsdatumet för att vara med i ”Pimp my tårta” är 2013-11-07 så ännu är det gott om tid, men vänta inte för länge så att du glömmer bort det nu! 😉

Önskar er alla en underbar helg! Själv ska jag iväg till Chokladfestivalen där jag bland annat på söndag ska vara med i Konditor/bloggduellen. En lekfull tävling där en bloggare och en konditor tävlar tillsammans. Jag har turen att i år få jobba med otroligt duktiga Cissi Andersson (Årets Konditor 2012). Är ni i krokarna så kom förbi och säg hej! :-)

Ha det sött!
Kram, Lisa

 

17 thoughts on “Leopardtårta med röda rosor

 1. Jätteläcker tårta som säkert smakar lika bra som den ser ut.
  Kul att fått sett dig på tv trots att din medverkan blev lite kortare än vad jag hoppats på , men nu fick även jag en förklaring till det efter att läst tidigare inlägg.
  Önskar dig trevliga dagar på Choklad mässan.
  Yvonné

  • Tack så mycket! ♥

   Jo TV-framträdandet blev kort, men samtidigt precis lagom för min del 😉 TV var skoj, men jag ska nog syssla med något annat program då tror jag 😉
   Kram till dig!

 2. Fin men är det en slump att mycupcakeaddiction på YouTube gjorde en cupcake med exakt samma tema för ca en vecka sen? Skillnaden är att hon sa var hon fick inspiration ifrån.. 😉 Du är duktig!

  • Hej Sara!
   Ja det är faktiskt en slump :-) Jag har ingen koll på mycupcakeaddiction och har inte heller sett vad hon har gjort på YouTube. Leopardtårtor har jag däremot sett i hundratals (minst) och jag är rätt säker på att 1000-tals innan mig har gjort en variant av leopardmönstrade bakverk 😉 Har själv länge velat göra en sådan tårta och nu blev det äntligen av :-) Om jag tar inspiration rakt av från någon så försöker jag alltid skriva det och länka. Vet jag inte vem som har gjort designen/bilden jag utgått ifrån så brukar jag skriva att designen inte är min utan hämtat från en bild :-)

   Tack för komplimangen, den gör mig glad :-)
   Kram, Lisa

 3. Hej,
  vilken ide att baka med almonytårtor! Men jag undrar hur set funkar med hållbarheten och förvaringen iom att det igentligen är frysta tårtor. Man hinner ju kanske inte alltid baka samma dag som den ska ätas och har man klätt med smörkräm och marsipan kanske man inte vill frysa den heller (och kan vara lite svårt att få plats med en hel tårta i frysen). Hur har du gjort?
  Din tårta ser fantastiks ut och ser otroligt god ut :)

  • Hej Cecilia!
   Tårtorna håller sig rätt bra faktiskt. Mycket längre än vad jag först trott. Denna gång åts tårtan samma dag men förra året när jag gjorde vinnartårtan så stod den sedan i kylen flera dagar (den innehöll moussetårtor) och den såg precis likadan ut efter 2 dagar som den gör på bilderna där jag tagit en tårtbit :-) Har för mig att den stod i kylen i 3-4 dagar till och med innan den till slut åts upp 😉 Å det var som sagt inga problem. Så att göra tårtan dagen innan ska funka kanon :)

   Lycka till!
   Kram Lisa

  • Åh vad roligt :) Tack för dina fina kommentar! Hoppas att du finner lika mycket glädje i bakningen som jag har gjort 😀
   Kram till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *