Milos 3-våningstårta

Nu har jag äntligen börjat gå igenom alla bilder som togs på namnfesten i lördags och plockat ut ett par på tårtan. Det är min första 3-våningstårta och det gick faktiskt mycket lättare än jag trott. Ett stort problem var dock sugarpasten med mörk choklad från Ballina… Jag köpte den då jag tänkte att det skulle underlätta (då jag bakade massa annat oxå) men den strulade bara till det. Det fanns nämligen massor med hårda små bitar av choklad i SPn vilket gjorde att den rev sönder locket om och om igen. Blä!! Det gjorde även att slutresultatet inte blev så bra som jag önskat :-(  Men trots lite skönhetsfel i de bruna locken på tårtan så är jag väldigt nöjd.

Jag ville ha en enkel tårta med Baby Converse, Tummen, bollar och Milo som enda dekorationer i bruna och blåa toner – och det var precis det jag ”fick” 😀

Tummen blev lite väl blek på bilderna och var betydligt mer rosa irl.

Tårtan består av vaniljbottnar och de två nedre tårtorna är fyllda med dumlefluff och hallonmousse. Den översta delen är fylld med vaniljkräm och hallonmousse. Det bruna är sugarpaste med mörk choklad och det blå/turkosa är i marsipan blandat med sugarpaste. Supersmaskigt blev det :-)

0 thoughts on “Milos 3-våningstårta

 1. Kikar in här ibland och beundrar dina kreationer. Håller också på att skapa, har alltid gjort det men har precis börjat blogga. Jätte fin tårta älskar färgerna de passar så bra ihop och skorna är för härliga, ska våga mig på att prova göra sådan nån gång har mönstret hemma.

 2. Oj vad många smaker som lät goda :) Glasscreme var något nytt? Har du skrivit ut receptet på de? Vad passar bäst ihop med algrens bilar och vad har man till lemoncurdgrädde? Sett flera som använt den.
  Bra när man kan byta tips med varandra =)

  • Jo det är ju det som är nackdelen… det finns för mkt gott 😛 Jag har fått flera frågor angående smaker etc så jag tror att jag lägger upp ett inlägg om det. Så jag återkommer med lite tips angående fyllningar :-)

 3. Vackert! Sen har jag en fråga… när man gör våningstårta gör man klart tårtorna var för sig och sen ”staplar” dom på varandra? Eller lägger man på sugarpasten efter att man satt ihop tårtorna? lite nyfiken….

 4. jättefin tårta i härliga färger!! skorna är ju hur läckra som helst. har inte gjort några såna än, men har en kompis fyller snart som har ett stort utbud av converse, så då tänkte jag testa och se om jag kan få till såna här fina..

  allt du bakat till namnfesten ser så himla läckert ut! kakmonstrecuppisarna är ju helt underbara!!

  • Tack så mycket Annica! :-)
   Med tanke på hur duktig du är så tvivlar jag inte alls på att du kommer göra ett par jättesnygga skor 😀

 5. Gud va fina tårtor.
  Om man lägger tårtan på varandra typ 3 Vånings behöver det stöd? håller det med vikten?
  väntar på svar.
  Mvh: en tårt älskare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *