Fairytale Dessert Table

dessertbord sagotema

*Check blue text for English. Förra lördagen så var det dags för min dotter och hennes kompis att fira sina födelsedagar. Förra året så hade de ett Diva Party och året innan så hade dottern ett Hollywoodkalas och i år … Continue reading 

3-våningstårta med Liljor

Att fira jubileum tycker jag absolut att man ska göra – Med tårta allra helst. Men det kanske beror på att göra att jag älskar att göra dem 😉

Denna skönhet består av chokladbottnar, rårörda hallon, vit chokladganache, mörk chokladganache, lite grädde och riven mörk- + vit choklad. Jag spacklade med chokladsmörkräm och täckte tårtan med marsipan.

Dekorationerna består av ätbara liljor i flowerpaste, guldbollar och vit kristyr.

Tårtan gjorde jag till Lovisa och Petter som i september firade 1 månad som gifta. Jag gjorde ju deras bröllopstårta och lyckades räkna så pass fel att de fick en 2-våningstårta istället för en 3-vånings som vi först bestämt. Därför ville jag göra dem en liten 3-våningstårta att fira detta jubileum med – Japp, du läste rätt, tårtan är faktiskt väldigt liten och passar utmärkt till 2 bitar :-)

Till ”tårtfat” har jag använt en liten ljusstake från Lagerhaus som finns i min bloggshop samt en tårtbricka från Siluett.

Sushitårtor

Nu var det så länge sen jag skrev ett inlägg här på bloggen att jag nästan skäms 😉 Positiva är att jag hunnit baka en väldans massa fint och gott som kommer att dyka upp här på bloggen. Utöver allt bakande har det hänt en hel del kul grejer, men det måste jag ligga lite lågt med ett tag framöver och får återkomma om det :-) Jag hoppas iallafall att ni alla haft en härlig sommar! :-)

Nu till dagens tårta :-)

Jochum bad mig göra en nu-är-äntligen-semestern-här-tårta att överraska sin familj med. Förra året gjorde jag en Homer Simpsonstårta som blev väldigt uppskattad som semestertårta och då som nu fick jag fria händer. Det blev små minitårtor i form av sushi :-)

Vi kom överrens om att jag skulle göra minitårtor fyllda med whipped cream cheese frosting och mosade hallon (en väldigt god kombination enligt mig :-) ). Då det finns allergiker i familjen så blev det en vanlig vaniljbotten (ej i bild), två äggfria vaniljbottnar, två glutenfria vaniljbottnar, två ägg- och glutenfria vaniljbottnar och en red velvet (ej i bild). Dekorationerna består av kokos och marsipan.

Den passande och fina tårtbrickan kommer ifrån Siluett of Sweden.

Theodoras tårta

En hög liten tårta lagom för 4 gjorde jag till Per och hans härliga familj (eller rättare sagt till Pers vackra fru Theodora som fyllde år :-) ). Jag fick helt fria händer med dekorationen och vad gäller smakerna så önskades tripple chocolate (i valfri tappning).

Jag valde att göra två olika sorters bottnar, Devils food cake (med ljust muscovadosocker) och vaniljbottnar. Dessa fyllde jag sedan med frostingen/ganachen från min Heaven & Hell-tårta, spacklade med chokladsmörkräm och täckte med sugarpaste (dekorfondant). Dekorationerna består av mjuka pärlor och flowerpaste.

Mitten på blomman (och knappen på kantdekoren) sprayades med lite pärlemofärg och fick sig sedan en liten dos glitter.

Måste ju säga att jag älskar denna typen av blommor och jag tycker de är väldigt roliga att göra :-)

En enkel kärlekstårta

Vill börja med att tacka för ert otroligt fina stöd angående gårdagens inlägg – TACK! De kommentarer jag fått här på bloggen, på Facebook och via mail är helt fantastiska, och jag blir så oerhört glad över att ha så många fina och generösa läsare 😀 Your words mean the world to me :-) Har tagit nya tag i dag och lagt det tråkiga som hände igår bakom mig, så idag ska jag både baka och så har jag fixat ett tårtinlägg :-) Det är en mycket enkel tårta som jag tyckte passade bra idag. Kanske inte själva tårtan i sig men bilderna och framför allt hjärtanen tyckte jag var passande :-)

Stor KRAM till er!

Tårtan består av en Devils Food Cake med mörkt muscovadosocker. Den är sedan fylld med rårörda hallon och en vit choklad, citron & creme cheese fyllning (recept kommer). Jag har sedan spacklat den med citronsmörkräm och täckt med sugarpaste (dekorfondant). Dekorationen består av enkla rosor i sugarpaste och mjuka ätbara pärlor.

Älskar verkligen dessa pärlor. De är snygga, finns i 3 olika färger (vit, blå, rosa), kommer i lite olika storlekar (samma förpackning), de är lite hårda på ytan men de känns som ungefär som rispuffar/rice crispies när man tuggar dem. Ingen risk för att krossa en tand när man äter dem mao (som många andra sockerpärlor) 😉 Pärlorna har jag köpt här.

En bröllopsprovtårta

Här kommer en bröllopsprovtårta jag har gjort till ett förtjusande par som snart blir man och fru :-) (Dock kommer inte dekorationen att se ut som på bilden nedan – Kunde bara inte låta bli 😉 )

Tårtan består av saftiga vaniljbottnar som är fyllda med ett lager rårörda jordgubbar + limemousse och ett lager rårörda jordgubbar + grädde med lite marsanpulver. Den är sedan spacklad med vit chokladfrosting och täckt med sugarpaste (dekorfondant).

Tårta med Macarons

Idag är det (bl.a.) Internationella Kvinnodagen och detta ska ju givetvis firas med en liten tårta här på bloggen. Det blev en tårta med en kantdekor av makroner. Har länge velat göra detaljer på en tårta med just makroner och nu såg jag min chans. Att använda gröna makroner var givet då jag är mitt uppe i ”10 dagar av grönt” här på bloggen. Även blomman fick en touch av grönt. Gillar verkligen den blomman och har haft den typen av blomma tidigare här på bloggen :-)

Tårtan består av chokladbottnar med två lager Skittlesfluff. Den är sedan spacklad med grädde och täckt med vaniljsugarpaste. Blomman är gjord av flowerpaste. Makronerna har jag satt fast med lite päronsmörkräm.

Skittles är ett godis jag älskar från Irlandstiden och det kändes självklart att använda det till denna tårta som är med i min gröna hyllning till det härliga landet 😀

Ha en härlig dag! :-)

Kram, Lisa

En liten söndagstårta

När jag gjorde brownies häromdagen så passade jag på att stansa ut små bottnar till en minitårta. Jag fyllde den med Bailey’s med kaffesmak och chokladganache samt vispad grädde. Jag spacklade även tårtan med osötat grädde för att se om en ny sockerpasta jag testat klarade av detta utan att fodras. Det gjorde den :-) Återkommer med en sammanställning av olika sugarpaste inom kort.

Denna lilla tårtan dekorerade jag med två rosor gjorda av flowerpaste och ett svart band. Enkelt och snyggt :-)

 

Vita tulpaner är en favorit hos mig :-)

En guldig minitårta

Var väldigt länge sen jag gjorde en tårta och har helt klart haft lite abstinens de senaste dagarna. För att råda bot på saken passade jag på att göra en liten minitårta till min älskling. Det blev en enkel sådan gjord på en saftig chokladmuffins som jag delade och fyllde med glasscreme. Det vita locket är marshmallowfondant (MMF). Har aldrig använt MMF förrut och passade på att köpa en förpackning för att testa (är lite lat och orkade inte göra min egen 😉 ). Den var betydligt godare än vanlig sugarpaste (Ballina, Bakels) och väldight elastisk vilket underlättar när man arbetar med den. Kan dock inte säga om den smakade precis som marshmallows, men hade en mjuk smak som jag gillade.

Tårtan dekorerade jag med ätbar guldfärg och guldpärlor. En plexiglasskiva fick agera tårtassiett.

 

Ett urval tårtor från 2010

Jag har samlat ihop en del av de tårtor jag har gjort under året som gått :-) Vill du se alla mina tårtor (och dessutom i den ordning de är gjorda) så hittar du dem i Tårtgalleriet. Det kommer även dyka upp ett inlägg med några utvalda godbitar de närmaste dagarna. :-)