Varm Brietårta

Här kommer en tårta som kanske är rätt otippad att hitta här på Sockerrus men jag tycker att den är alldeles för god för att inte dela med mig av.

brieost tårta

En varm brietårta är god året om tycker jag. Dock kanske det inte är en tårta man äter dagtid på sommaren men den passar väldigt bra att äta en sen sommarkväll.

Brietårta

En perfekt avslutning på en god middag eller som förrätt/plockmat (se ”tips 3” längst ner i receptet). Gör man den som tårta så blir den lite maffigare om den serveras på ett tårtfat tycker jag. Just det fatet jag använder här är en ny favorit jag fått här hemma och finns hos fina butiken Hemlängtan.com. Tycker det passar ypperligt bra med brietårtan :-)

varm brietårta

Varm Brietårta

Varm Brietårta

Ingredienser

  • 1 brietårta (500-700g)
  • ca 100g blandade nötter/mandlar
  • ca 10 cocktailtomater
  • flytande honung efter smak
  • flingsalt efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg brietårtan på en bakplåtspapperklädd plåt.
  3. Skär cocktailtomaterna i halvor och lägg på nästan alla på tårtan.
  4. Strö över blandande nötter och lägg på de sista tomatshalvorna.
  5. Avsluta med att ringla över honung och strö flingsalt över tårtan.
  6. Grädda i ugnen ca 10-15min.
  7. Låt tårtan stå en stund när den är färdig men ät medans den fortfarande är behagligt varm.

Tips:

1: Det går bra att använda både nötter, frön och mandlar som topping på tårtan. Du kan mixa eller bara välja dina favoriter.

2: Byt ut tomaterna mot torkad frukt.

3: Servera som förrätt/plockmat - Skiva en baguett. Lägg på en bit brieost på varje skiva samt tomat och lite nötter. Ringa över honung och strö lite flingsalt. Värm i ugnen på 200 grader ca 5-10min (den ska få lite färg). Servera som en förrätt eller som plockmat.

http://sockerrus.se/tartor/osttarta/varm-brietarta/

Inspiration till receptet är hämtat från matiga bloggen Kryddburken.

Ha en söt dag! ♥

Kram, Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *