Chokladbollstårta -Vit, Ljus & Mörk

chokladbollstårta

*Sorry, only in swedish for now. Let me know If you would like the recipe in english. Här kommer receptet till Chokladbollstårtan jag gjorde till dotterns Fairytale Dessertbord /Kalas som gick av stapeln för någon vecka sedan. Den var väldigt … Continue reading 

Fairytale Dessert Table

dessertbord sagotema

*Check blue text for English. Förra lördagen så var det dags för min dotter och hennes kompis att fira sina födelsedagar. Förra året så hade de ett Diva Party och året innan så hade dottern ett Hollywoodkalas och i år … Continue reading 

Haute couture cake

I mars fyllde jag 35 och det ville jag givetvis fira – Å inte bara en gång 😉 Jag tog  chansen att göra hela 2 dessertbord. Ett som intogs med vännerna och ett som njöts av med familjen. Det blev 2 helt olika typer av dessertbord då jag har många ideér som jag vill förverkliga. Dock har jag haft rätt mycket på mitt bord den senaste tiden och bilderna är många från dessertborden så jag har inte riktigt hunnit med. Jag tänkte dock att jag skulle dela med mig av ena tårtan, som prydde bordet, idag.

Tanken med denna tårta var att göra en haute couture cake, alltså en tårta som inspireras av, eller påminner om, en klänning. 

Hoppas på att lägga ut resten av bilderna från dessertbordet snart. Då kommer även mer info om just denna tårta :-)
Ha en härlig dag!
Kram, Lisa 

Diva Party Dessert Table

diva party tårta

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥ För ett par månader sedan så började min dotter planera hennes stora kalas hon skulle ha med sin bästa vän. Det var mycket viktigt att jag gjorde den vackraste tårtan någonsin, sa hon. Partyt skulle dessutom … Continue reading 

3-våningstårta med rosor

Den 6 augusti var dagen som Annie och Tor gått och längtat efter – Deras bröllopsdag :-) De var för övrigt med i både Corren och Corren24 så delar av vigselakten filmades vilket jag tycker var jättekul. De var så otroligt fina och lyckan lös om den vackra bruden. Kändes jättekul att jag fått vara med på en hörna då jag fått det fina förtroendet att få göra deras tårta. Färgerna på bröllopet skulle gå i blått och rosa och rosorna på tårtan likaså.

Tårtan består av citronbotten, vit chokladganache, rårörda hallon och vaniljkräm. Den är sedan spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sugarpaste (Dekorfondant). Jag lät dem testa olika märken av sugarpaste för att ge dem en valmöjlighet även där och de valde dekorfondanten då den är mindre söt.

Rosorna består av flowerpaste. Som dekoration hade de delvis rosa och blåa rosblad på borden och jag försökte göra färgerna på rosorna så nära som möjligt. För att få lite liv i dem borstade jag vissa blad med en metallicfärg.

Utöver blommorna satte jag dit mjuka pärlemofärgade pärlor på de vita kantbanden. Älskar verkligen dessa pärlor. De är superfina och man slipper bita sönder tänderna om man får en i munnen 😉

Blombuketten hade duktiga Caroline på Blomdekor gjort. Känns jättekul att kunna visa upp även den här på bloggen då det annars mest bara är sötsaker 😉 Visst är den drömmande vacker?

Tycker att vi lyckats matcha färgerna bra!

Då brudparet ville ha en trevåningstårta fick jag även göra ett par tårtor som skulle matcha den stora då det var många gäster på bröllopet.

Enkelt och stilrent.

Det är samma innehåll i dessa två som i den stora tårtan.

En allergitårta gjordes oxå. Denna består av laktosfria vaniljbottnar, laktosfri vaniljkräm och laktosfri ahlgrens bilarfluff. Den är sedan täckt med angel feather icing.

De flesta korten jag tog på tårtan gjorde jag innan jag insåg att jag glömt toppdekoren… Var lite stressigt i slutet 😉 Jag valde dock att lägga in även dessa bilder i inlägget.

TACK Annie och Tor för förtroendet att göra er bröllopstårta! Jag önskar er alla lycka i framtiden! :-)

Sushitårtor

Nu var det så länge sen jag skrev ett inlägg här på bloggen att jag nästan skäms 😉 Positiva är att jag hunnit baka en väldans massa fint och gott som kommer att dyka upp här på bloggen. Utöver allt bakande har det hänt en hel del kul grejer, men det måste jag ligga lite lågt med ett tag framöver och får återkomma om det :-) Jag hoppas iallafall att ni alla haft en härlig sommar! :-)

Nu till dagens tårta :-)

Jochum bad mig göra en nu-är-äntligen-semestern-här-tårta att överraska sin familj med. Förra året gjorde jag en Homer Simpsonstårta som blev väldigt uppskattad som semestertårta och då som nu fick jag fria händer. Det blev små minitårtor i form av sushi :-)

Vi kom överrens om att jag skulle göra minitårtor fyllda med whipped cream cheese frosting och mosade hallon (en väldigt god kombination enligt mig :-) ). Då det finns allergiker i familjen så blev det en vanlig vaniljbotten (ej i bild), två äggfria vaniljbottnar, två glutenfria vaniljbottnar, två ägg- och glutenfria vaniljbottnar och en red velvet (ej i bild). Dekorationerna består av kokos och marsipan.

Den passande och fina tårtbrickan kommer ifrån Siluett of Sweden.

Tårta med lite bling bling

Tårtor är ju så fantastiskt kul att göra, och för mig är det är svårt att få nog 😉 Är något visst med att lyfta upp det kavlade sugarpastelocket och lägga över det på en tårta för att sedan jobba locket slätt och fint. Jag myser varje gång :-) Sen älskar jag ju den kreativa biten som kommer med all form av dekorering. Är så fantastiskt kul att få ägna sig åt skapande på detta sätt! På denna tårta har jag dessutom fått testa något helt nytt…

..nämligen att göra egna ätbara diamanter 😀

Det är tack vare Pehrnilla på Strössel & Annat som jag har fått denna möjlighet till att göra mina egna ätbara juveler. Diamanterna är gjorda utav isomalt (en typ av socker) som man smälter ner och häller i passande formar. Isomalt finns i många olika färger och användningsområderna är många. Än så länge är det på testningsstadie men planen är att det snart kommer att dyka upp i Strössel & Annat’s sortiment.

”Sweet Sin” tyckte jag var en mycket passande text för denna tårta 😉

Tårtan består av saftiga chokladbottnar fyllda med hallon- och limemousse. Den är sedan spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste/dekorfondant. Dekorationerna består av sugarpaste/dekorfondant och egengjorda ätbara diamanter.

En liten fredagstårta

Idag fick min sambo med sig en liten fredagstårta till jobbet (till hans arbetskamraters glädje 😉 ). Jag ville nämligen testa lite nya dekorationsmöjligheter på en tårta och då måste ju någon äta upp den – Tufft jobb va? 😉 Anledningen till detta behov av att göra tårta är att jag fått hem två olika sorters ätbara mönsterark från härliga Pehrnilla på Strössel & Annat som jag skulle få testa. Vilket jag blev eld och lågor över – Älskar att testa nya saker i dekorationsväg! 😀

Arken kommer som sagt i två olika varianter, Icing sheets och Malty sheets. De kommer smidigt i A4 storlek och går enkelt att klippa ut i önskat mönster. Blev lite spill när jag gjorde runda ringar men sparade det ifall jag kommer på något skoj att använda det till vid ett senare tillfälle :-) Det var enkelt att sätta dit det och det blev väldigt effektfullt tycker jag. Eller vad tycker du?

De mönstrade arken är ännu inte till salu i webbutiken men kommer inom kort :-) Jag har även testat att använda ena arket till att dekorera kakor som dyker upp senare i helgen på bloggen. Tycker att det var jättekul att leka med mönsterark och ser fram emot att de dyker upp i webbutik :-)

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm, mörk chokladganache och salt karamellsås. Den är sedan spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationerna består av sugarpaste, marsipan och mönsterark. För att göra de stora ”blom/propeller”dekorationerna har jag använt en form jag fick hemskickat från Formina.

Tårtbrickan kommer ifrån Siluett.