Påfågelstårta

I början av sommaren fick jag muffinsformar med påfågelfjäder-mönster på och ville på en gång testa att göra matchande fjädrar i marsipan eller flowerpaste. Kändes dock väldigt klurigt att göra påfågelsfjädrar och jag lade idén på hyllan. Sen när jag en dag var inne och spanade på härliga Karins blogg, Bagerskan, så såg jag att hon hade gjort jättefina fjädrar i en brödask (länk) som jag nyss fått hem. Jag spanade på hur hon hade gjort fjädrarna och klurade sedan lite på hur jag skulle få till de olika färgerna i fjädern. För några dagar sen satte jag mig ner och gjorde ett försök. Så här blev resultatet:

Fjädern blev lite stor för formen tycker jag och jag är inte helt nöjd med fjädern… men som första försök får jag nog allt vara lite nöjd (usch vad självkritisk man är ibland). :-)

Den läckra formen kommer ifrån Kalasform (länk) och är min favorit bland deras brödformar.

0 thoughts on “Påfågelstårta

  1. Tycker den blev jättefin ja! =) Funderar på hur du gör när du täcker tårtan, är inte de svårt när han är nere i asken eller mäter du så du bara kan sätta i tårtan direkt eller är de en sån ask man viker ihop själv? Dålig koll på de där 😉 Hur som helst så blev den jättefin 😀

  2. Tack, Tack, Tack allihopa för era härliga kommentarer! Blir så himla glad över dem! Kul att ni gillade fjädern :-) Tack igen!

    Angelica: Ja du, jag vet inte riktigt faktiskt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *