Pannkakstårta

Pannkakor är något jag alltid älskat. Dock har jag aldrig gillat att äta det till middag. För mig är pannkakor en efterrätt eller möjligtvis något man äter till brunch och som middag känns det fel helt enkelt. När vi hade vår bröllopsdagbrunch  i höstas serverade vi en hel del olika pannkakor som jag lagt ihop till tårtor, det blev en hit. Jag menar, pannkakstårta, what’s not to like? Går ju dessutom att variera i oändlighet och blir en garanterad hit på kalaset (både hos barn och vuxna). Just denna tårta gjorde jag till ett reportage i tidningen BAKA och den är fylld med en riktigt god chokladkräm. Fotograf är min fina vän Fotograf Satu.

pannkakstårta choklad

Pannkakstårta 1pannkakstårta sockerblommaPannkakstårta

Pannkakstårta

Receptet ger ca 20-25 st beroende på stekpannans storlek

Pannkakstårta

Ingredienser

    Pannkakor:
  • 12 dl mjölk (1200g)
  • 5 dl mjöl (300g)
  • 6 ägg (330g)
  • 1 tsk vaniljpulver (3g)
  • 1 tsk salt (6g)
  • 30 g smör (30g)
  • Chokladkräm:
  • 1 dl grädde (100g)
  • 150 g mjölkchoklad
  • 60 g smör
  • 2,5 dl florsocker (150g)
  • 3 msk kakao (18g)
  • 1 tsk kokande vatten (5g)

Gör så här

    Pannkakor:
  1. Häll hälften av mjölken i en stor bunke.
  2. Tillsätt mjölet och vispa smeten slät.
  3. Vispa i resterande mjölk och tillsätt ägg, salt och vaniljpulver.
  4. Smält gärna smöret i stekpannan du ska använda och häll ner i smeten.
  5. Stek pannkakorna och lägg på hög tills de svalnat. Jag använde en ca 15 cm stor stekpanna.
  6. Chokladkräm:
  7. Häll grädde i en kastrull och värm upp. Rör ner hackad choklad och fortsätt att röra tills allt har smält. Ställ blandningen i kylen i 30-60min. Den ska bli ungefär rumsvarm.
  8. Vispa rumsvarmt smör fluffigt.
  9. Häll i florsockret, kakaon och det kokande vattnet. Rör om.
  10. Ta ut chokladblandningen från kylen och häll ner i smörkrämen. Vispa tills allt är väl blandat.
  11. Så här monterar du tårtan:
  12. Varva pannkaka med ett tunt lager fyllning tills du fått en höjd du vill ha eller pannkakorna har tagit slut.
  13. Låt stå i kylen tills den ska ätas.
http://sockerrus.se/tartor/pannkakstarta-2/

Önskar dig en toppendag!
Kram, Lisa

2 thoughts on “Pannkakstårta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *