Tårta med biltema

Elliot önskade sig en ägg- och glutenfri tårta fylld med blåbär och hallon till sin 3-årsdag. Då han älskar bilar ville han gärna ha något biltema. Min tolkning av det blev en sol, himmel, bilar, skog och lite annat smått o gott :-) 

Tårtan är gjord på ägg- och glutenfri vaniljbotten, spacklad med grädde och fylld med 2 lager blåbärsmousse, 1 lager hallonmousse och 1 lager glasscreme. Dekorationer och lock är gjort i sugarpaste blandat med marsipan.

Tyvärr så vet jag inte riktigt vad som hände med tårtan under natten för locket blev lite vågigt… Var lite som att täcket släppt underlaget och bullat upp sig lite :-( Sånt är alltid så tråkigt när det händer. Men men… Huvudsaken är ju att Elliot är nöjd :-) 

GRATTIS födelsedagen Elliot! 😀

Formen som jag gjort de 2 bubbla-bilarna med är från Kakformar (länk). Kan varmt rekommedera er att gå in där och spana runt. De har nämligen MASSOR av roliga och fina formar  :-)

Tårtbrickan kommer ifrån Siluett (länk) och är guld värd 😉

0 thoughts on “Tårta med biltema

 1. Den är jättefin:)
  Jag la ihop en hel drös tårtor igår och svor över sugarpasten, den betedde sig definitivt inte som den brukar. Idag såg en del ut ungefär som din och det har de aldrig gjort förr. Gör som jag skyll på sugarpasten;)

 2. Verkligen jättefin! Du har fått i hop färger som passar så fint ihop :0)
  En liten fråga… När du skriver att du blandat sockerpasta och marsipan – är det bokstavlgen eller är det att du har både marsipan och sockerpasta på tårtan fast inte ihopgeggat? Konstig fråga kan tyckas, men det kanske är en ny variant som är smart och som jag inte har testat?!
  Kram

  • Tack så mycket Matilda! Jag är nöjd med färgerna och det glädjer mig att även andra tycker att jag lyckades bra :-)

   Jag har blandat ungeför 40% sugarpaste och 60% marsipan på tårtan. Det gör att man fortfarande har kvar lite marsipansmak och flexibiliteten i sugarpaste’n. Vill man ha mer marsipansmak så kan man dra ner på SP’n rätt mkt till. Å det är inte alls en konstig fråga! :-)

   Kram kram till dig!

  • Tack Erika! Vad glad jag blir att du gillar idén :-) Går ju att göra allt möjligt inom samma tema så det är nästan så att jag hoppas på att få göra ngt liknande igen 😛

   Spara på du! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *