Tårta med prinsesskrona

För ett tag sen fyllde Hanna 6 år och hennes pappa ville gärna ge sin dotter en rosa tårta med prinsesskrona, och glitter. Tårtan skulle ha ett lock av marsipan och smaka jordgubb och vanilj.

Efter önskemål så består tårtan av vaniljbottnar fyllda med jordgubbsmousse och glasscreme. Spacklade gjorde jag med grädde och täckte med marsipan.

Kronan är gjord i flowerpaste och övriga dekorationer är gjorda i marsipan.  

Måste ju säga att jag älskar att göra dessa kronor och har en idé på hur jag kan göra dem ännu finare. Så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att någon snart vill ha en på sin tårta 😀

Den guldiga tårtbrickan kommer ifrån Siluett (länk) och passar jättebra med guldkulorna som är i 6:an och blommorna.

GRATTIS Hanna i efterskott! 😀

0 thoughts on “Tårta med prinsesskrona

 1. Otroligt vacker tårta Lisa!
  jag har funderat på en sak ang. sockerpast och marsipan…. (ja och mina frågor :) När du gör dekorationer till dina bakverk så antar jag att du kanske inte gör allt sammadag, utan förbereder vissa saker några dagar innan?! Hur som hellst, blir inte dekorationerna torra/hårda och oätliga pga. detta? de får gånger jag har gjort tårtor i sockerpasta så har jag haft fullt upp med att hålla blommorna mjuka men… det kanske inte behövs? Är de goda ändå? Nyfiken på hur du gör :)
  /Matilda

  • Tack Matilda!
   Du har helt rätt. Jag brukar göra dekorationerna i förväg. Hur långt i förväg avgör lite vilken typ av dekoration det är. Det gäller ju nämligen att blommor har stelnat till så att de håller formen innan man sätter dem på tårtan. Marsipan stelnar snabbare än köpt SP och flowerpaste stelnar snabbast. Gör jag egen SP så stelnar den faktiskt rätt snabbt oxå. Blad, text och sånt gör jag inte i förväg då jag inte vill att de ska stelna (utom i vissa fall såklart). Jag är personligen inte så förtjust i SP och brukar inte äta de dekorationerna men de flesta andra gör och tycker att den är god (stel alltså). Min dotter älskar sp både hård som mjuk 😉 Mina dekorationer blir inte som konditori-torr, alltså som marsipanrosor kan bli hos dem, utan marsipanen är lika god om du gör den nån dag i förväg. Se till att förvara den väl bara så att den inte börjar samla damm… för då lär den inte bli så god 😉

   Du borde testa att göra lite i förväg och sen provsmaka för att se vad du tycker :-) Berätta gärna sen!

 2. Hanna blev jätteglad över tårtan…och god var den också :) Kronan knaprades det på dagen efter också så det var en hit.

  Tack för en fin tårta Lisa!

  • Det är så lite så! :-) Är kul att jag kan hjälpa till lite! Så det är bara att fortsätta att fråga om det dyker upp något!
   Kram kram

 3. HEj! Underbar tårta, jag bor i Sthlm och undrar om dy har någon verksamhet här, skulle vilja beställa en liknande tårta : )

  hälsningar
  G

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *