Winter Wedding Cake

Check blue text further down for english

Det är kanske lite tidigt för vintertårtor men då många önskat se denna så väntar jag inte tills snön kommer utan lägger ut den nu :-) Tårtan var mitt bidrag till Scandinavian Cake Show som gick av stapeln i helgen. Har räknat lite på hur lång tid tårtan tog att göra och det blev lite mer än 50 timmars arbete och i torsdags fick jag till o med skippa sovandet för att hinna klart. Det är hårt att vara tårtdesigner 😉 Jag jobbade mycket med detaljerna på tårtan och blev det minsta fel så gjorde jag om. Tårtan skulle ju bli bedömd  av en riktig proffsig jury så det var väldigt viktigt att det blev perfekt. Jag följde även reglerna till punkt och pricka (så att tårtan inte skulle kunna diskvalificeras). Måste därför säga att jag blev riktigt besviken över att juryn inte tittade alls på huruvida man använt material/saker som inte var tillåtet utan man fick vara med och tävla ändå. Jag blev även besviken över att mitt namn inte fick stå vid tårtan utan alla namn var hemliga (det framgick inte på hemsidan). Å ännu mer besviken över att inte få ett utlåtande från juryn. Hade varit så himla kul att få höra från de engelska proffsen vad de anser att jag behöver jobba mer med osv. Jag vill ju utvecklas :-) Hur som helst, jag hoppas att de förändrar framför allt juryns del i tävlingen till nästa gång. Dock kommer jag nog inte delta då utan jag letar mig hellre till andra tävlingar :-) Helgen var dock riktigt rolig och jag är så glad över att ha fått möjligheten att träffa alla fina människor som var i Kungälv i helgen! Å stort TACK till alla er som röstade på min tårta i folkets val ♥

Under den engelska texten kommer galet mycket bilder på tårtan (som är en dummy för övrigt). Jag är väldigt nöjd med den och gjorde verkligen mitt allra bästa på den tiden jag hade. Hoppas ni gillar den! :-)

It might be a little early for a winter cake, but so many of you wanted to see this cake that I couldn’t wait. The cake was my contribution to Scandinavian Cake Show, which took place last weekend. I took a bit over 50 hours to make and last Thursday I had to skip sleeping to finish the cake in time. It’s hard to be cake designer 😉 I worked a lot with the details on the cake and the smallest error made me do it all over again (not the cake, but details). The cake was supposed to be judged by a real professional jury so it was very important that it was perfect. I also followed the rules to the letter (so the cake would not be disqualified). Must say that I was really disappointed that the they did not look at all on whether the materials (things) on the cakes were allowed, you could compete anyway. I was also disappointed that all the names of the people who made the cakes were a secret. On even more disappointed not to get a statement from the jury. It would have been so much fun to hear from the English pros what they think I need to work with etc.. I want to develop and get better :-) Anyway, I hope they change these things for next years competition. However, I will probably not participate then, I rather participate in other competitions :-)

The weekend was full of fun though and I’m so glad to have had the opportunity to meet all the nice people who were in Kungälv this weekend! And a big THANK YOU to everyone who voted on my cake in the People’s Choice ♥

Now lots of pictures (which is a dummy by the way). I must say that I am very happy with it and really did my best I could. Hope you like it! :-)

Some of the text/vows on the sides of the cake

Ha en riktigt härlig och söt dag ♥

Kram, Lisa

Have a sweet day!

Love Lisa

84 thoughts on “Winter Wedding Cake

 1. Underbar! Såg vinnartårtan, men du borde vunnit Lisa!
  Måste fråga, vart köper du verktygen för att göra texterna? BEDÅRANDE!

  Bra jobbat!
  /En annan Lisa som precis ska börja den resan du gjort med tårtor

 2. Oj vad fin tårta. :-) Missade Kungälv i helgen. :-( Hade velat komma dit och se alla underverk. Tråkigt när inte alla utställare kunde fått ett utlåtande om sin tårta för att kunna utvecklas. Menar du att de frångick reglerna kring tårtornas ”tillåtna” utsmyckning? Är ju inte ens i närheten av dina mästerverk men de är en inspirationskälla. :-)) Men en fundering jag har, vad händer med allt ”material” du använt på din tårta. Kastar du allt, sparar du tårtan i sin helhet eller återanvänder du något?
  /Jeanette

  • Tack Jeanette! :-) Jag skulle tro att bilder dyker upp på de flesta tårtorna på nätet så du kan alltid se dem där. Inte samma sak som live, men the next best thing :-)
   Ja, jag menar att många använde saker som inte var tillåtna att använda på tårtorna. Tänker absolut inte hänga ut någon eller så utan det får stå för dem själva. Blir bara tråkigt för alla andra när de som arrangerar tävlingen har regler men inte ser efter så att de efterföljs liksom :-) Men men, tävlingar är aldrig rättvisa 😉
   Tårtan står nu och pryder ett skåp i mitt vardagsrum. Har lagt på tok för mycket tid på den för att slänga den. De dekorationer jag gjorde till tårtan men inte använde sparar jag dock. Lägger man de bara i en lufttät burk på ett mörkt ställe så håller de hur länge som helst nästan :-)

   Ha det sött!
   Kram, Lisa

 3. Det där är en av de vackraste tårtorna jag någonsin sett! Helt fantastisk! Om jag någon gång ens kommer i närheten av att göra en så fin tårta så kan jag dö lycklig haha 😛

 4. Jag tyckte din tårta var den bästa och den fick min röst.
  Helt fantastiskt vacker och såg ut som om den skulle gå att uppföra även om man
  inte använde dummies vilket jag tycker är viktigt.
  Kul att få se en av dina skapelser i verkligheten.

  // Eva

 5. Du är ändå bäst! Juryn kom väl av sig, du har en så ny och unik stil att världen kanske inte är redo för den ännu! Tårtan är som en dröm tycker jag i alla fall. Superfint med alla budskap!

  • Tack söta du! Haha ja så måste det vara 😉 Det dröjer väl ett tag innan Sverige är redo för mig om inte annat 😉 Tack! Din kommentar värmer verkligen ♥

 6. I was there too actually. And when I saw the cake, it reminds me of something. Should have known that it was your cake. It really has your style. Anyway, I liked it a lot. Very well done :)

 7. Vilket konstverk! Sitter här och gapar som vanligt. Den är underbar! Synd du blev snuvad, men i våra ögon kan du aldrig förlora! Du är en vinnare! :)

  • Tack Annelie! :-)
   Jag vill inte peka ut någon, utan det får stå för dem själva. Ville dock lyfta fram det på bloggen att jag tyckte det var fel :-)

 8. Superfin tårta och jag håller med att det går att känna igen din stil i den, vilket är också jätteviktigt. Och jag håller med dig att även om man inte vinner så skulle någon sorts utmärkelse vara på sin plats. I Birmingham exempelvis får alla tårtor utmärkelsen – alltså, guld, silver eller brons utifrån olika kriterier och den tårta som får flest guld – alltså flest poäng från alla jurymedlemmar – får en extra credit, man kan säga att den vinner. Men alla deltagare får bekräftelse och diplom (guld, silver eller brons) och det är så det ska vara för alla lägger ju enorma mängder tid och energi på sina tårtor. Så visst är det någonting SCS skulle kunna införa under sina tävlingar. För även om man inte vinner, vill man ju ändå ha lite feedback.

  • Tack så mycket Olga! Det glädjer mig verkligen massor att min stil känns igen :-) Visste inte att det gick till så i Birmingham but I like it! Det känns mycket mer rätt faktiskt att ha en liknande tävling. Har tänkt ge SCS lite feedback och ska ta med något liknande. Tack!

   Spanade in din tårta på utställning. Vilka detaljer alltså! Att du orkar! 😉 Du är otroligt duktig!

 9. Fantastisk tårta och jag var en av rösterna :-) Du gör makalösa tårtor och inspirerar oss andra :-) Även om du inte vann kan du iaf va otroligt stolt över din tårta!! Jag hoppas att det är ok att jag länkar din sida på min blogg :-) Ha en fin kväll!

  • Åh tack Agneta! Både till den otroligt fina kommentaren men också din röst – Tack! ♥ Det går alldeles utmärkt att länka :-)
   Tack detsamma! Kram, Lisa

  • Jo jag såg det. Dock var det ingen miss utan man hade valt att inte ha namnen vid tårtorna. Frågade du fick du heller inte veta på lördagen.

 10. Förstår din besvikelse, den är verkligen jätte vacker – som allt du gör! Helt galet att du lagt så många timmar på det. Du har för mig varit/är en stor inspirationskälla men när jag testade att göra en 2 våning förra veckan inser jag att jag ska inte göra detta med tårtor… jag har inte tålamodet…. eller tiden… Så slut för min del, ska jag baka kommer det bli cupcakes, hårdkakor och bröd & mitt papperspyssel (scrapbooking). Tårtor överlåter jag till den som gör det bäst -DU. Kommer dock fortsätta att följa allt du gör =)
  Kram Ita

  • Tack söta du! ♥ Haha ja det är lite galet nu i efterhand 😉 Det kräver ju helt klart en massa tålamod :-) Papperspyssel är också väldigt kul :-) Själv hinner jag dock inte syssla så mycket med det.

   Stort TACK för alla fina ord! De värmer massor ♥
   Kram till dig!

 11. Fantastisk tårta! Man ser verkligen att du har lagt ner mycket tid och kärlek på tårtan! Vilka otroligt fina detaljer! Älskar de små texterna! Hoppas du endast kommer att minnas de positiva delarna i tävlingen. :)

  • Tack så jättemycket Lyna! Din kommentar värmer verkligen! Tack! ♥
   Absolut, det fanns mycket positivt oxå och jag träffade en väldans massa underbara människor ♥

 12. Alla har bara skrivit en massa värmande saker men : Om jag skulle ha någon helst kritik till tårtan så skulle det vara att man kanske inte skulle göra den så stelfrusen i toppen? Det är mycket färger på mitten men längst upp i rosen på toppen kanske lite inslag av rosa och blå? Jag funderar vad renen egentligen har med saken att göra, mer än vinter? Synd att inte namnet på tårtan fick stå. Alla konstnärer måste juh kunna få å syfta hur de tänkte. Däremot namnet tycker jag bara ger kompis-röster. Denna tårtan behövde inte det. Kanske namnen på de som ska gifta sig eller text: Forever eller Forever Love skulle kunnat stått där? på renen eller på själva den platsen. ett monogram kanske med initialerna.

  • Jag hade faktiskt tankarna på monogram men valde bort det. Skulle det ha funnits med så hade det suttit vid renen :-) Tror faktiskt att jag gick igenom alla de tankar du tar upp men valde sedan att dekorera den såsom jag gjorde. Finns säkerligen många sätt att gör den ännu bättre men är helt klart nöjd med resultatet. Dock är den ju väldigt speciell och inte i närheten av svenska traditionella bröllopstårtor, så den faller juhelt klart inte alla i smaken :-)
   Kram till dig!

   • Som jag har kommenterat överallt så strålar den Sockerrus och är superfin men ville bara framför något som inte juryn gjorde. Jag skulle tänka mig att se denna tårtan igen senare när snö har fallit i en annan tappning. : ) Ett blogg-förslag.. KRAM KRAM!!

 13. Hej Lisa, Åh, vad synd att jag inte visste att du var där. Vore kul att träffa dig. Din tårta var jättevacker. Håller absolut med att alla borde få ett utlåtande från juryn.

  • Ja det var synd! Du får ta och komma på bloggträffen jag är med och håller i i November istället 😉

   Tack för dina fina ord! Kram till dig!

 14. GRYMT fin, helt UNDERBAR…jag fastnar ju för de rosa bladen som ser ut som gelehallon lite…vill bara äta upp dem pa en gang. Finns inga mer ord, jag e grymt imponerad och du är helt klart en av mina inspirationskällor. Gillar även att du ger feedback och inte ”gnäller” det e sa proffsigt och ger dig 10 poäng.

  • Åh tack Marie! Det glädjer mig :-) Kan dock säga att de inte riktigt smakar som gelehallon tyvärr 😉

   Nej gnälla var inte det jag ville göra utan mer uttrycka min besvikelse och ge feedback till arrangörerna att bära med sig till nästa gång. :-)

 15. Måste bara säga att den här tårtan omedelbart blev min favorit där nere på SCS, fanns ju tårtor som liksom inte var tårtor! För att få kallas tårta måste man väl fortfarande kunna äta den….
  Tack för en fantastisk blogg! :-)

 16. Du behövde inte ditt namn bredvid… 😉 jag sa till mina vänner när jag var där att ”den där tror jag är gjord av sockerrus!” 😉 då har man kommit långt, när man har en så egen stil!! :) helt fantastisk tårta!

  • Jag måste ju säga att det känns fantastiskt kul att så många kände igen min tårta. Jättekul rent ut sagt :-) Skulle dock ha varit roligt att få visa namnet så att de som aldrig varit inne på Sockerrus skulle kunna se vem som gjort tårtan :-)
   Å tack för de fina orden om min tårta! ♥

 17. Hej Lisa! Jag måste säga att denna tårta och den du gjorde till din dotter, med det häftiga trycket, är mina favorittårtor! Du är så duktig, dom är helt otroligt vackra!! Jag älskar de turkosa detaljerna, det är så snyggt!! Du ger mig så mycket inspiration!!! Tack för att du delar detta med oss!!! Kram Beatrice

 18. Vad kul att du var med i tävlingen! Vet inte om du varit det tidigare, men jag tycker det var väldigt modigt bara att delta :-) Jag kom tyvärr inte dit så jag kan ju inte jämföra med andra tårtor, men jag gillade den väldigt mycket. Självklart kan man hitta saker man kan förbättra i efterhand (som med alla tårtor), men jag gillade upplägget och genomförandet mycket! Framförallt gillade jag nog att den såg så genomarbetad ut, och att du inte skyndat igenom något moment.

 19. Hitta din sida av en slump när jag skulle ha något bra recept på Cake Pops. Helt underbar sida och man får många tips och idéer. Din bröllopstårta är helt fantastisk och jag rösta på den när jag var på Scandinavian Cake Show. Var så fint när inte tårtan var helt vit. Själv älskar jag turkos färg. Blommorna var så fantasifulla och snöflingorna så vackra med silverkullor på. Verkligen en fantasifull tårta och så proffsigt gjord. Helt otrolig!

 20. Hej igen Lisa! Beundrar den här tårtan om och om igen.
  Den här gången undrar jag var man får tag på mönsterkaveln eller vad det är du använt för att få de där prickarna? Hittar bara en form som är 2 cm hög och 30 cm lång på strössel och annat.

  • Hej Lena! Det glädjer mig att du gillar den så :-)
   Tyvärr så är den formen slut och görs inte heller längre så den är väldigt svår att få tag på. Eventuellt om du hittar den på Ebay eller liknande.
   Hoppas att du hittar en!
   Kram, LIsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *