Tävling!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Då var det dags för en tävling här på bloggen :-) Denna gång i samarbete med LyxigaPlåtburkar.se som har mängder av supersnygga, roliga och tuffa plåtburkar (och en hel del annat). Dessutom skickar de väldigt snabbt och frakten är billig (endast 29kr) – What’s not to like? :-) Jag har en hel del av deras burkar här hemma!

Vinsten består av ett presentkort till ett värde av 500kr

och kan användas hos LyxigaPlåtburkar.seRoligaPlåster.se och/eller Änglaspel.se.

Snacka om perfekt julklapp till dig själv eller någon annan :-)

Tävla hos Sockerrus och vinn ett presentkort på 500kr, i samarbete med LyxigaPlåtburkar.seRoligaPlåster.se och Änglaspel.se.

För att vara med och tävla ska du göra ett av följande 2 alternativ:

1. Skriv om tävlingen i din blogg och använd bilden + den kursiva texten ovan (se till att länkarna fungerar). OBS! Skriv sedan en kommentar till detta inlägg där du berättar att du länkat i din blogg.

2. Dela/tipsa om tävlingen på din Facebook (se till att bild + länkarna i den kursiva texten finns med). OBS! Skriv sedan en kommentar till detta inlägg där du berättar att du delat/tipsat på Facebook.

OBS: Endast de boende i Sverige kan var med och tävla denna gång.

♥  ♥  ♥ 
 Gilla gärna också Sockerrus på FacebookDet är dock inget krav för att vara med i tävlingen utan helt frivilligt! ♥

Tävlingen avslutas måndagen den 5 december kl.23.59

PS, jag har förlängt tävlingen då jag i dagsläget inte har möjlighet att dra en vinnare pga bröllopsfest och sjukdomar.

Lycka till! :-)

Vinnaren är dragen!

Först vill jag säga TACK alla som var med och tävlade! Är jättekul att så många gillar macaronsbakning :-)

Av 341 möjliga lotter så var det nr 143 som drogs av Random.org. Efter en massa räknande kan jag konstatera att vinnaren av det smarta macaronsetet från MikaDesign är…

…. Christoffer – Sockerpasta! :-) GRATTIS!

Maila din adress till sockerrus@live.se så ser jag till att du får hem din vinst :-)

PS: Håll utkik på Sockerrus Facebooksida efter nya roliga tävlingar som är på gång :-)

Tävling

TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Nu var det dags för en ny tävling här på bloggen. Denna gång i samarbete med inredningsbutiken Mika Design som har massor av fint till hemmet :-)  Webbutiken håller just nu på att utöka sitt baksortiment med bland annat ett spännande Macaronset Decomax, som jag även fått möjligheten att lotta ut.

I setet finns en macaronmatta, en decomax och en liten receptbok. Du spritsar direkt på mattans ringar. Ringarnas kanter gör att smeten inte rinner ut och du slipper spill och kladd. Kakorna blir jämna i kanterna och hela plåten består av lika stora kakor – Låter väl smidigt?

Tävla hos Sockerrus och vinn ett supersmart Macaronsetet (med macaronmatta, en decomax och en liten receptbok) från webbutiken Mika Design.

För att tävla gör du ett av följande 2 saker (samt lämnar en kommentar i detta inlägg):

 1. Skriv om tävlingen i din blogg och använd bilden + den kursiva texten ovan (se till att länkarna fungerar)
 2. Tipsa om/dela tävlingen på din Facebook (se till att bild + båda länkarna i den kursiva texten finns med)

För en extra vinstchans (OBS! Skriv i kommentaren att du tar 2 lotter):

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gilla gärna även Sockerrus på FacebookDock är inte detta något krav för att vara med i tävlingen utan är helt frivilligt! :-)

Tävlingen avslutas måndagen den 3 oktober kl.23.59

Lycka till! :-)

Tävling

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Nu är det dags för en tävling här på bloggen. Denna gång i samarbete med den fina webbutiken KlaraForm som säljer massor av vackra formar, tyllar, strössel och mycket annat. Mina älskade silikonkoppar (som jag bl.a. använt här) och vackra sugrör i papper (som jag bl.a. använt här och här) kommer härifrån. Även några av mina favorittyllar (stora och bra) finns hos KlaraForm.

Tyllar (4st), en mängd olika formar, strössel (små kulor), en cupcake kartong och sugrör i papper (ej i bild) är det som lottas ut i denna tävling som du för övrigt kan se på bilden nedan. Perfekt för cupcakemakaren eller att ge bort i present till någon som älskar att baka :-)

Tävla hos Sockerrus och vinn vackra formar, strössel, tyllar, cupcake kartong och lyxiga sugrör från webbutiken KlaraForm.

För att tävla gör du följande 2 saker (samt lämnar en kommentar i detta inlägg):

     1. Gilla KlaraForm på Facebook

     2. Gilla Sockerrus på Facebook

♥ Tipsa gärna om tävlingen på din blogg (använd då gärna bilden + den kursiva texten ovan). Dock är inte detta något krav för att vara med i tävlingen utan är helt frivilligt! :-)

Tävlingen avslutas måndagen den 26 september kl.23.59

Lycka till! :-)

Och vinnaren är…

Nu så har jag äntligen gått igenom alla kommentarer och tagit bort dubbletter och dylikt. Sammanlagt var det 308 personer som deltog vilket är jättekul! :-) Kan redan nu utlova fler tävlingar här eller på Sockerrus Facebook-sida snart igen :-)

Nu till vinnaren av 3 fina rosa hjärtformade pajformar, en vacker glasburk med hjärta på och en slickepott i valfri färg från webbutiken FikaMera. Det vinnande numret blev….*trumvirvel*… nr 19!

Stort GRATTIS till dig Barbro Eriksson! 😀

Maila din adress till sockerrus@live.se så ser jag till att vinsten skickas ut till dig :-)

Till alla er andra, ett stort TACK för ert deltagande.

PS: Tanken var att jag ikväll även skulle lägga ut en ny bröllopstårta, men efter 4 timmars bråkande framför datorn så gav jag upp. Datorn jag har orkar inte med alla dessa bilder jag jobbar med tyvärr. Skulle helt klart behöva en ny – Ska bara vinna på lotto först 😛

Hur som helst, inlägget dyker upp imorgon förmiddag :-)

Tävling! :-)

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Nu är det dags för en tävling här på bloggen :-) Tävlingen ordnas tillsammans med FikaMera som har allt ifrån bakredskap och kaffe till kakformar och porslin/keramik. FikaMera har bland annat massor av produkter från två av mina favoritmärken IB Laursen och Rice.

Vinsten består av 3 stycken hjärtformade rosa pajformar, en fin glasburk med hjärta och en slickepott i valfri färg.

Tävla hos Sockerrus och vinn 3 hjärtformade rosa pajformar, en vacker glasburk med hjärta samt en slickepott i valfri färg från webbutiken FikaMera.

För att tävla gör du följande 2 saker:

1. Gilla FikaMera på Facebook

2. Skriv en kommentar (i detta inlägg) och välj vilken färg på slickepott som du vill vinna. De 8 olika färgerna hittar du HÄR.

♥ Gilla gärna även Sockerrus på Facebook och/eller tipsa om tävlingen på din blogg (använd då gärna bilden + den kursiva texten ovan). Dock är inte detta något krav för att vara med i tävlingen utan är helt frivilligt! :-)

Tävlingen avslutas fredagen den 9 september kl. 12.00

Lycka till! :-)

Semifinalist: Vaniljmuffins med salt karamellsås, äpple & mörk choklad

Som ni kanske minns så gick mitt recept på ”Salt Karamellsås, Vanilj, Äpplen och Mörk Chokladtill semifinal i Årets Bak- och Dessertmästartävling 😀 Detta känns givetvis precis hur stort som helst då jag bara har hållt på att baka lite över 1 år nu. Innan dess bakade jag typ aldrig. :-)

Nu har de 15 semifinalisterna korats och det är dags för Svenska folket att rösta fram det bidrag de vill se i final – Så nu är det dags för DIG att rösta 😀 .

För mig vore det verkligen en dröm att få gå till final 😀 Vore otroligt gulligt av dig ifall du kunde gå in och lägga din röst på mig. Röstar du har du dessutom chansen att vinna en KitchenAid och det är ju inte fy skam! 😉

Gå in HÄR och GILLA Semifinalist 4 (Lisa Lundqvist)! :-)  Sen är det bara att hålla tummarna för att jag går till final och du vinner en KitchenAid – Vore väl en väldigt schysst deal? 😀 😉

Ett oväntat paket

Häromdagen så fick jag ett helt fantastiskt fint paket från Dr Oetker. Hade ingen aning om att jag skulle få det så det blev en jättekul överraskning. Kände inte igen avsändaren så när jag öppnade paketet och såg en jättefin rosa kartong med prinsesstårtor och cupcakes på blev jag som barn på nytt :-) Inte ofta jag får så fina paket skickade till mig. Ännu roligare blev det när jag läste brevet som följde med, för jag får nämligen lotta ut en precis likadan till en läsare – Kul va? :-)

Denna gång blir tävlingen på Facebook och du hittar den HÄR!

(För att vara med och tävla så måste du Gilla Sockerrus på Facebook. )

Vinnaren av Babellfatet är…

… Nummer 220 :-)

Kan säga att det blev MYCKET räknande för min del 😛

Den lyckliga vinnaren som har numret är Karin som har den härliga bloggen Bagerskan Grattis! :-)

Stort TACK till alla er andra som var med och tävlade!

Är du sugen på mer tävling och chansen att vinna ett stort dekoreringskit från Dr Oetker så har jag just dragit igång en tävling på Facebook som du kan hitta HÄR!

Dammsugarklubbor – Steg-för-Steg + Recept

Här kommer receptet och en steg-för-steg hur jag gjorde mina dammsugarklubbor jag hade på helgens kafferep/dessertbord. Som hjälpmedel har jag använt en bakmaskin men det går givetvis att göra dammsugare med elvisp också :-) Receptet på dammsugare skickade Hanna in till mig – Tack!

Dammsugare

 • 100 g smör, rumsvarmt
 • 1 dl florsocker
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 2 msk kakao
 • ca 3 1/2 dl sockerkakssmulor (Jag använde denna kaka och recept)
 • 1-2 tsk arraksessens eller punsch (jag använde 1, 5 tsk arrakessens)
 • ca 300 g marsipan
 • 75 g choklad

Gör så här:

 • Smula sönder en sockerkaka och häll ner i en skål. Tillsätt alla ingredienser och blanda väl.

 • Låt degen vila i kylen i ca 1 timme. Under tiden kan du färga in marsipanen ifall du skulle vilja ha den i en annan färg.
 • Kavla ut marsipan till en rektangel. Ta fram en mönstermatta/mönsterkavel/stämplar och tryck ett mönster på marsipanen. Jag brukar dra en kavel över mina mönsterplattor för att få ett bra och jämt mönster. Lyft försiktigt. Fastnar det så kan du testa att pudra mönsterplattan/kaveln med lite maizena innan du trycker den mot marsipanen.

Mönstermattan jag har använt kommer ifrån följande set med mönstermattor och är köpt på Ebay International.

 • Ta ut degen ur kylen och dela i 4 delar. Rulla varje deg till långa rullar och lägg på marsipanen. Rulla ihop och skär bort överflödet. Dela i 4 delar. Följ sedan anvisningarna på bilden nedan.

 • För att göra klubborna lite extra söta kan man exempelvis knyta en rosett på pinnen.

Lycka till! :-)