1a priset gick till Sockerrus =)

För ett tag sen deltog jag i en Fairtrade-tävling på Taffel.se. Idén startade på Anna Billings blogg Skånska skafferiet och blev snabbt en stor tävling med en gedigen jury bestående av inga mindre än:

Daniel Roos: Grym chefskonditor på Operakällaren och medlem i Svenska Kocklandslaget. Var för övrigt han som gjorde desserten till KronprinsessBröllopet.

Mia Öhrn: Konditor, pralinguru, utstuderad fresterska och matskribent som kreerar underbara bakverk till tidningar, böcker och i tv.

Och så Lisa Förare Winbladh så klart, The-mother-of-all-matbloggare, skarptungad redaktör, chokladälskare, Fairtrade-ivrare och receptspecialist.

Förstå min glädje när jag läser mailet att just jag har kammat hem första priset!!! 😀

Motiveringen löd: ”Både vackert, lyxigt och chokladigt gott” tyckte juryn. Dessutom belyser receptet väl hur många Fairtrade-produkter som kan användas till årets trendigaste bakverk; hela sju ingredienser i vinnarbidraget var Fairtrade.

Wow! Är fortfarande fantastiskt glad över detta och dessa fina ord 😀

Mitt vinnande bidrag!

Priset jag vann är en låda fylld med Fairtrade-produkter och en matlagningskurs hos ingen mindre än Lisa Förare Winbladh för ett värde av 995kr. Hur kul som helst ju!

På 2a plats i tävlingen kom Hannah på bloggen Tjat om mat och hennes Rättvisa päron/konjak/chokladkaka med havresmuldeg.

3e priset knep Mattias (med sina tuffa Te(kopps)kakor) på bloggen Bake My Day som helt enkelt får känna sig slagen av sin ovän cupcaken (hans egna ord 😉 ) Mouwahhahahhaha! 😛

Trots det ”pågående kriget” så vill jag passa på att tipsa er som inte varit inne på Mattias störtsköna blogg (länk) att genast gå in där! Den är fylld med inspiration till macroner och småkakor. Han är helt klart the king of Macaroons – iallafall i min värld 😀

TACK Anna, Daniel, Mia och Lisa för det superfina priset! 😀

0 thoughts on “1a priset gick till Sockerrus =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *