Årets Bak- och Dessertmästare 2011

Nu är jag hemma igen efter en fullspäckad helg i Stockholm. Gårdagen gick åt till att ligga däckad då halsen gav upp i söndagseftermiddag och kroppen var helt slut. Har varit lite mycket den senaste tiden kan man säga. Dock bara roliga saker :-)  Är ju mitt uppe i att planera bröllop som sker om ett par veckor i New York samt bröllopsfest som sker när vi kommer tillbaka som jag ska baka och laga mat till. Fullt ös här mao!

I söndags så var jag alltså på Chokladfestivalen i Stockholm och tävlade med 5 andra om titeln Årets Bak- och Dessertmästare. Var en helt fantastiskt kul grej att få vara med om. Att baka inför publik var inte farligt alls utan mest kul :-)  När vi kom i lördags så fick vi se ett bord med massor av olika ingredienser som vi fick använda på söndagen. Vissa saker fanns det massor av och andra fanns det bara en av så det gällde att vässa armbågarna och grabba tag i det man ville ha snabbt 😉 Var ett par saker jag därmed inte fick som jag hade önskat, men men, sånt är livet. Vi fick se en hemlig ingrediens som var ett krav (utöver choklad) att ingå i bakverket och till min stora besvikelse så var det passionsfrukt. Jag har nog använt passionsfrukt 1 gång tidigare i bakning och hade inga ideér alls på vad jag skulle göra. Dessutom så hade vi ju redan i förväg varit tvungna att bestämma oss för vad vi skulle baka då vi behövde ha med oss alla saker till det (ex muffinsplåt, bakformar, vispskålar, kastruller m.m.). Inte ett jättelätt moment mao 😉 Jag hade i förväg bestämt mig för att göra cupcakes vilket jag ångrade när jag sett ingredienserna.

Jag lyckades komma på vad jag skulle baka och var ändå rätt okej med det beslutet. Det jag inte hade räknat med var dock alla strålkastare som gjorde att frostingen smälte, en frys som chockfrös mina muffins på jättekort tid (de skulle ha varit lite varma och mjuka men blev kalla och hårda) och att min smarta vattenbadskastrull inte fungerade på deras spis. Inte mycket som gick rätt mao 😛

Ni kanske förstår att jag inte är nöjd med det jag bakade på plats tyvärr. Däremot är jag väldigt nöjd med det bakverk jag hade med mig hemifrån. Det blev fantastiskt gott och väldigt snyggt. Fick mycket fina kommentarer över min vackra egengjorda ros samt mitt smaskiga bakverk :-) Jag hade bara min mobilkamera så bilderna blev ju inte så himla bra men ville visa iallafall vad jag bakatr(recept och bättre bilder på det kommer förhoppningsvis under veckan).

Under själva bakningen på scenen så hände det väldigt ofta att jag fick en mikrofon och kamera i ansiktet vilket jag trodde skulle vara jobbigt, men det var det inte alls tycker jag. Anders Kraft (från TV4s morgonprogram) var supertrevlig och himla charmig så det gjorde inte så mycket att han kom och störde mig hela tiden 😉 Fick höra från publiken att han varit och pratat med mig mycket mer än de andra 2 jag bakade med vilket är kul – Han måste ju mao ha tyckt att jag var en trevlig prick eller så 😛

Så hur slutade det hela? Jo, ingen vinst blev det. Hon som vann var faktiskt i semifinal förra året och otroligt duktig. Hon har haft mat och bak som passion i större delen av sitt 44-åriga liv och jag tycker att hon helt klart var en värdig vinnare. Blev så glad för hennes skull. Några av de andra som var med har oxå sysslat med detta väldigt länge och är riktiga finsmakare. Själv har jag ju bara hållt på och bakat i 1,5 år och kan inte riktigt mäta mig med dem. Är därmed väldigt nöjd med att ha kommit till final i en tävling där över 200 personer (enligt Fazer) deltagit i år 😀 Insåg även att min passion ligger ju inte i att få fram det perfekta bakverket/desserten med massor av olika smaker som sjunger på tungan när du stoppar dem i munnen, utan min passion är ju att skapa smaskiga bakverk som är fantastiskt vackra att se på :-) Söta konstverk helt enkelt!

Nu lite bilder från tävlingen. Just det, jag hade ju glömt kameran hemma också vilket gör att jag inte har speciellt bra bilder att visa er utan ni får hålla tillgodo med dessa :-)

 Nu kan man rösta på sin favorit bakblogg till Matbloggspriset 2011. Jag skulle bli jätteglad ifall ni ville rösta på mig :-) 

Lägg din röst på höger sida HÄR och skriv in min webadress,http://sockerrus.se

 TACK

PS: Vill passa på att flagga för att jag på torsdag kommer att befinna mig i Örebro där Lagerhaus öppnar en ny butik på Drottninggatan. Jag kommer att vara där från kl.10 och några timmar framåt och pimpa cupcakes samt svara på bakrelaterade frågor. Har du vägarna förbi Örebro city på torsdag tycker jag absolut ni ska komma in och säga Hej! :-)

Ses vi i Stockholm…

… i oktober? För då ska nämligen jag och min salta karamellsås upp till Stockholm för final i tävlingen Årets Bak- och Dessertmästare!! 😀 YES, jag gick till final!

 ♥ Tack, tack, TACK alla ni underbara människor som röstade fram mitt bidrag till finalplats 😀 Känns helt fantastiskt kul! 😀

Under helgen så utsattes tävlingen för någon form av sabotage och röstningen blev helt galen med tusentals nya röster på några av bidragen. Fazer bestämde att rösterna bidragen hade på fredagkvällen fick bli de slutgiltiga rösterna. De 6 bidrag som låg i topp fick då gå vidare till final (egentligen var det bara 5 som skulle gå vidare), vilket känns mest rättvist.

Finalen i Stockholm sker på Chokladfestivalen som hålls på Nordiska museét. Där kommer vi bland annat att baka under tidspress inför publik. Vad vi ska baka vet vi inte då ingredienserna är hemliga fram tills det är dags att baka, så detta kommer att bli en grym utmaning :-)

TACK igen för alla uppmuntrande kommentarer och alla röster – Ni är bäst!  ♥

Så, ses vi i Stockholm den 16 oktober? :-)

Kramelikram

Lisa

PS: Fazer har inte presenterat KitchenAid-vinnaren än men gör det inom kort.

1a priset gick till Sockerrus =)

För ett tag sen deltog jag i en Fairtrade-tävling på Taffel.se. Idén startade på Anna Billings blogg Skånska skafferiet och blev snabbt en stor tävling med en gedigen jury bestående av inga mindre än:

Daniel Roos: Grym chefskonditor på Operakällaren och medlem i Svenska Kocklandslaget. Var för övrigt han som gjorde desserten till KronprinsessBröllopet.

Mia Öhrn: Konditor, pralinguru, utstuderad fresterska och matskribent som kreerar underbara bakverk till tidningar, böcker och i tv.

Och så Lisa Förare Winbladh så klart, The-mother-of-all-matbloggare, skarptungad redaktör, chokladälskare, Fairtrade-ivrare och receptspecialist.

Förstå min glädje när jag läser mailet att just jag har kammat hem första priset!!! 😀

Motiveringen löd: ”Både vackert, lyxigt och chokladigt gott” tyckte juryn. Dessutom belyser receptet väl hur många Fairtrade-produkter som kan användas till årets trendigaste bakverk; hela sju ingredienser i vinnarbidraget var Fairtrade.

Wow! Är fortfarande fantastiskt glad över detta och dessa fina ord 😀

Mitt vinnande bidrag!

Priset jag vann är en låda fylld med Fairtrade-produkter och en matlagningskurs hos ingen mindre än Lisa Förare Winbladh för ett värde av 995kr. Hur kul som helst ju!

På 2a plats i tävlingen kom Hannah på bloggen Tjat om mat och hennes Rättvisa päron/konjak/chokladkaka med havresmuldeg.

3e priset knep Mattias (med sina tuffa Te(kopps)kakor) på bloggen Bake My Day som helt enkelt får känna sig slagen av sin ovän cupcaken (hans egna ord 😉 ) Mouwahhahahhaha! 😛

Trots det ”pågående kriget” så vill jag passa på att tipsa er som inte varit inne på Mattias störtsköna blogg (länk) att genast gå in där! Den är fylld med inspiration till macroner och småkakor. Han är helt klart the king of Macaroons – iallafall i min värld 😀

TACK Anna, Daniel, Mia och Lisa för det superfina priset! 😀

Otroligt fina pris

Cherry on Top Award

Jag fick detta otroligt fina Cherry on Top Award från Caroline som har bloggen ”Good Cupcakes Good” och även ett från Erika som har bloggen ”Bakglädje”. Jag blir oerhört glad över att få ett sånt fint pris från så duktiga bloggare – TACK! 😀 Vill även passa på att tacka för de otroligt fina kommentarer ni lämnat på bloggen! :-)

blogawardcherryontop

Reglerna för utmärkelsen är:
1. Tacka den person du fick det av.
2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.
3. Dela tre saker du gillar med dina läsare.
4. Skicka utmärkelsen till fem bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse.

Tre saker som jag gillar:
1. Min underbara familj – Jag älskar er MASSOR!
2. Dekorera tårtor, cupcakes och annat sött.
3. Mandelmassa – Är väldigt svag för det i bakverk (vilket ni snart kommer att märka 😉 ).

Jag vill ge den här awarden vidare till:

Matilda – Matilda Bakar | Fotograferar Jag älskar hennes blandning av vackra bilder och bakverk.

Erika – Bakglädje Det kan inte finnas något denna härliga kvinna inte klarar av att baka :-)

Manuela – Passion 4 Baking Har ett ofantligt stort hjärta, som avspeglas både i hennes bakning och blogg.

Sara – Sara vill fara Hon har en väldigt vacker blogg fylld med bilder och inredningstips m.m.

Victoria – Sötsaker Gör otroligt vackra bakverk och visar upp det med fina, fina bilder.

Beautiful Blogger Award

För ett tag sedan så fick jag detta pris av Sarah som har bloggen Sarah Bakar med motiveringen ”Härligt med mycket gott och fint”. Jag blev väldigt glad över detta och det glädjer mig oerhört att få höra att någon gillar min blogg – Det betyder mycket! Jag vill även passa på att nämna de andra härliga bloggare (och deras motivering) som har gett mig detta fina pris:

Bagerskan – Lisa är en riktigt trevlig tjej som är både pysslig och kreativ, hon kommer gå långt!

Angelicas cupcakes En bloggare med stil och charm, som bakar mer än konditoriet på min gata! Både inspirerande och glädjande cupcakes med sockerdekorationer jag drömmer om att kunna göra. Lisa du är grymt duktig!!

Chokladsockerkaka – Lisa gör söta tårtor och cupcakes!

Maddesmumms – Jätte söt blogg. Fina bilder och man blir så baksugen!

TACK era kommentarer värmer än! :-)

I detta priset ingår det att berätta 7 saker som ni kanske inte visste om mig:

1. Jag är vegetarian

2. Jag åtar mig på tok för mycket – Jämt!

3. Passade på att läsa 200% på universitetet under ett år då jag dessutom var ensamstående på heltid. Kan nu i efterhand säga att det var mindre smart 😉 Skapade rejäla sömnproblem.

4. Är en periodare när det gäller hobbys. Har i perioder sysslat med mosaik, målning, scrapbooking, göra smyckestavlor, smycken m.m. Allt detta fyller nu ett antal flyttlådor på vinden 😛

5. Jag älskar att sjunga. Gör mig lycklig och tycker att det är oerhört befriande. Är dock kass på att komma ihåg låttexter samt att jag har väldigt svårt för att sjunga inför publik. Prata dock (inför publik) är inga som helst problem

6. När jag var liten så trodde jag att det var min pappa som uppfann färgTVn.

7. Flyttar väldigt ofta. Förra året hade jag 4 olika sovrum i 4 olika bostäder. Utöver det har jag bott i 2 olika länder och 5 olika städer i sammanlagt 15 olika bostäder. Kanske ska tillägga att jag är 33 år och flyttade hemifrån när jag var 21.

Skickar denna award vidare till några bloggar som jag tycker gjort sig förtjänta av det på något vis.

Manuela – Passion 4 Baking I’m truly touched by her passion for baking

Leila – Leila Lindholm Visserligen på Facebook, men ville ändå ge henne denna utmärkelse för hennes ovärdeliga inspiration.

Maria – Marias Baksida Jag såg hennes Lisebergstårta och blev såld. Jag låter därmed tårtan tala för sig självt :-)

Tea – Söta Saker Blandar bakverk med vackra bilder som härlig retrokänsla.

Hanna – Bakfnatt Gillar hennes ”enkelhet” och modellering.

Beautiful Blogger Award

Stort TACK, TACK, TACK, TACK till ”Angelicas Cupcakes”, ”Bagerskan”, ”Chokladsockerkaka” och ”Maddes Mumms”  för nomineringarna till Beautiful Blogger Award! 😀

 

Blir så otroligt glad över att ni tänkt på mig, och era ord ni skrivit om mig värmer så oerhört mycket! 😀  

Från Angelicas Cupcakes: ”En bloggare med stil och charm, som bakar mer än konditoriet på min gata! Både inspirerande och glädjande cupcakes med sockerdekorationer jag drömmer om att kunna göra. Lisa du är grymt duktig!!

Från Bagerskan: ”Lisa är en riktigt trevlig tjej som är både pysslig och kreativ, hon kommer gå långt!

Från Chokladsockerkaka: ”Lisa gör söta tårtor och cupcakes!

Från Maddes Mumms: ”Jätte söt blogg. Fina bilder och man blir så baksugen!

Kommer att glädjas länge över detta 😀 . Extra kul är det ju också att få denna fina utmärkelse från så duktiga baktjejer som ni!

TACK igen! Hoppas att jag kan fortsätta att inspirera! :-)