Dekorationer till kalas

Jag fullkomligt älskar att ställa till med kalas. Tycker det är så fantastiskt kul att planera och genomföra. Dock har jag en tendens att alltid vilja mer än vad det egentligen finns tid till vilket gör att det alltid är stressigt i slutet. Jobbar dock på att bli bättre på den punkten och begränsa mig något. Till mitt födelsedagskalas så bjöd jag både på en hel del olika små maträtter och en hel drös desserter. I och med att jag visste att det skulle finnas mycket att äta bad jag mina vänner komma hungriga. Min ambition var ju att vara helt klara när de kom såklart men det slutade med att de snällt fick vänta i 1,5 h innan maten serverades 😛 Ingen var speciellt förvånad 😉 Eftersom jag visste att jag kunde bli lite sen hade jag fixat med fördrinkar och lite tilltugg så att de hade något att dämpa hungern med. Det hela slutade dock med att jag snabbt fick ”slänga” ut allt på bordet och själva uppdukningen av mat och dessertbord blev inte så genomtänkt. I sådana lägen är det himla bra att ha satsat lite mer tanke till dekorationerna. För har man gjort det så gör det inget att man stressar fram det sista. Dekorationer är dessutom något man kan hänga/sätta fram flera dagar tidigare om man skulle vilja och man kan välja om man vill göra egna, eller köpa. De är också ett rätt enkelt sätt att göra hela festen roligare, snyggare och lyxigare.

Här nedan kan du se dekorationerna jag använde mig av till mitt kalas. Tanken var att få en känsla av att man satt på en uteservering/terrass en varm sommarkväll (vilket inte var helt enkelt med tanke på att det var alldeles vitt utanför 😉 ). Jag använde mig av mycket färger, pompoms, lanterns och ljusslingor tillsammans med somriga detaljer såsom flamingos, margaritaglas, cocktailparaplyn m.m. Utöver det smyckade jag med lite egengjorda humoristiska skyltar och menyer som jag satte upp med lite washitejp, eller satte i stående ramar. Allt blev väldigt lyckat och kompisarna älskade det.

Här kommer nu en massa bilder från kalaset på både dekorationerna och skyltarna. Tips på inköpsställen kommer längst ner.

partydekorationer lantern

party paraply drink välkomstdrink pompoms lantern pompoms pimpad ljusslinga cupcakesformar dekorationer sommar party flamingo pompoms If a plan didn't workDrinks Flamingo dekorationer hawaii flamingo party

Skedar och muffinsformar kommer ifrån Lagerhaus. Washitejpen har jag fått ifrån butiken Hemlängtan. Tårtfaten är köpta hos Leilas General Store och ramarna på IKEA. Alla skyltar och bilder är egengjorda. Övriga dekorationer (förrutom ljusslingorna) har jag fått ifrån Celebrations. En butik som jag vill flagga lite extra för om du letar fest- och kalasprylar. Har handlat där många gånger tidigare och har alltid varit himla nöjd. De har ett jättestort sortiment och snabb frakt. Tycker även att det är ett bra ställe att hämta inspiration om man inte kommit på något tema än. Själv fick jag syn på en flamingo och ändrade tema helt. Hade från början tänkt mig ett färgtema med rött, svart och vitt.

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt härlig helg!
Kram, Lisa

 

♥ Ett stort TACK till:

2 thoughts on “Dekorationer till kalas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *