DIY: Pimpa dina flaskor & glas till jul

För ett tag sedan ställde jag till med en liten julfest för några utav mina vänner. En himla kul tillställning blev det och min första julfest faktiskt. Ja som jag planerar och håller i själv dvs :) Då jag älskar att pyssla så blev det en hel del sådant till festen och det är lite utav det pysslet jag tänkte dela med mig av i dag. Nu är det ju visserligen inte så långt kvar till jul, men det gör inget för pysslet är inte så tidskrävande. Självklart går det ju oxå att göra pysslet mer anpassat till andra festliga tillfällen oxå.

Tips på välkomstdrinkar till jul

Som värdinna vill jag alltid bjuda på någon form av välkomstdrink när mina gäster kommer. Denna gång blev det faktiskt hela 5 olika varianter då mina gäster har så många olika preferenser. Följande dryck bjöd jag på:

 1. Alkoholfri öl för dem som körde men ändå ville ha öl
 2. Sprite till ungdomarna
 3. Mineralvatten till de som inte dricker alkohol eller har en sockerfri kost
 4. Black Velvet drink till de som ville dricka alkohol
 5. Mjölk till de små barnen

Fem varianter av dryck och pyssel kanske känns lite mycket 😉 Men det gör ju bara att jag kan dela med mig av lite fler pysseltips till mina bloggläsare oxå vilket är extra kul!

 

Flaskor med renhorn

jul öl diy

Ett mycket enkelt och roligt sätt att dekorera flaskorna på i jul :)

Du behöver följande:

 • Flaskor
 • Piprensare
 • Avbitartång

Gör så här: Fäst en lång bit piprensare på flaskan genom att lägga den i en cirkel runt halsen och vrid om. Dra de lika långa ändarna uppåt som horn och fäst 4 stycken mindre bitar piprensare på ”hornen”. Klart!

flaskor jul öl

 

Flaskor med egengjorda etiketter

pimpa flaskorUngdomarna fick sprite till välkomstdrink, eller melted snowman som jag tyckte var ett kul namn. Flaskorna hittade jag på Ica Maxi. Det var mineralvatten i dem som jag bytte ut. Har du svårt att hitta passande flaskor så kan man bl.a. beställa fina plastflaskor hos Celebrations.se.

Du behöver följande:

 • Flaskor
 • Dator
 • Skrivare
 • Sax
 • Tejp/lim

Gör så här: Skapa en etikett i exempelvis photoshop. Skriv ut, klipp till etiketten och limma/tjepa på flaskan. Jag brukar nästan alltid sätta en tejp på baksidan bara. Det funkar kanon.

Tips: Vill du inte skapa dina egna etiketter så kan man exempelvis köpa färdiga på Etsy.com.

pimpa flaskor till jul fest

Flaskorna med mineralvatten gjorda jag på samma sätt som ovan men använde Loka smaksatta mineralvatten som hade passande färger på korken. Båda flaskorna är av mindre modell och 33 cl (om jag inte minns fel).
Välkomstdrink jul pyssel

Till välkomstdrinken med alkohol i valde jag att använda glasflaskor. Dessa flaskor är gamla smoothieflaskor som jag tagit av etiketterna på (ja och diska såklart 😉 ). Jag gjorde en skämtsam etikett med texten ”he sees you when you’re drinking” där själva trycket var en massa renar + en tomte. Själva drinken var precis hur god som helst och receptet kommer att läggas ut imorgon, så kom tillbaka då för tips på bra fördrink till festen (ja för den går att dricka till alla fester 😉 ). Receptet är nu utlagt och du hittar det här.Välkomstdrink jul

Flaskor alá Rudolf med röda mulen

pyssel jul flaskaTill de små barnen gjorde jag små söta flaskor som såg ut som Rudolf med röda mulen. Mycket poppis blev de :) Just dessa flaskor finns att köpa hos bl.a. KlaraForm men det går lika bra att använda exempelvis babyjuiceflaskor som man tar bort etiketterna på. Jag valde att fylla dem med mjölk till barnen men för en mer ”ren-liknande” dryck kan man exempelvis fylla dem med chokladmjölk.
Det här behöver du:

 • Flaskor
 • Piprensare
 • Avbitartång
 • Ögon/knappar
 • Pärla/liten flirtkula
 • Limpistol/lim

Gör så här: Fäst en lång bit piprensare på flaskan genom att lägga den i en cirkel runt halsen och vrid om. Dra de lika långa ändarna uppåt som horn och fäst 4 stycken mindre bitar piprensare på ”hornen”.  Med hjälp av lim/limpistol fäster du ögon och nästa på glasen. Låt torka.
julpyssel dukning flaska

 

Duka med pimpade glas

Sätt ett meddelande (eller varför inte en figur) till gästerna under glaset. Jag valde att skriva ”Be good or I will text Santa” då jag tyckte det var ett kul och passande text till julfesten.
pimpa glas

Då jag som värdinna älskar att skämma bort mina gäster så brukar jag lägga ett litet paket på tallriken eller ge alla gästerna en liten hej-då-och-tack-för-ikväll-present när de går hem. Något annat jag tycker är kul att göra är att lämna en liten komplimang eller något annat som jag vet uppskattas. Till julfesten satt jag fast små roliga raggningsrepliker på alla glas. Det ger dina gäster ett leende på läpparna när de läser lapparna och fungerar även som en ice-breaker. Själva lapparna har jag fäst med limpistol.
pimpa vinglas pysselDet var ett par olika tips på hur man kan dekorera flaskor och glas till julfirandet. Imorgon kommer receptet på den goda välkomstdrinken jag nämnde längre upp och jag ska även försöka få ut ett tips på lite kul julgodispåsar att bjuda gästerna på. Sen återstår bara tips på dukning och lite bilder från min julfest som dyker upp på måndag. Vill du ha tips redan nu på hur du kan vika servetterna så kan du kika här.

Nu ska jag iväg och fixa de sista julklapparna!

Ha underbar dag!
Kram, Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *