Att donera sitt hår

Jag har så länge jag kan minnas haft långt hår. Då inte bara halvlångt utan ner-till-rumpan-långt. Jag brukar kallas för ”hon med den långa flätan” då jag ofta har håret i en fläta. När jag inte flätar det så sätter jag nästan alltid upp det. Inte nog med att det har varit väldigt långt så har jag även väldigt tjockt hår. Något som är mycket trevligt på vintern men en förbannelse på sommaren 😉 Även om jag älskat att ha riktigt långt hår så har jag det senaste året känt att det var dags för en förändring. Jag bestämde mig för att jag skulle klippa av håret och då donera det till peruker för barn. Jag började söka efter ett bra ställe att skicka håret och fick då reda på att man i Sverige inte tar emot det då mitt hår varit färgat. Lite synd då kvalitén på mitt hår är väldigt bra. Jag sökte då runt på andra donationsställen runt om i världen för att se om jag kunde hitta en seriös och bra organisation dit jag kunde skicka håret. Efter att ha läst en massa om olika ställen så bestämde jag mig för att skicka mitt hår till organisationen Locks of Love i USA. Nu när det var bestämt så var det ”bara” att beställa tid hos frisören. Först passade jag dock på att föreviga det långa håret på bild tillsammans med min lillasyster som även hon har väldigt långt hår. Fotograf är Fotograf Satu.

långt hårÄven om jag bestämde mig redan för ett år sedan att jag skulle klippa av håret och donera bort det så tog det fram tills i höstas innan jag faktiskt gjorde det. Mitt hår var ju trots allt en väldigt stor del av mig så det var rätt svårt att skiljas ifrån. Sen gällde det ju att hitta en frisör också. Då jag annars klipper mig kanske 1 gång varje 18 månader typ, så har jag en tendens att gå till olika frisörer varje gång. Jag har haft turen att jag inte får så kluvna toppar så lätt, därav att jag inte klippt mig så ofta. Jag kikade runt lite på olika frisörer och bestämde mig för att gå till Skapa och frisören Matilda. Hade fått många rekommendationer om henne. Så en dag i början av hösten så bokades det tid och min fina vän Satu följde med och tog lite bilder på förvandlingen. Nu till en drös bilder :)

donera hår

donera hår 1donera hår 2 Det blev en rejäl fläta som skickades till donation och mitt huvud blev så otroligt mycket lättare. Insåg nog aldrig riktigt hur tungt mitt hår faktiskt var. Gick omkring de första dagarna och det kändes som att jag flög på moln med mitt lätta fluffiga hår. Är så himla glad över att jag bestämde mig för att klippa av det och att få möjligheten att ge någon annan en peruk. Känns så himla bra! Finns bara ett tillfälle jag faktiskt saknat mitt långa hår, och det var när jag skulle försöka mig på en håruppsättning på en temafest. Det blev liksom så mycket svårare med mitt korta hår 😉 Men det är också enda gången. Dock kan jag säga att jag fortfarande (6 månader efter klippningen) har en tendens att ta överdrivet mycket schampoo och balsam i duschen, det tar liksom lite tid att göra sig av med väl invanda vanor 😉

Riktigt kul att ha fina före- och efterbilder också. Snacka om förvandling :)

hårdonation Att mitt hår dessutom kommit till användning förstärker glädjen att ha klippt av det. Den långa flätan som skickades som jag nämnde tidigare till Locks of Love i USA eftersom mitt hår varit färgat. Har man dock inte färgat hår och vill skicka in sitt hår på närmre håll så finns bl.a. Freedom Wigs som håller till i Sverige.

Sockerrus - lisa

Samtliga bilder i inlägget är tagna av bästa Fotograf Satu.

 Ha en underbar dag!
Kram, Lisa

 

12 thoughts on “Att donera sitt hår

  1. Är en sån fin gest att donera. Du blev jättefin i kort hår! Jag håller på att låta mitt hår växa för en tredje doneringar. Redan skickat två flätor till Locks of Love :)

    Linda

  2. Men fina du! Vilken underbar sak du var och gjorde. Kan tänka mig att det inte var lätt. Men jösses du är en ängel och va fin du blev i nya frisyren. Du passar så bra i både långt och kort hår.

    Ha en tok fin dag!!!

  3. Så bra sak att göra! Själv håller jag på med att spara ut o inte färga håret så ja kan donera det i framtiden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *