Om mig

 Hej och välkommen till Sockerrus!

Photographer: Fotograf Satu

På den här bloggen finner du bilder på bakverk, dessertbord, steg-för-steg, pyssel, tips samt en del recept. Mina stora passion är tårtor och dessertbord men bloggen fylls även av andra söta och pyssliga saker. Om inget annat nämns så är det jag som bakar, fotar, stylar, pysslar, skapar, administrerar, skriver och designar här på bloggen.

Under fliken ”Portfolio” finner du en hel del av de bakverk jag gjort genom åren och under fliken ”Recept” finner du de recept jag delat med mig av.

Kika runt och bli inspirerad ♥

Lite om mig och min passion

Sockerrus - Dessertmästarna

Jag som driver bloggen heter Lisa och är fullkomligt galen i tårtor, dessertbord och allt därtill. Älskar att skapa med mina händer och tycker att jag hittat mig en perfekt hobby. Jag får nämligen utlopp för min kreativa sida, får lära mig massor, får möjligheten att göra människor i min närhet otroligt glada och det jag skapar samlar inte damm nånstans utan njuts av istället – Perfekt mao!

Är en av 12 deltagare i Kanal 5s Dessertmästarna (svensk variant av Top Chef – Just Desserts) som visas i höst.

Lite mer personligt

Jag bor i Linköping tillsammans med mina två fantastiska barn och med mitt livs stora kärlek. Älskar födelsedagar och att skämma bort mina älsklingar när de fyller år med rejäla frukostar, kalas, tårtor, dessertbord och paket. Är barnsligt förtjust i paket själv och älskar att ge dem till andra. Jag drömmer om en stor familj och om det perfekta vita huset med en amerikansk stor veranda (med hänggunga), stort ljust kök och gott om utrymme. Men stomtrivs med min lilla familj i mitt lilla hus (som sakta äts upp av bloggen). Life is good helt enkelt! ♥

31 saker du kanske inte visste om mig!

  1. Tänkte flytta till USA efter gymnasiet och planerade att ”mellanlanda” på Irland i 6 månader på vägen dit.
  2. 6 månader blev över 4 år då jag fullkomligt förälskade mig i den gröna ön.
  3. Födde min dotter på Irland och tvingades lyssna på ABBA under förlossningen. Det fanns en kvinna i en annan sal som prompt skulle lyssna på ABBA och alla förlossningssalarna delade samma musiksystem så vi andra fick lyssna vi oxå.
  4. Har lyckats krocka med The Edge från U2.
  5. Lyckades charma till mig ett jobb på IBM Ireland med tillhörande teknisk utbildning.
  6. Jag har alltid älskat att sjunga men är urusel på att komma ihåg låttexter. Brukar lösa det med att sjunga alternativa texter till låtarna.
  7. Vann som liten (10-11år) en dejt med Martin från TV-serien Varuhuset.
  8. Läste italienska på gymnasiet med planen att flytta dit och jobba ett år. Har dock idag fortfarande inte ens varit i landet.
  9. Är en periodare när det kommer till hobbys. Har sysslat med mosaik, scrapbooking, målning, inredning, smyckestavlor, smycken för att nämna några hobbys jag haft genom åren.
  10. Ägde runt 120 par skor, innan jag gick upp en storlek under min senaste graviditet. Kan efter det bara ha en handfull av dem (till min dotters stora lycka då hon har den storleken nu).
  11. Födde min son med ett katastrofsnitt.
  12. Har fått erbjudande om att inviga ett köpcentrum i Göteborg som Kronprinsessan Victoria.
  13. Min första täckta tårta gjorde jag för 4 år sedan. Innan dess bakade jag typ aldrig.
  14. Jag samlar på tårtfat.
  15. Vill bo utomlands i ett par år.
  16. Är född och uppvuxen i Stockholm men har inte bott där sedan 1998.
  17. Jag är överambitiös och har tidigare varit sjukskriven pga att jag kraschade med den välkända väggen.
  18. Mitt dessertbord ”You had me at hello” kom 5a i världen när 18 länder och över 160 bidrag tävlade i ”Sweet Table Contest 2011”.
  19. Är en kandidatexamen i Folkhälsovetenskap.
  20. Missade möjligheten att träffa Lady Diana och Prince William av ren klantighet.
  21. Har aldrig någonsin grälat med min man utan vi är alltid nästan löjligt sams.
  22. Impulsflyttade till Linköping. Hade aldrig ens varit här när det bestämdes. Tog 4 veckor från då tanken slog mig att vi kanske skulle flytta, tills jag och dotter hade flyttat hit och jag fått jobb.
  23. Älskar saker som glittrar.
  24. Är väldigt svag för kanelbullar och allt med mandelmassa i.
  25. När jag väl ser på TV så ser jag gärna serier och då helst favoriterna Glee, Greys Anatomy, Scandal, Criminal minds och Hawaii 5.0.
  26. Jag friade till min man med en tårta.
  27. Är deltagare i Dessertmästarna 2013 på Kanal 5.
  28. Har över 25 000 följare på Facebook.
  29. Blev utsedd till Årets Tårtstylist 2012 av Almondy.
  30. Är vegetarian.
  31. Skickade sammanlagt ut 3 olika (handgjorda) inbjudningar till vårt bröllop. Först själva inbjudan till vigsel + fest, sen en avinbjudan + inställande av vigsel och sist en inbjudan till bröllopsfest istället. Vi bestämde oss nämligen 2 månader innan bröllopet att åka iväg och gifta oss i New York istället :-)

 ♥

Kontakt

Du når mig via mail Sockerrus(@)live.se

Ha det sött! Kram, Lisa

Sockerrus

Photographer: Fotograf Satu

35 thoughts on “Om mig

  1. Great cakes! They’re fantastic designs! I’ve just moved here from the uk and would appreciate some advice about where you source your supplies from in Sweden? I’m in Stockholm, are there any shops near me? Do you know of any courses? I want to get baking an decorating again as soon as possible!

    Best wishes
    Su

  2. Hej!
    Jag lånade en bild av dig (på brownie-cupcakes) i mitt inlägg ”Avveckling” och länkade både till själva sockerrus.se-sidan och till receptinlägget. Om du vill att jag plockar bort bilden gör jag givetvis det.
    Hoppas du har en bra dag!

  3. Jag är inte mycket för bakbloggar. Brukar inte imponeras av bakbloggares skapelser (troligen lite för att jag går sista året på livsmedelsprogrammet på bagariinrikting. har sett en del fina saker redan) men nu får jag ändra mig och vidga vyerna lite. För jag älskar att se alla mästervärk du har gjort 😀 så söta och inspirerande. Bl.a liljorna du har dekorerat tårtor med tycker jag e vackra. Tänkte försöka göra en sån till en tårta till mors dag eller mammas födelsedag 😛

    • Åh tack söta du! Vad otroligt gullig du är! Blir så himla glad över din kommentar!! Vad kul att du går livsmedelsprogrammet! Skulle själv vilja gå någon konditorikurs eller liknande :-) Lycka till med liljorna! Å tack igen för den otroligt fina kommentaren!
      Kram,Lisa

  4. Vilken underbar blogg du har skapat blir verkligen glad när man är inne här, har aldrig förr blivit så inspirerad på att göra en egen tårta då jag har sett dina fina. Så nu har jag bestämt att göra en till min dotters dop och då kommer dina tips fyllningar och tårtfoton väl till pass. Kommer verkligen att fortsätta kika på din sida.
    Ha det gott
    // Anna

    • Åh vad glad du gör mig! TACK! :-) Är så oerhört kul att kunna inspirera andra! Vill önska dig lycka till med tårtan till dopet! :-)
      Kram, Lisa

  5. Har alldeles nyss (idag!) hittat till din fantastika blogg och har blivit helt förälskad!
    Ojojoj vad mycket lust o inspiration du ger! Var tvungen att börja baka på momangen!
    Inte lika fina som dina skapelser dock, men de smakade iallafall gott 😀
    Kram!

  6. Underbar blogg <3 Jag har en flicka som önskar sig en prinsess tårta till sitt 4 års kalas. Bekymret är att hon är överkänslig mot ägg.. Har du möjligtvis något tips?? Mvh/ Bakglada Bibbi

  7. Hej!

    Du är så otroligt duktig! Vill också berömma dig för din blogg, fina bilder, tydlig och man hittar lätt det man söker. Märks att du lägger mycket tid på den. Jag blir så inspirerad att lära mig göra fina tårtor.

    Hoppas du har en kurs nån gång, då kommer jag direkt. Ser fram emot boken, du har redan sålt ett ex :)

    Med vänlig hälsning, Emma

    • Tack söta dina Emma! Vad otroligt glad jag blir över din kommentar ♥ Blir så glad över att du tog dig tiden att skriva den! ♥
      Kram till dig!

  8. Hej Lisa! Har länge följt din blogg och tycker att den är underbar och ger mig så mycket inspiration. Men jag undrar om gradantalet i dina recept är för varmluftsugn eller vanlig ugn? Det skiljer sig ju en del 😉 Hade tänkt testa dina chokladmacroner som ser jätte fina ut.
    Tack på förhand!
    Mvh, Ellinor

    • Tack söta du ♥ Glädjer mig massor att du blir inspirerad här :-) Tårtor är bara en hobby jag har och inget jag är utbildad till :-)

  9. Hej Lisa! Du gör fantastiska tårtor och jag hoppas det går bra för dig i ” Top chef”. Ser ut som att du inte gjort nåt annat i ditt liv än att baka. :-) har du något bra tips på hur man änvänder ätbart guld i puder form? Tänkte göra en frosting tårta med guld på. Tacksam för tips!

    • Hej Jenny!
      Tack så jättemycket :)

      Om du ska måla en frostad tårta i guld så skulle jag rekommendera dig att köpa en ätbar guldspray, det är nästa lättare. Att måla med pulverfärg på något som är fuktigt är inte det lättaste tyvärr. Ska man göra detaljer bara så går det bra att måla med puvlerfärg direkt på, men frostingen bör ha stelnat något först :)

      Lycka till!, Kram, Lisa

  10. Vilken fin Blogg du har Lisa.
    I kväll blir det inte mycket tid över för annat än att titta igenom alla dina sidor. Ett ”problem” har redan uppstått, jag vill baka något av det du visar men kan inte bestämma mig för vad hahaha. Det löser sig säkert tills i morgon, för nu ska jag fortsätta titta.
    Trevlig helg
    Yvonné

    • Åh tack söta du! ♥ Vad otroligt glad jag blir över dina fina ord :) Tack!
      Å du, jag är inte ledsen över att ha skapat dig detta problem 😉 ♥

      Hoppas att du hittade något skoj att baka!
      kram, Lisa

  11. Ja, nu har jag tillbringat ännu en stund framför din blogg. Det ger mig ro i själen. Hoppas kunna bli duktig på att baka, men än så långe får jag titta på det du gör och finna inspiration och bakglädje här.
    Kram Maria, frugnu.

  12. Hejsan Lisa! Jag fick den stora äran att äta din delfintårta i lördags på lilla Emilias 10årskalas. Och inte nog med att den var grymt snygg,, det var den godaste tårta jag nånsin ätit!! Din blogg är underbar och bilderna är godis för ögonen!
    Kram / Emelie

    • Hej Emelie! TACK fina du för alla underbara ord :-) Blir så himla glad över att läsa ♥ Tack för din feedback och otroligt fina kommentar 😀 Kram till dig

  13. Pingback: Vin möter mat- vilken kväll! - Mitt Kök

  14. Hej
    Jag förstår verkligen inte hur jag inte har hittat din blogg tidigare. Men nu när jag gjorde det- aah jag är i himlen!!

    Så fantastiska tårtor och bakverk, helt otroligt!

    Ville bara säga det :-)

  15. Hej! din blogg är super fin o mysig!!
    Men har en fråga, du skrev att du är vegetarian (är oxå de) :) men hur gör du när du ska baka nått som behöver gelatin i sig? :) <3

    • Hej Minna!
      Tack så mycket :-)
      Jag undviker oftast gelatin om det går. Gör jag pannacotta så använder jag exempelvis gelesocker och i vissa andra fall använder jag marsanpulver. Bakar jag till mig själv så brukar jag dock göra helt andra fyllningar som inte kräver något sådant, det passar mig bättre. Bakar jag till andra så kan jag använda gelatin om jag måste.

      Ha det sött!
      Kram, Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *