Recept: ChokladMacarons

Det här är de supersmarriga chokladmacarons’n som jag har gjort i tidigare inlägg. Tycker att dom är supergoda och bör helt klart testas :-) Det går också att använda detta recept till att göra vanliga macarons utan chokladsmak. Ta då 4 dl florsocker och skippa choklad florsocker helt.

ChokladMacarons
4 äggvitor
½ dl socker
150 g sötmandel
2 dl choklad florsocker
2 dl florsocker

Gör så här:
– Sätt ugnen på 150 grader.
– Skålla mandeln och ta bort skalet. Låt den få torka till sig lite på ett papper.
– Mal mandeln finkornigt (jag brukar använda min mixer) och sikta den luftig.
– Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en styv maräng.
– Blanda sedan mandeln med florsockret och sikta allt ännu en gång.
– Vänd ner mandel och florsockret i marängen, lite i taget och rör om med en slev eller slickepott så allt blandar sig ordentligt. Här är det viktigt att inte blanda för mycket, men inte heller för lite 😉 Blandar man för mycket så blir smeten för rinnig och blandar man för lite så blir macarons’n fluffiga som bollar.
– Färga ev med hushållsfärg/pastafärg.
– Fyll en spritspåse och spritsa ut kakorna stora som 5 kronor på en plåt med bakplåtspapper.
– Låt kakorna vila på plåten i 30 min innan du gräddar dem längst ner i ugnen i ca 15 min (kakorna ska fortfarande vara lite mjuka inuti när de är klara).
– Jag brukar låta dem vara kvar på plåten ca 5 min efter att de kommit ut ur ugnen och tar sedan bort dem från plåten.
– Fyll med valfri fyllning när de svalnat.

Lycka till! :-)

11 thoughts on “Recept: ChokladMacarons

  1. Mmmm, de ser riktigt goda ut!
    Jag har aldrig vågat prova mig på att baka Macaronos – men nu tror jag att jag måste testa dittrecept 😉 Det verkar ju bara lite svårt det där med att blanda lagom…

    Gillar verkligen din blogg – på återseénde

    Kram Matilda

    • Tack! Vad glad jag blir 😀

      Det är klart att du ska testa att göra dem! Är inte så svårt som jag kanske fått det att låta utan du märker om den är för fluffig ganska snabbt då de blir lite som en fluffig maräng du spritsar ut. De ska rinna lite. Men å andra sidan så blir de goda i vilket fall som helst :-)

      Ha en härlig sommardag Matilda!
      Kram kram

    • Hej Matilda!
      Det tycker jag, de blir jättegoda :-) I mina chokladmacarons hade jag vanilj- och jordgubbssmörkräm vilket jag tyckte blev väldigt gott. I tidigare macarons har jag haft hallon + vit chokladfyllning och hallonfyllning. Jag kan försöka lägga ut dessa recept senare idag eller imorgon.
      Ha en härlig dag!
      Kram
      Lisa

  2. Hej!

    Vilken härlig blogg med massa kul inspiration och väldigt søta tårtor & bakverk. Me like!

    Älskar att bkaa men jag bakar mer sunt, så du borde testa mandelmel til dessa macarons så slipper man mixsa dem å allt. Och det är redna färdigt med mandelmel. Visst är HYFSAT dyrt iaf här i Oslo där jag bor.

    Jag använder även sukrin som smakar som socker och inte är några konstiga tillsatser. GRYMT gott och perfekt til bakning.
    Tränar mye och äter sund mat så brukar gøra många alternativ som smakar toppen.

    Takk før bra blogg!

    • Hej Annika!
      TACK! Det glädjer mig verkligen att du gillar bloggen :-)

      Jag har faktiskt nyss köpt mandelmjöl och ska testa med det nästa gång jag bakar macarons. Är hyfsat dyrt här i Sverige oxå tyvärr. Men det kan vara värt att korta ner tiden det tar att göra macarons ibland. Sukrin får jag googla lite på. Byter du bara ut det eller är det mer koncentrerat än socker?
      Tack för tipset!

      Ha en superhärlig midsommar/helg!
      Kram Lisa

  3. Hej, provar ditt recept och har sista plåten i ugnen nu. Funderar över lite saker. När man vill färga dem är det bättre med pastafär då? och var får man tag på det? :) Jag blev riktigt nöjd med dem för att vara första gången jag gör macarons. Du kan ju kolla in dem senare på min blogg? 😉

    Du har en jättefin och inspirerande blogg :) ( själv är man nybörjare :))

    • Hej Kajsa!
      Om du byter ut chokladflor till antingen bara florsocker eller om du vill ha choklad byt ut allt florsocker minus 1-2msk plus 1-2 msk kakao (beroende på hur mycket chokladsmak du vill ha. Viktigt är att ha samma mängd torrvara som i receptet för ett lyckat resultat :-)

  4. Kan man göra dem med nåt annat än mandelmjöl? Min sambo är allergisk mot mandel men jag skulle så gärna vilja göra macarons… undrar också om en creme cheese frosting passar i dem?
    Tack för världens bästa bakning-sida! Fått mycket beröm över tårtor tack vare dig. :)

    Med vänlig hälsning // Heidi

    • Hej Heidi!
      Men var roligt! :) Tack söta du ♥
      Det går att göra macarons av andra nötter oxå om man skulle vilja. Hasselnöt är väldigt gott tycker jag. Jag har även sett, men inte testat själv, macarons gjorda på kokos, solroskärnor och kakor. Det är bara att göra pulver av det och sedan använda såsom man använder mandelmjöl :-)

      Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *