Not an ordinary chocolate cake

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥

På lördag, den 17 mars, är det Paddy’s Day eller St Patricks Day, vilket är Irlands nationaldag. Dagen till ära så äts och dricks det massor med gröna drycker och bakverk runt om i världen. Även floder färgas gröna dagen till ära. Parader drar fram i många städer världen över och glada ansikten och grönklädda människor fyller städernas gator. Dock inte här i Sverige. Men det stoppar inte mig och min familj från att fira denna härliga högtidsdag :-) Under åren som gått har jag bjudit dotterns klass på det ena gröna bakverket efter det andra och dottern har med stolthet burit sin extremt höga gröna hatt. Paddy’s day är för oss en underbar dag och en av de dagar vi håller hårt i våra traditioner.  Så varför är denna dag så viktig för oss tro? Jo efter att ha bott på den underbara gröna lilla ön under lite mer än 4 år så ligger Irland mig varmt om hjärtat. Att sedan min dotter är till hälften irländsk gör det hela bara ännu viktigare, både för henne och mig :-)

Ja den tårtan kanske inte såg så spännande ut… Men det är ju bara för att överraskningen gömmer sig inuti :-)

Inuti kakan gömmer sig nämligen en regnbåge. Eller ja nästan iallafall. Fick inte riktigt till den rätta rundningen 😉 Kakan är gjord på en sockerkaksmix som jag färgat i regnbågensfärger. Jag har sedan gräddat den i en brödform, täckt den med chokladganache och sedan strött en himla massa guldkulor och guldflan över. Idén till denna kaka hittade jag på den fantastiska bloggen ”Not Martha”.

Några kännetecken från den gröna ön är shamrocks (treklöver), leprechauns (pyssling), guld och regnbågar vilket är något ni kommer att få se här på bloggen i ett par inlägg fram tills lördag :-) Förra året så gjorde vi lite cupcakes med samma tema.

Resten av bilderna i cupcakes-historien kan ni se HÄR! Dottern modellerade även en alldeles egen leprechaun, som dessutom hamnade i tidningen :-)

Dotterns lilla modellerade Leprechaun

Nu till något annat. Jag kommer nästa vecka att finnas på Lagerhaus i Stockholm, där jag kommer att dekorera cupcakes och besvara frågor rörande bakning. Har du möjlighet så kom gärna förbi! Inbjudan, OSA, adress och annat ser ni på bilden nedan(eller på deras Facebooksida) :-)

Ha det sött! Kram, Lisa

0 thoughts on “Not an ordinary chocolate cake

  1. Pingback: St Patrick’s Day – Paddy’s Day | Sockerrus - The Sweet Blog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *