De är långt ifrån de snyggaste bullarna jag har gjort… men helt klart de godaste! Måste erkänna att jag var lite skeptisk till en början när min amerikanska väninna gav mig ett recept (på engelska) på bullar och tyckte att jag skulle baka dem – Jag menar kan de verkligen var SÅ goda? Svaret är JA, det kan dom!
Saftiga kanelbullar med ljuvlig cream cheese glasyr. Så gott, så himmelskt, så kladdigt och så onyttigt 😉 Mycket tack vare att de är gigantiska. Man skulle i princip kunna dela en bulle på 4 och då få en lagom mängd, eller iallafall dela på 2 😛
Ser den inte bara så god ut? Det är med god självdisciplin jag lyckas hålla mig borta från frysen min. För där ligger några bullar i tryggt förvar. Dessa bullar ska dock ätas nybakta (eller nymicrade från frysen), då är de nämligen som allra godast. Glasyren ska liksom vara lite rinnig när du äter dem. Tipset är (om du vill spara några bullar dvs 😉 ) att frysa in bullarna så fort de kallnat så att de fortfarande känns som nybakta när de kommer ut ur frysen.
I USA kallas dessa bullar för Cinnabon Cinnamon Rolls och är omåttligt populära (vad jag har förstått). Tipset jag fick var att följa receptet noggrant, men sånt fixar inte riktigt jag så det blev en del justeringar 😉 Självklart lät jag min väninna testa dem för att se om jag lyckats baka lika goda bullar som orginalet och det hade jag
Här kommer receptet:
Probably the best Bun in the world 😉
Receptet ger 12 megastora bullar
Bullar:
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)
1 1/4 dl socker
80 g smör (rumsvarmt
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl mjöl
Fyllning:
150 g farinsocker (ca 2,5dl, tycker det är lättare att väga farinsocker än mäta upp det)
2 1/2 msk kanel
80 g smör (rumsvarmt)
Glasyr:
125 g smör (rumsvarmt)
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
1 krm salt
Gör så här:
- Lös upp jästen i den varma mjölken.
- Blanda socker, smör, salt och ägg.
- Tillsätt mjöl och blanda väl.
- Knåda ihop till en del och låt jäsa 1h.
- Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.
- Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
- Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen (använd allt 😉 )
- Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
- Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
- Gör i ordning glasyren.
- Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig. Är den inte det så kan man stoppa in den i micron en liten stund.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min. OBS de ska nästan vara ”undercooked”.
- Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.




Åh ja vad gott! Men ska man hälla på glasyren innan man fryser in dom eller spara den och hälla på när man micrat? Detta SKA testas, åt sånna i USA förra året och herregud så goda de var 😀
Javisst är de goda! 😀
Antingen så kan du låta dem svalna först innan du brer på glasyren eller så häller du på direkt och låter det stelna/svalna. Min amerikanska väninna gör det förstnämnda och säger att det blir godast. Jag testade det andra och det var jättegott så det är väl lite av en smaksak
De ser verkligen jättegoda ut
måste testa de här receptet.
Tycker jag absolut att du ska göra
Alltså jo, det ser alldeles, ALLDELES för gott ut! Jag har alltid föredragit de amerikanska kanelbullarna framför de svenska, de är aldrig torra och alltid brutalt onyttiga – just the way I like them 😉
Dina bilder är som vanligt HELT underbara och beroendeframkallande!
Och TACK så hemskt mycket för vinsten! Jag kommer vara glad i flera år 😉
Haha, ja de är ju liksom extra goda då på något vis 😛
Tack söta du!
Jag hoppas att du får god användning av dem!
Oj oj oj, jag som inte ens tycker om bullar blev genast sugen på dessa! Ser riktigt mumsiga ut!
Tack Ester!
Jag har ätit dem i USA och de är grymt goda!! De här ser precis lika smaskiga ut!!
Vad kul! Ska testa dem när jag åker dit nu i höst så får jag jämföra lite
Men oj så gott det ser ut
Tack Linda!
Ser superduper goda ut och jättefina bilder! Vad använder du för kamera?
Tack Amy!
Jag såg att du skickat ett mail, jag svarar dig där
Goda dom ser ut, mums! och jättefina bilder
Tack Elisabeth!
Jag kan verkligen tänka mej att de är precis som du säger the best bun in the world, för de ser tokigt goda ut! Det här receptet sparas direkt
Tack! De är grymt goda kan jag lova (och farligt beroendeframkallande 😉 )
Hej !
Ville bara tala om att jag just nu bakat dessa bullar, och det var den bästa bulldeg jag varit med om. Mjuk och smidig …jättebra. Gjorde dom lite mindre och tog glasyren på hälften av dom och bara enkel floursocker glasyr på resten. Dom med din glasyr var underbara
kommer att baka dom igen
Åh vad roligt att du delar med dig
Att göra dem lite mindre tror jag du gör helt rätt i. Det ska jag oxå göra nästa gång tänkte jag 
Alltså det där såg ju så jädrans gott ut att jag blir sugen på att testa. TROTS att jag bara bakat bullar två gånger i mitt liv 😉 hahha
Angelica, då är det allt dags nu tycker jag!
Gjorde bullarna i dag och härregud vad goda de var! De kommer jag defenitivt att göra igen!
Undrar bara om degen ska bli väldigt lös? Den behövdes inte kavlas ut utan jag kunde trycka ut den. Blev i allafall väldans goda!
Tack Åsa för att du delar med dig!
Så lös vet jag inte om jag tyckte att den var.. hm.. vad snabbt man glömmer. Tyckte dock inte den var så svår att kavla så det kanske den var 😉
Hej Lisa! Det här är Elias mamma… Det händer att jag går in och tittar på din fina sida med alla fantastiska bakverk. Amerikanska bullar blev en favorit hos lillebror på semestern förra året så han kommer att bli lycklig om jag bakar dessa. Kanonbra!
Hej Marie!
Med tanke på hur goda de är så kan jag förstå att din lillebror blev frälst i dem
Hoppas att ni alla gillar dessa! 
Vad kul att du kikar in här ibland
Kram, Lisa
Pingback: Purple Ombre Cake –
Bakade dom igår och har aldrig ätit godare bullar!
Tusen tack för att du delade med dig av ett sånt toppenrecept
//C
Så lite så! Vad kul att du älskade dem, och att du delar med dig. Blir så glad så glad!
Ser helt fantastiska ut!
Tack Maria!
Oh så goda dom ser ut att vara!
Ska defenitivt baka dessa till min sambo på hans födelsedag
Tack! De är supergoda
Tycker absolut du ska testa att baka dem 
Ser så smaskiga ut! Dom här vill jag provbaka
Tycker jag absolut att du ska göra, de är jättegoda
Måste bara fråga (kanske en dum) ska det vara nästan 3 påsar torrjäst (35 gram) ?
Hälsningar Susanne
Hej Susanne! Var tvungen att dubbelkolla igen och det stämmer bra, 35g ska det vara (vägde bara upp när jag gjorde dem och tänkte inte på hur många paket det blev). I orginalreceptet är det 1 1/4 ounces.
Ingen fråga är en dum fråga!
Lycka till!
Hej igen ! Gjorde bullarna nu i eftermiddag , och käre tid så goda de blev ! Bästa bullen någonsin !
Hälsningar Susanne
Jag gjorde bullarna igår- helt sjukt goda, men jag gjorde 24 stycken ”normalstora” o det räckte bra för mig, då kunde man ju dessutom ta två stycken… hihi
Jag får nog införskaffa mig en våg så jag kan baka dessa. Alla verkar ju sålda på dem:-)
Hej! Tack för att du delade med dig av detta recept, jag följde det igår och de blev grymt goda! Vilken härligt inspirerande blogg du har!
Pingback: Guldkorn från 2011 –
Tur du la upp dem här igen så de föll rakt framför mina ögon hade nästan glämt bort dom ;)…Jag tror de kommer testas imorgon eller på måndag =) kram!
OMG, älskar cinnabon!!
Mm de är grymma 😀
Åh va gott! Jag har ätit dem när jag var på Filippinerna och de är ju bara sååå goda! Där tror jag dessutom att de hade lite citronsaft i glasyren med! De var så luftiga och goda! De var helt underbara måste helt klart testa att göra dessa!
Åh visst är de goda
Måste testa med lite citron i glasyren någon dag
Tack för tipset!
Pingback: Sticky Buns | Familjen Rydgren