Recept: Popcorntårta

Jag har fått ett par förfrågningar om hur man gör popcorntårtan jag gjorde när dottern fyllde år så här kommer receptet :-)

Popcorntårta

1 påse poppade micropopcorn

100 g salta pinnar

ca 150 g smarties, m&m’s, nonstop eller liknande (jag hade rosa smarties)

En stor klick smör (ca 10-15g)

150 g choklad

1 burk marshmallowfluff

Gör så här:

Börja med att förbereda en form till tårtan, en springform är att rekommendera. Täck botten med plastfolie så är det lättare att stjälpa ur tårtan sen.

Sortera ut alla opoppade popcorn och häll sedan popcornen i en stor skål. Bryt salta pinnarna i bitar (ca 1-2cm långa) och häll dessa i skålen med popcorn. Tillsätt smarties/m&m’s/nonstop och blanda lite. Smält smöret i en kastrull. Rör ner hackad choklad. När chokladen börjar smälta så tillsätter du marshmallowfluffen. Rör om tills chokladen smält och allt är väl blandat. Häll chokladblandningen i skålen med popcorn och rör om tills allt är väl blandat. Häll sedan allt i formen du förberett, sätt plastfolie över och ställ in i kylen minst 1 timme så att den hinner stelna till (går att ha den längre oxå). Stjälp tårtan på ett fat och låt den sedan stå framme i rumstemperatur i ca 30 min innan den serveras så blir den lättare att skära.

Klart! :-)

Tips: För variation kan du byta ut salta pinnar mot exempelvis jordnötter.

Idén till tårtan såg jag på en amerikansk blogg och googlade sedan recept. Hittade en del olika varianter men inget recept jag riktigt föll för. Så jag använde ett recept som bas och ändrade sedan om och tillsatte ingredienser så att den bättre skulle passa mig :-) Resultatet blev supergott och väldigt annorlunda mot tårtor jag ätit förrut. Blev en hit hos både barn och vuxna :-)

25 thoughts on “Recept: Popcorntårta

    • Hej Jonna!
      Tack så mycket! ♥

      Jag skulle tippa på att den räcker till 6-8 personer. Lite beroende på hur stora bitar alla vill ha :)

  1. Från en som ALDRIG bakar men som blev helt kär i din sida:
    är det blockchoklad du använder eller någon annan sorts choklad? Tänkte försöka mig på popcorntårtan och chokladbollstårtan till dotterns ettårskalas!

    • Hej Anna! Vad glad jag blir över dina ord – Tack! ♥
      Jag använder faktiskt aldrig blockchoklad utan väljer alltid en choklad jag tycker om. Det kan vara mjölkchoklad eller mörkare choklad, det beror lite på vad jag tycker passar. Gillar du mörk choklad så kan jag tipsa om att använda en minst 60% choklad. Vill du ha en sötare variant så kan du ta mjölkchoklad :)

      Lycka till! Kram, Lisa

  2. En liten fråga, står i startgroparna med alla ingredienser till popcorntårtan. Hur länge håller den? Går det att göra den två dagar i förväg eller blir popcorna ”saggiga” och mjuka då? Tusen tack för en riktigt bra och cool blogg!!
    Anna

  3. Pingback: Candy, Caramel & Chocolate PopcornSockerrus | Sockerrus

  4. Pingback: Några favoriter | Ingenting är omöjligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *